Életkor szerint

Játékok életkor szerint csoportosítva - Hány éves gyereknek keresel kreatív vagy készségfejlesztő játékot? Bébi játékot keresel, vagy óvodásoknak való fejlesztő játékot, netán iskola előkészítő játékot, esetleg iskolás gyereknek, tininek, vagy magatoknak felnőtt társasjátékot?
Mi segítünk a választásban! Játék webáruházunk játékait a különböző korosztályok szerint is csoportosítottuk, hogy könnyen kiválaszthasd a Nektek leginkább megfelelő játékot!

Tovább

A Játékok életkor szerint termékkategóriában különböző korosztályokra csoportosítottuk fejlesztő játékainkat, hogy egyszerűen megtaláld a babajátékot, a játékokat ovisoknak, kisiskolásoknak, kamaszoknak és felnőtteknek egyaránt minden életszakaszban. Kreatív játékkínálatunkat az ajánlott életkor szerint kategorizáltuk. Hány éves gyermeknek keresel játékot? Korosztály szerinti válogatásunkban találd meg te is a legjobb játékokat kicsiknek és nagyoknak!

BABAJÁTÉKOK 0-1 ÉVESEKNEK

A legkisebbeknek szóló válogatásunkban a játékos fejlődés mellett fontos a biztonság, ezért a bébijátékoknak szigorú szabályoknak kell megfelelniük. Nem tartalmazhatnak apró darabokat vagy olyan részeket, melyek könnyen leválhatnak. A babajátéknak puhának, lekerekítettnek, stapabírónak és ütésállónak kell lennie és természetesen összetevői között nem szerepelhet egészségre ártalmas anyag. A legnépszerűbb játékok bébiknek ebben a kategóriában az első fél évben azok a játékok, melyek fényekkel és hangokkal bűvölik el a pici csecsemőt. Az érzékelés, észlelés fejlesztésének első játékos eszközei ezek, akárcsak a csörgők, csörgőkészletek, rágókák. Ha babalátogatóba készülsz, akkor sem kell izgulnod, hiszen webáruházukban a gyereksarok kategóriában mindenféle különlegességet - babakelengyét, gyermekágyneműt, babagondozáshoz szükséges kellékeket megtalálsz, melyekkel garantált sikert fogsz aratni. Fél éves kortól kedvelt ajándékötletek a különböző készségfejlesztő játékok: formabedobó játékok, építőkockák, fajátékok, kukucskálós könyvek, bébi labdák, de kacagással tölti meg az esti pancsizást egy-egy mókás, színes, úszós, spriccelős fürdőjáték is. 

JÁTÉKOK 1-2-3 ÉVESEKNEK  

Az első születésnaptól az óvoda kezdésig tartó időszakra válogattunk fejlesztő játékokat ebben a kategóriában. 1 éves korban a játékok palettája kibővül a mozgásfejlesztő eszközökkel -  menő babajárgányokkal, bébitaxikkal, járás segítőkkel, amiket aztán 2-3 éves korban felváltanak a trendi futóbiciklik, triciklik, majd később a kerékpárok, az egyensúly fejlesztésének bajnokai. 1-2-3 éves korban már a nemek szerinti játékok kezdenek elkülönülni, a fiúcskák szívesen játszanak a játékautókkal, a kicsi lányok előszeretettel ringatják, ölelik a játékbabát és vannak olyan játékok, amikkel mindkét nem nagy előszeretettel játszadozik. Ezek a kreatív játékok, ujjzsírkréták, színes képkirakók, golyóvezetők vagy az első fűzőcskék, melyek remekül fejlesztik a finommotorikus készségeket. A mesék, a mesekönyvek, a meseolvasás nem csupán az érzelmi intelligencia fejlesztés szempontjából érdemel kiemelt figyelmet, de nagy hatással van a picúrok beszédének, szókincsének, fantáziavilágának fejlődésére és bővítésére is. 3 éves kor körül már érdemes beszerezni az első társasjátékot, memóriajátékot is.

JÁTÉKOK 3-4 ÉVES OVISOKNAK

Ovis játékainkat a 3-4 korosztály számára állítottuk össze, mivel az óvodába lépő 3-4 éves gyermekek egyre több játékkal ismerkednek meg, a játékok által fedezik fel a világot. Kedvelt játékaik a szortírozó, válogató játékok, amit már összekötnek szerepjáték eszközökkel is, örömmel fogadják a játék bevásárlókocsit, a barkácskészletet, fodrász szettet, a játékkonyhát. Népszerű ajándékötlet a 3-4 éves ovisok számára az építőjáték, építőkocka, toronyépítő, de előszeretettel foglalatoskodnak a formakirakókkal, formakeresőkkel, golyópályákkal. A főszerep azonban e korban a mozgásé, a kis ovisok örökmozgók, folyamatosan keresik az ingereket, hogy minél több tapasztalatot szerezzenek a testükről és a világról, ezért imádnak szaladgálni, mászókázni, libikókázni, ugrándozni. A sport-, és mozgásfejlesztő játékok közül népszerűek számukra többek között a fészekhinták, a gumilabdák, játszósátrak, egyensúlyozó korongok és megunhatatalan trambulin. 

JÁTÉKOK 5-6-7 ÉVESEKNEK

Az 5 - 6 - 7 éves gyermekek játékos formában készülnek az iskolás évekre. Ebben a kategóriában az iskolába készülő középső-, és nagycsoportos óvodások fejlesztőjátékait találod, melyek nemcsak hasznosak, de érdekesek és változatosak is számukra. Az iskolakezdés előtt fontos, hogy a beszédhangokat tisztán ejtse ki gyerkőc, amit segíthetünk meseolvasással, bábjátékokkal, képes kártyajátékokkal, kommunikációs társasjátékokkal. A kreatív játékok is egyre nagyobb szerephez jutnak az 5-7 éves korosztály életében. Már bátran színeznek, rajzolnak, nyirbálnak, ragasztgatnak vagy éppen festegetnek. Erősíti az önbizalmukat, fantáziájukat, kreativitásukat. Egy "komolyabb" építőjáték - vadászrepülő, sportkocsi vagy robot összeállításában is örömmel elmélyednek. Az iskola-előkészítő játékok közül már érdemes néhány színes és izgalmas foglalkoztató füzettel is meglepni a kis csemetét. Remek ajándékötletek a betűvonatok, betűs építőjátékok, valamint a szortírozó, számoló dobozkák. 

JÁTÉKOK 8-9-10-11-12 ÉVESEKNEK

Kisiskolásoknak, 8-12 éveseknek szóló fejlesztőjáték összeállításunk széles választékát böngészve garantáltan megtalálod ebben a kategóriában azokat a játékokat, amikkel örömet szerezhetsz a kiskamasz fiúnak vagy a kiskamasz leánynak. A széles kínálatú kreatív  és szórakoztató játékok fejlesztik az iskolás gyermekek figyelmét, memóriáját, logikai gondolkodását, kommunikációs készségét. Válogass fejlesztő társasjátékaink között és találd meg a kedvenc családi társasjátékot, kvízjátékot vagy logikai játékot a gyermek számára! Motiváld a kisiskolás lurkót kreatív alapanyagokkal, tudományos játékokkal, programozható robotokkal, mechanikus modellekkel, 3D-s puzzle, kirakóval, csoda kockával! Ösztönözd mozgásra, sportolásra és válassz neki kosárlabda palánkot, darts táblát, görkorcsolyát! A folyamatos kihívás nagyobb teljesítményre ösztönzi a kiskamaszokat és ismeretterjesztő játékainkkal kíváncsiságuk, valamint egyre növekvő tudásszomjuk is egyszerre kielégíthető.

JÁTÉKOK TINÉDZSEREKNEK 13-14-15-16-17 ÉVESEKNEK

A legtrendibb, 13 -14 - 15 - 16 -17 éves tinédzsereknek szóló játékokat válogattuk össze életkor szerinti termékkategóriánkban. Népszerű ajándékötletek kamaszoknak Játékliget webshopunk izgalmas party játékai, logikai játékai, utazó játékai és a kártyajátékok, amiket bátran magukkal vihetnek utazásra, kirándulásra, baráti összejövetekre és bulikra egyaránt. A 13-14-15-16-17 éves fiatalok szívesen töltik az idejüket alkotással, olvasással, zenehallgatással, de ugyanakkor a sport, a mozgás öröme is szórakoztatja őket. Ismereteik bővítésére előszeretettel játszanak IQ-bajnokságokat, melyekre kiváló választás egy kvízjáték vagy egy Brainbox társasjáték - ezek pörgős játékidejükkel akármikor játszhatóak.

TÁRSASJÁTÉKOK FELNŐTTEKNEK

Felnőtteknek szóló társasjátékok, táblajátékok, kártyák, egyszemélyes logikai játékok, vásárlóink által kedvelt ajándékötletek széles palettája kapott helyet életkor szerinti játékválogatásunkban, a játékos felnőttek és a játékos felnőtteknek ajándékot keresők számára. Exkluzív gyűjtői darabokat, sakk készleteket, dominókat, játékgyűjteményeket, klasszikus és modern változatokat egyaránt megtalálsz ebben a kategóriában. Fedezd fel a szanatórium rejtélyét vagy göngyölítsetek fel egy hátborzongató Fekete történetet baráti társasággal! Az izgalmas szórakozás garantáltan nem marad el! Párkapcsolati kártyák, pszichológiai és önismereti társasjátékok, Rubik kockák, szabadulópaklik, sztorikockák minőségi választékát kínálja Játékliget játék webáruházunk.     

Karácsonyi ajándékötletek

Évről-évre visszatérő kérdés, hogy mi az, amit karácsonyra ajándékozzunk a különböző korú gyerekeknek; mi is az, ami koruknak megfelelő karácsonyi ajándék, aminek örülnének, és amivel sokáig is játszanának. Játék webshopunk ebben többféle válogatás segítségével szeretne tippeket, ötleteket adni:

Tovább