A webáruház használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

SmartMax mágneses építőjáték

Mágneses építőjáték a Smartmax nagy méretének köszönhetően már 2 éves kortól játszható. A mágneses játékok segítségével a gyermekek játszva megismerkednek a mágnesesség fogalmával, mit hogyan tudunk összeilleszteni, hogy aztán a mágnes egyben is tartsa. Kisebbeknek síkbeli építkezés, nagyobbaknak térbeli építkezés javasolt. A különböző szettek egymással szabadon kombinálhatóak!

A SmartMax mágneses játékok egy átgondolt rendszer alapján épülnek fel, melynek főbb jellemzői:

  • A mágneses végű rudak közül az ugyanolyan színű rudak taszítják egymást, azaz pontosabban a meleg színű rudak vonzzák a hideg színű rudakat, így két meleg színű rudat (pl. piros, narancs, sárga) sem tudunk egymással összeilleszteni.
  • A fém golyók vonzzák az összes rudat, egyszerre akár húsz rudat is tudunk egy golyóhoz kötni
  • A különböző hosszúságú rudakban más és más erősségű a rudak végébe ragasztott mágnes: a hosszabbakéban erősebb, mint a rövidebb rudakban
  • Mivel a játék minden eleme nagyobb 3 cm-nél, ezért a babák, illetve kis gyermekek nem tudják lenyelni a játék részeit.
  • Ráadásul speciális gyártási eljárásuk révén a gyerekek nem tudják szétszedni a rudakat, így nem tudják kiszabadítani sem a potenciális veszélyt okozó mágnesdarabokat.
Rendezés: