A webáruház használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Nikitin Material játékok

A Nikitin házaspár Maria Montessori módszerét követve igyekezett játékaival fejleszteni a gyermekek készségeit. A német LOGO Lern-Spiel által kiadott Nikitin játékok kimagaslanak a fejlesztő játékok közül: legnagyobb értékül a tudás, melyet a gyermekek játék közben elsajátítanak.

  • Minden játék olyan feladatokból áll, amiket különböző építőkocka vagy fa és karton elemek segítségével kell megoldani.
  • A feladatokat különböző módon adják meg: mintákkal, képpel vagy rajzzal, írott vagy szóbeli utasításokkal. Ebből adódóan a gyerek megtanulja a más-más csatornákon kapott információk feldolgozását.
  • A játék fokozatosan nehezedő részekből áll.
  • A feladatok nehézsége széles skálán mozog: van, amit 2-3 éves gyerek is meg tud oldani, és van felnőttek számára is elgondolkodtató rész, ők is játszhatnak.
  • A nehézségi fokozatok lassan emelkednek, ami lehetővé teszi, hogy a gyerek akár külső segítség nélkül is a következő szintre lépjen. Ezzel valójában megszünteti a szokásos fejlesztési módszerek azon jellemzőjét, hogy mindig mindent megmagyaráznak és szabályoznak, amivel leginkább csak a feladat végrehajtói képességet fejlesztik.
  • Emiatt magának a játék elvének mondana ellent, ha megmagyaráznák a feladat megoldásának menetét. Tehát az egyes feladatokat csak gesztikulációval, példával vagy valamilyen ráutalással közlik a játékossal, mert a gyerek így fogja a gyakorlatban megtanulni, hogy hogyan szedje össze a megoldáshoz szükséges információt.
  • Nem biztos, hogy a gyerek az első próbálkozásra megoldja a feladatot, mert lehet, hogy még hiányosak az ismeretei. Várni kell míg ezeket a hiányokat pótolja, talán 1-2 napot, talán heteket.
  • Az egyes feladatok megoldásai nem elvontak, hanem valamilyen tárgyaknak az elrendezése, konstrukciója. Ebből kifolyólag fizikailag létező, látható, megfogható. Lehetőséget ad a gyereknek, hogy megoldását az eredményhez hasonlítsa, azaz a megoldás helyességét ő maga ellenőrizze.
  • A játékot nem csak szigorúan az útmutató alapján lehet játszani. A játékosok új feladatokat is kitalálhatnak, ami tovább ösztönzi a kreativitásukat.
  • A fejlesztőjáték azzal fejleszt, hogy további gondolkodásra sarkall akkor, amikor a játékos már súrolja a képességeinek határát. A fejlődés ugyanis ebben a fázisban a leggyorsabb.
Nézet:
Rendezés:
Játék kereső
Milyen korosztály?
Kategória
Nem
Gyártó
Ár
SAPI hírlevél modul
Vásárlóink írták:
Szállítás & fizetés

Ekkorra érkezhet hozzád: Minden terméknél pontosan feltüntetve

általában 1 munkanap, de a megnövekedett forgalom miatt késések előfordulhatnak - Házhoz szállítva; GLSPontra,postán maradón; személyes átvétellel 

Fizetés történhet:
átutalással, utánvéttel, bankkártyás fizetéssel
Szállítási költségek:
1190 Ft (+300 Ft utánvét esetén)
20.000 Ft felett INGYENES szállítás

(Kivétel: bútor, tornatermi berendezés, nagyméretű fejlesztő,játszótéri eszközök
Ezek esetében a várható költségről emailben, előre tájékoztatunk)
Részletek itt >>