Termék státusza
Ár
20 990 Ft - 23 991 Ft
Kategóriák
Ajánlott korosztály
Nem
Fejlesztési terület

Varázspalló

A Varázspalló egy minőségi alapanyagokból készült hajlított fadarab, melynek nagyszerűsége éppen ebben az egyszerűségben rejlik. A vele való játék a gyermek fantáziája szerint alakítható, fejleszti, harmonizálja a mozgást vagy lecsendesít. Ezerféleképpen, akár generációkon át használható eszköz a gyerekek és az egész család számára. Teherbíró képessége bevizsgált, így szülők is nyugodtan kipróbálhatják.
Különböző színekben kapható!

Tovább

Így fejleszt a Varázspalló

A Varázspallót a bizonytalanabb gyerekek is hamar megkedvelik, mert az eszköz két dimenzóban mozog: billen és a földre simul. Ez nagy előny azoknak a gyerekeknek, akiknek a mozgás kihívást jelent. Az eszköz segítségével több területet is fejleszthetünk. Használatával segíthetjük a fej- és törzskontroll kialakítását, a testséma, a téri orientáció, az egyensúly és koordináció fejlesztését.

 

Hintázni jó!

Ha a gyermek nehezen igazodik el térben, kerüli a labilis helyzeteket, mozgása éretlen vagy ügyetlenebb társainál, akkor a mozgás, ugrás vagy lengés nem pozitív élmény, inkább nehézség. Emiatt az óvodában, iskolában is sok kudarcélmény érheti őket. A Varázspallóval végzett kreatív, szabad mozgás képes feloldani ezt a gátlást, felfedezhetik, hogy mire képesek, önbizalmuk erősödik és a mozgásuk is fejlődik.

 

Mi mindent csinálhatunk vele?

Néhány ötletet adunk a Varázspalló felfedezéséhez, a többit a gyerekek és a család kreativitására bízzuk. Terpeszállásban, négykézláb vagy ülve billeghetünk, közben mondókázhatunk, ritmusra tapsolhatunk. Előre és hátra sétálhatunk, nehezítésképpen babzsákot tehetünk a fejünkre, kiskanálban vihetünk diót, vagy egyszerűen csak belefeküdve hintázhatunk. (Vigyázat, fokozott az elszundítás veszélye!)

Ha megfordítjuk, átbújhatunk a híd alatt, akadálypálya építőeleme is lehet, a tetején egyensúlyozhatunk vagy leugorhatunk róla.

 

Kiknek ajánljuk a Varázspallót?

Mindenkinek, aki szeretne egy sokoldalúan használható eszközt az otthonába, ami variálhatóságának köszönhetően sokáig leköti a gyerekeket és segíti a fejlődésüket. A vele végzett gyakorlatok mozgásfejlesztők, különösen előnyösek megkésett mozgásfejlődés, mozgásbeli enyhe fokú akadályozottság, nyaki, vállövi hypotónia, mozgáskoordinációs probléma, mozgásos ügyetlenség, egyensúlyzavar, gyenge mozgásindíték, túlmozgás, magatartás- és figyelemkoncentrációs zavarok tünetei és autizmus spektrumzavar esetén.

Célzott fejlesztés esetén a feladatokat érdemes személyre szabni, ebben gyógytornász vagy mozgásterapeuta tud segíteni.

Karácsonyi ajándékötletek

Évről-évre visszatérő kérdés, hogy mi az, amit karácsonyra ajándékozzunk a különböző korú gyerekeknek; mi is az, ami koruknak megfelelő karácsonyi ajándék, aminek örülnének, és amivel sokáig is játszanának. Játék webshopunk ebben többféle válogatás segítségével szeretne tippeket, ötleteket adni:

Tovább