Blog

Nem lehet megunni! Régóta kedvenc kerti játékok
29
Máj

A játék a kertben rendkívül fontos szerepet játszik a gyerekek fejlődésében. Használjátok ki a nyarat és legyetek minél többet a szabadban! Blog bejegyzésünkben a legnépszerűbb kerti játékokból válogattunk.

Így támogatja a játék a gyerekek mentális egészségét
13
Máj

Játék során a gyerekek új készségeket fejlesztenek ki, melyek közül sok, nagyon hatékony eszköz a mentális egészségük védelmére is. Május a mentális egészség hónapja, az alábbiakban összegyűjtöttük, milyen változatos módon segíti a játék ennek megőrzését.

Első családi társasjátékaink – melyik lesz a kedvencetek?
27
Ápr

Esős, hűvös hétvégéken tavasszal és nyáron is jókat társasjátékozhatunk. Az igazi kedvencek a nyaralásra is velünk jönnek, ahol rossz idő esetén, vagy épp a nagy hőséget az árnyékban átvészelve is lekötik a csemetét. Vajon mikor jön el az idő az első társasjátékhoz és melyiket válasszuk?

Iskolaérettség: néhány hónap alatt is látványos fejlődés
19
Ápr

Kezdődik az általános iskolai beiratkozás időszaka. Gyermeked iskolaérett, szeptembertől kezdi az iskolát, mégis aggódsz, mert úgy látod, hogy egy-két területen elmaradása van? Jó hír, hogy célirányos fejlesztéssel az iskolakezdésig hátralévő időben is sok változás érhető el. Nézzük, mire érdemes figyelned!

Miért jó, ha gyerekjárgánnyal mentek oviba, suliba?
28
Márc

Itt a tavasz, végre jó az idő, előkerülhetnek a gyerekjárgányok! Érdemes ezeket nemcsak a hétvégi kirándulások során, hanem a napi közlekedésben is használni. Így a rendszeres testmozgás mellett sok dolgot tanulhatnak a gyerekek, az önálló közlekedéshez szükséges ismereteket is gyakorolhatjátok útközben.

5 népszerű húsvéti ajándék gyerekeknek
17
Márc

Húsvét közeledtével már biztosan gondolkozol azon, hogy mivel lephetnéd meg csemetéd. Mi az, amivel örömet szerezhetnél neki, szórakoztató, fejlesztő, szívesen játszik vele és valamilyen módon kapcsolódik az ünnephez. Blog bejegyzésünkben ilyen húsvéti ajándékötleteket gyűjtöttünk gyerekeknek.

5 társasjáték téli bekuckózáshoz ovisokkal és kisiskolásokkal
24
Nov

A téli bekuckózás alapkellékei a társasjátékok. Felnőttként szívesen időzünk akár órák hosszat is egy fordulatos táblajáték felett, ám a helyzet megváltozik, ha gyerekek is csatlakoznak a játékhoz. Jó hír, hogy ilyenkor sem kell a régi kedvencetekről lemondani, számos népszerű társasjáték kapható junior változatban is! Blog bejegyzésünkben most ezekből szemezgetünk.

Spórolj velünk karácsonyra!
13
Nov

Ha még nem ismered a vásárlóink részére nyújtott kedvezményeket, olvasd el blog bejegyzésünket! Ha már mindet jól ismered és használod is kedvezményeinket, akkor is érdemes tovább olvasnod, mert újabb ötleteket, praktikus tanácsokat hoztunk a karácsonyi játék vásárláshoz!

Karácsonyi ajándékötletek Hama vasalható gyöngyökből
06
Nov

Adni és kapni is jó – a Hama vasalható gyöngyök ideális karácsonyi ajándék gyerekeknek. A kreatív foglalkozásokat fiúk, lányok egyaránt kedvelik, hiszen mindenki kedvére való mintákat alkothat. A gyöngyökből készült formákat aztán karácsonyi ajándékként is remekül hasznosíthatjuk. A következőkben ehhez mutatunk néhány ötletet.

Mozgásos játékok óvodásoknak
25
Okt

Egyre hűvösebbek a nappalok, de a borús, esős és ködös idő sem csábít hosszabb időtöltésre a szabadba. A játszótéren, kertben töltött órák tehát egyre rövidülnek, így viszont a lakásban kell valamilyen mozgásos játékkal levezetni a gyerekek felesleges energiáit. Blog bejegyzésünkben beltéri mozgásos játékokat ajánlunk óvodásoknak.

Kreatív halloween dekoráció készítése gyerekekkel
16
Okt

Halloween kapcsán népszerű lakásdekorációk például a narancssárga töklámpás, szellemek, a fekete pókok. A rémisztő kiegészítőket a gyerekekkel közösen is elkészíthetitek néhány kreatív kellék, vagy épp az otthonotokban már meglévő alapanyag felhasználásával. Blog bejegyzésünkben kreatív halloween dekorációk készítéséhez gyűjtöttünk ötleteket.

Iskola-előkészítő játékok nagycsoportos óvodásoknak
11
Szept

Izgalmas év előtt álltok, ha most kezdi a nagycsoportot gyermeked. Iskolát, tanító nénit választotok, majd elballag az óvodából. Az iskolakezdés fontos mérföldkő a gyerekek életében, szülőként pedig szeretnénk, hogy ez az átállás minél zökkenőmentesebb legyen. Iskola-előkészítő játékaink ebben segítenek!

5 tipp, hogy az óvodakezdés könnyebb legyen
06
Aug

Biztosan sok kérdés foglalkoztat, ha gyermeked szeptemberben kezdi az óvodát. Blog bejegyzésünkben praktikus tanácsokat, hasznos tippeket gyűjtöttünk, hogy az előttetek álló időszak minél gördülékenyebb legyen.

Ez a két legjobb házimunka a végrehajtó funkciók fejlesztéséhez
11
Júl

Figyelem, tervezés és kivitelezés. A végrehajtó funkciók már óvodáskorban kialakulnak és megszilárdulnak. Egy tanulmány szerint a házimunka is segít ezt a területet fejleszteni. Két típusú feladat is van, amibe különösen érdemes e célból bevonni a gyerekeket.

A te gyermeked is gyűjtöget? Elmondjuk, miért jó ez!
05
Júl

Ha kisgyermeked van, biztosan találsz néhány kavicsot, gallyat az autóban, a táskádban vagy a lakásban. A gyűjtőszenvedély később átalakul, amikor bizonyos témák iránt fokozott érdeklődést mutat és igyekszik minden hozzá kapcsolódó játékot, könyvet és egyéb apróságot beszerezni. Jó ha tudod, hogy a gyűjtögetés közben több képessége is fejlődik!

Esküvő gyerekekkel? 5 unaloműző játék
20
Jún

Gondoljatok a legkisebbekre is, ha nyáron esküvőre készültök! Blog bejegyzésünkben játékokat, tippeket gyűjtöttünk össze. Szervezőként és vendégként is hasznosak lehetnek, hogy a gyerekek számára is jó hangulatban teljen a nap.

Gyerekszoba ötletek – ha felújítást tervezel a nyárra
14
Jún

Kinőtte a kiságyat? Érkezik a kistesó? Óvodába megy? Több okunk is lehet arra, hogy kihasználjuk a nyári meleget, amikor könnyen szellőztetünk festés után és felújíthatjuk a gyerkőc szobáját, vagy csak néhány dekoráció cseréjével „nagyfiússá” vagy „nagylányossá” tehetjük. Gyerekszoba ötletek blog bejegyzésünkben ehhez adunk ötleteket.

Jobb vagy balkezes? Miért fontos ez az iskolakezdés idején?
09
Jún

A legtöbb gyereknél már 6-7 éves kor körül kialakul, hogy melyik lesz a domináns keze. Ideális, ha ez az iskolakezdésre megtörténik, de sokaknál csak 8 éves kor környékén állandósul az egyértelmű dominancia. Blog bejegyzésünkben a laterális dominancia és a kezesség kérdésével foglalkozunk.

5+1 kedvelt úti játék
02
Jún

Ha autós nyaralást terveztek, vagy vonattal, busszal utaztok, akkor a hosszú útra érdemes unaloműző játékokkal is készülni. Blog bejegyzésünkben kedvelt utazó játékokat gyűjtöttünk össze.

Mire jó az érzékelődoboz?
24
Máj

Gyermekek fejlesztésével, játékokkal foglalkozó amerikai blogokban, sensory bin név alatt sokszor előkerülnek az érzékelődobozok. Az akár a háztartásban fellelhető eszközökből és gyermekjátékokból elkészíthető játékokkal 1 évestől 12 éves korig szívesen játszanak a gyerekek. Blog bejegyzésünkben röviden összefoglaljuk, hogy mire is jó és tippeket adunk az érzékelődoboz elkészítéséhez.

Így fejlődik a finommotorika
18
Máj

A finommotorika a kezek, ujjak apróbb, összehangolt mozgása. Ezt a képességet használjuk például, amikor egy apró tárgyat felcsippentünk, ollóval vágunk vagy tésztát gyúrunk. Fejlesztésével készítjük elő a grafomotorika, az íróeszközzel végzett mozgások alapját. Az iskolakezdésre tehát nagyon lényeges ez a képesség, ám a fejlődése már születéstől kezdve zajlik. Blog bejegyzésünkben erről olvashatsz bővebben.

Az egyensúlyzavar tünetei gyerekeknél
10
Máj

Ha minden rendben van vele, olyan természetes, hogy nem is gondolunk rá. Ha azonban nem megfelelően működik, akkor később az élet számos területén problémát és nehézséget okoz. Melyek az egyensúlyzavar tünetei és hogyan tudjuk fejleszteni?

Gyakran félbehagyja a játékot? Elkalandozik, elfelejt dolgokat?  Így fejleszthető a figyelem!
03
Máj

A figyelem az életkorral természetes módon is változik, az iskolaérett gyerekek már jóval hosszabb ideig képesek koncentrálni, mint amikor az óvodát kezdték. Egyes gyerekeknél azonban gondot jelenthet a figyelem megtartása, ők fejlesztésre szorulnak ezen a területen. Blog bejegyzésünkben elmondjuk, hogy milyen lehetőségeink vannak erre otthon, játékos formában.

Mérföldkövek a 6 éves gyerekek fejlődésében
26
Ápr

Szeptemberben kezdi az iskolát, az elmúlt években gyermeked sokat fejlődött. Blog bejegyzésünkben összegyűjtöttünk néhány fontosabb jellemzőt, ami a 6 éves korosztály tagjaira általánosságban jellemző.

Milyen a jó játék?
21
Ápr

A legjobbat szeretnénk, olyat, amit nem unnak meg egyhamar a gyerekek, strapabíróak és játékosan fejlesztenek. De honnan tudjuk, hogy milyen a jó játék? Az alábbiakban ehhez adunk egy kis útmutatást.

Húsvéti játékok gyerekeknek
10
Ápr

Az ünnep alatt összegyűlik a család apraja-nagyja, kicsik és nagyok, közeli és távolabbi rokonok. Amikor már mindenki pukkadásig ette magát sonkával, tojással és kaláccsal, jól esik egy mozgás. Húsvéti játékok gyerekeknek blog bejegyzésünkben a közös játékhoz hoztunk ötleteket.

Átalakítás miatt zárva – így segít a közös játék átvészelni a kamaszkort
07
Ápr

Vigyázat! A kamasz átépítés miatt átmenetileg zárva – írta találóan Vekerdy Tamás a kamaszkorról. Az önálló személyiség születésének nehézségeivel szülőként és gyermekként egyaránt nehéz megbirkóznunk. Blog bejegyzésünkben most azt mutatjuk be, hogyan segíthetnek a családi hagyományok jó kapcsolatot ápolni ebben a viharos időszakban.

2022. 04. 22. a Föld napja – beszélgessünk az állatokról!
29
Márc

A környezetvédelem a mindennapjaink része, beszélgetünk például a gyerekekkel arról, hogy miért gyűjtjük szelektíven a szemetet, miért visszük a használt olajat leadóhelyre vagy használunk papír szívószálat és kulacsot műanyag palackos víz helyett. A Föld napja alkalmából ezért most egy olyan, a gyerekek számára kedves témáról írunk, ami a hétköznapok során talán kevésbé gyakran kerül elő, de rajta keresztül is fontos ismereteket adhatunk át játékos formában.

Húsvéti kreatív ötletek gyerekeknek
21
Márc

Az ünnepre hangolódva tavaszi lakásdekorációt készíthetünk gyerekekkel. A húsvéti kreatívkodáshoz otthon megtalálható, és webáruházunkban beszerezhető alapanyagokból elkészíthető tippeket hoztunk.

Irány az udvar, a kert vagy a játszótér! Keveset mozognak a gyerekek
19
Márc

Korábban is jellemző volt, hogy ahogyan cseperednek, egyre inaktívabbá válnak a gyerekek. A koronavírus-járvány miatt tovább romlott a helyzet, még kevesebbet mozogtak. Az aktívan töltött szabadidő kutatások szerint is 8 éves kor után egyre csökken. Mire figyeljünk szülőként ezzel kapcsolatban?

5 kérdés a TSMT tornáról
08
Márc

Okosító tornának is nevezik, hiszen a figyelemre, a mozgás- és beszédfejlődésre egyaránt hat a terápia. 3 hónapostól 12 éves korig alkalmazható, egyéni vagy kiscsoportos fejlesztés gyerekeknek. Mivel webáruházunkban a mozgásfejlesztő eszközök között a TSMT tornához is találtok kiegészítőket, ezért blog bejegyzésünkben röviden összefoglaljuk, mit érdemes tudni róla.

Kerti játékok gyerekeknek
25
Febr

Közeleg a tavasz, amikor végre több időt tölthetünk a szabadban, az udvaron. Az alábbi blogbejegyzésben összefoglaljuk, milyen típusú kerti játékokat ajánlunk gyerekeknek.

Így befolyásolják a játékbabák az érzelmi fejlődést
24
Febr

A kütyük helyett babákkal játszó gyerekek az érzelmi fejlődéshez kulcsfontosságú szociális készségeket fejlesztenek

Ilyen sokat fejlődnek 2-7 éves korukig a gyerekek
14
Febr

Az agy fejlődésének egy különösen fontos periódusa 2 éves kor körül kezdődik, és 7 éves kor körül ér véget. Blog bejegyzésünkben három tippet adunk, amelyek segítségével támogatni tudod gyermeked fejlődését ebben az intenzív időszakban.

Az óvodaérettség 5 jele
14
Febr

Közeleg a tavasz, az intézményi beíratások ideje. Szeptembertől sok kisgyermek kezdi meg a bölcsődét, óvodát, a nagyobbak az iskolát. Szülőként ilyenkor mindig aggódunk, vajon gyermekünk elég érett-e a váltáshoz, vagy arra, hogy először közösségbe kerüljön. Blog bejegyzésünkben most az óvodaérettség jeleit vesszük sorra.

Játéktároló gyerekszobába
21
Jan

Az ünnepek után rendszerint több a játék, nehezebb mindegyiknek helyet találni a gyerekszobában. Blog bejegyzésünkben ezért most a praktikus tároláshoz kerestünk ötleteket. Így nem kell hosszasan keresgélni játék közben sem és az esti rendrakás is gyorsabban megy. 

Játékötletek óvodásoknak téli délutánokra
21
Jan

Messze még a tavasz, és habár egyre hosszabbak a nappalok, mégis már besötétedik, mire hazaérünk az óvodából. Ilyenkor néha bizony, mintha ólomlábakon jár az idő az esti fürdésig. Játékötletek óvodásoknak blog bejegyzésünkben ezért, most néhány saját bevált délutáni programötletet osztunk meg veletek.

Járássegítő játék – sokoldalú fejlesztő eszköz
20
Jan

Készülhet fából, vagy műanyagból, lehet pasztell vagy élénk színű, a járássegítő játék igazán jól variálható eszköz, amit érdemes minden kisgyermekes családnak beszereznie. Hány éves kortól és milyen játékokra használhatjuk?

Tippek vizsgadrukk ellen
12
Jan

Közeleg a központi írásbeli felvételik napja. Az egyébként is nagy stresszel járó feladatot a járványhelyzet okozta bizonytalanságok és változások tovább nehezítik. Hogyan segíthetünk gyermekünknek a vizsgadrukk leküzdésében?

A társas érintkezés 7 szabálya, amit taníts meg a gyerekednek: sikeresebb és boldogabb lesz tőle
17
Dec

Már az óvodában látszik, melyik gyerek fogja sikeresen venni a felnőttkori akadályokat, és ki lesz az, aki folyamatosan küzdeni fog ezekkel. A sikerek ugyanis jó részt a fejlett társas képességeken múlnak. Ezek viszont szerencsére tanulhatók.

Társasozás óvodás gyerekekkel
15
Dec

A családdal együtt töltött idő egyik remek formája a társasozás. Már 3 éves kor alatt is választhatunk egyszerűbb, bevezető társasjátékokat, óvodás kortól kezdve pedig még szélesebb a paletta. Társasozás óvodás gyerekekkel blog bejegyzésünkből megtudhatod, milyen játékot érdemes választani és mit tegyél, ha a hangulat mégsem úgy alakul, ahogy elképzelted.

Kézügyesség fejlesztése az óvodában
15
Dec

A kis kezeket a finommotorikát fejlesztő gyakorlatokkal tudjuk edzeni, fejleszteni. Óvodás korban ennek nagy jelentősége van, mert kézügyességre szükség lesz az iskolában, az írás tanulása során is. Nézzük néhány ötletet arra, hogy milyen gyakorlatokkal lehetséges a kézügyesség fejlesztése az óvodában!

Fejlesztő játékok 1 éveseknek
15
Dec

Születésnapra, vagy a hétköznapokra hasznos időtöltéshez keresel ajándékot, játékot? Blog bejegyzésünkben összegyűjtöttük, hogy melyek a kedvelt fejlesztő játékok 1 éveseknek. 

Készségfejlesztés játékosan az óvodában
17
Nov

Az óvodai évek alatt a gyerekek látványos változáson mennek keresztül. Kisgyermekből kisiskolássá érnek, és szellemi és lelki területen is fejlődnek. A következőkben ezeket tekintjük át röviden és blog bejegyzésünkben arról is szót ejtünk, mit jelent a játékos készségfejlesztés az óvodában.

Ovis játékok, óvodai játékok
15
Nov

Az óvodás korú gyerekek alapvető tevékenysége a játék. Játszva tanulnak, a játék során sajátítanak el különböző ismereteket. Ebben nyújt segítséget az őket körülvevő esztétikus és inspiráló környezet, eszközök, bútorok és óvodai játékok. Blog bejegyzésünkben összegyűjtöttük az ovis játékok főbb jellemzőit, kiválasztásának szempontjait.

A sajátos nevelési igényű gyermekek beilleszkedését segítő érzékenyítő játékok az óvodában
08
Nov

Dr. Mező Katalin (adjunktus, Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar) írása az Egyéni fejlesztés, személyre szabott nevelés című kiadványunk októberi kiegészítő kötetében olvasható teljes terjedelmében, valamint már e-book formájában is elérhető IDE KATTINTVA.

 

Játék ovis gyerekeknek
19
Okt

Az óvodás évek alatt, 3-6 vagy 7 éves korig a gyerekek rengeteg változáson mennek keresztül, sokat fejlődnek. Ennek megfelelően igen széles a játékpaletta, az egyszemélyes játékoktól kezdve a társasjátékokon és szerepjátékokon át, a mozgásfejlesztést támogató játékokig. A nagycsoportosoknál pedig megjelennek a célzottan iskola-előkészítő játékok, amelyek az iskolakezdéshez szükséges képességek fejlesztését, ezáltal a gördülékenyebb iskolakezdést segítik.

Játékok 1-2-3 éves gyerekeknek
19
Okt

Az első születésnap igazi mérföldkő a gyerekek életében. Sokan ekkor teszik meg első lépéseiket és ebben az időszakban hangzanak el a kicsi első szavai is. A fejlődés ezután még inkább felgyorsul, alig győzzük utolérni az egyre ügyesebben közlekedő, futkározó csemetét, majd megválaszolni a „miért?” korszak rengeteg sok kérdését. Az utánzás időszakában a kicsi élvezettel segít a házimunkában, majd a harmadik születésnaphoz érve már csak ámulunk gazdag szókincsén, azon, hogy mennyi mindenre képesek önállóan, például felöltözik, vagy épp labdát rúg. Az ajánlott játékok 1-2-3 éves gyerekeknek követik és segítik ezt a fejlődést, nézzük meg, hogy mikor, milyen játékot érdemes választani!

Kétéves gyerek nem beszél
19
Okt

A beszéd folyamatosan fejlődik a gyermek születésétől fogva, sőt, már az anyaméhben megkezdődik. Egyéves korban megjelennek az első önálló szavak, kétéves korukban pedig a gyerekek átlagosan 50 szavas szókinccsel rendelkeznek. Hogyan segíthetjük ezt a folyamatot és milyen okai lehetnek, ha a kétéves gyerek nem beszél? Beszédfejlesztést is segítő és egyéb 2 éves gyerekeknek játékkínálatunk innen érhető el.

Fa társasjátékok kamaszoknak
18
Okt

A kamaszokat meglepni nem egyszerű. Úgy tűnik, hogy ebben az életkorban már egyre inkább beszippantja őket az online tér, a kütyük világa, emellett pedig az életkor sajátossága, hogy sok időt töltenek egyedül vagy a kortársaik társaságában. A feladat azonban korántsem reménytelen, és mivel mi a Játékligetnél valljuk, hogy „Együtt lenni érték”, ezért a kamaszokkal közös családi programokhoz is segítünk megtalálni nektek a megfelelő játékokat.

Gyere, tágas a világ! – Játékok ejtőernyővel
13
Okt

Óvodapedagógusként, szolfézstanárként és egyetemi oktatóként is volt alkalmam felfedezni az ejtőernyős és nagykendős játékok színes világát. Rendszeresen használom óvodai foglalkozásokon bölcsődés korúak, óvodások, kisiskolások között és egyetemi oktatói munkám során felnőttek között egyaránt. Számos továbbképzésen vettem részt, ahol találkoztam az ejtőernyővel, mint közösségépítő, terápiás helyzeteket segítő, sajátos nevelési igényű gyerekek fejlődésére használható eszközzel. A cikkben az olvasóknak azt szeretném bemutatni, hogy hogyan használjuk az ejtőernyőt foglalkozásokon, órákon. Továbbá foglalkozom a személyiségfejlesztő, önkibontakozást támogató hatásaival is. Az ejtőernyő és a nagykendő nem csupán élményt ad, felszabadít, hanem komplex fejlesztő tartalmakkal is rendelkezik.

Lego vs. Qman – melyiket vegyem?
10
Okt

Webáruházunk újdonságai között egyre több Qman termékkel találkozhattok. Azért, hogy könnyebb legyen a választás, blog bejegyzésünkben bemutatjuk nektek ezt a márkát, és összehasonlítjuk a már ismert Lego építőelemekkel.

Útmutató: hogyan válassz tökéletes ajándékot gyerekeknek?
10
Okt

Unokatestvérek szülinapja, távol élő rokonok gyermekei, iskolai karácsonyra húzott osztálytárs – ünnepek kapcsán gyakran kerülünk olyan helyzetbe, hogy alig ismert személy részére kell megtalálnunk a megfelelő ajándékot. Sőt, még a közelebbi családtagok, barátok csemetéi esetében sem mindig tudjuk, hogy mi az, amivel örömet szerezhetünk. Ajándék gyerekeknek blog bejegyzésünkben személyes tapasztalatainkat és tanácsainkat osztjuk meg veletek.

Milyen beltéri hintát válasszunk 3 év alatti gyerekeknek?
29
Szept

A babák már az anyaméhben is hintáznak, az újszülöttek is szívesen töltik az időt csecsemőhintában. A tapasztalatok szerint a megnyugtató ringástól még a rosszul alvó babákat is elnyomja az álom. Kezdetben a legjobb választás az állványos és napjainkban nagy népszerűségnek örvendő újszülött lengő hinta, de milyen típusú hintákat válasszunk 1 évesnél idősebb gyerekeknek?

Iskola-előkészítő, alsós tantárgyak - játékos fejlesztés otthon
29
Szept

Nagycsoportos óvodás gyermeked számára keresel iskola-előkészítő feladatokat, amivel otthon is tudtok gyakorolni? Alsós gyermekednek nehezen megy a matek, az írás vagy az olvasás? A feladatlapokkal való gyakorlás előtt érdemes az alapoktól építkezni: szórakoztató játékokkal fejleszteni azokat a képességeket, amelyekre szükség van az iskolában a számolás, írás és olvasás elsajátításához.

Bűvészkellékek gyerekeknek – kezdődjön a varázslat!
29
Szept

Függöny fel, a teljes sötétben megjelenik egy reflektor fénye, és a világszerte ismert bűvész újra elvarázsolja a közönséget. Az előadás remek szórakozás az egész családnak, a gyakorlás, a sok apró mozdulat ismétlése pedig észrevétlenül fejleszti a gyermeket, építi az önbizalmát. Arra bíztatunk ezért mindenkit, hogy szervezzetek otthon saját bűvész műsort! Hozzá a bűvészkellékek gyerekeknek megtalálhatóak webshopunkban.

Miben rejlik a BS Toys játékok nagyszerűsége?
20
Szept

Ez a kiváló játékmárka 2006-ban indult világhódító útjára Hollandiából. Megalapítói elsődleges célul tűzték ki, hogy bárki játsszon kortól függetlenül. Oktató jellegű játékaik tervezése és fejlesztése folyamatos, minden évszakra, kül- és beltéren aktív szórakozást nyújtanak minden korosztály számára. A BS Toys küldetése, hogy a gyermekek aktívak és egészségesek legyenek, élvezzék a játékot okostelefonok, tablettek, számítógépek nélkül. Játékaikat, melyeket jellemzően 3 éves kor felett ajánlanak, a magas minőségi kvalitás mellett az órákig tartó önfeledt szórakoztatás is jellemzi, mely során a gyermekek észrevétlenül tanulnak és fejlődnek. A felfedezés izgalma, az aktív játék, az együtt töltött idő számtalan jótékony hatással bír.

Őszre hangoló kreatív foglalkozások - így készítsünk fát és sünit!
07
Szept

Az őszi időjárás mellett gyakran okoz fejtörést, hogy milyen elfoglaltságokat találjunk ki a gyerekeknek a lakásban. Ha bölcsi, ovi vagy suli után nem tudunk a játszótéren vagy a kertben időzni, és a hétvégi időjárás sem kedvez a szabadtéri programoknak, akkor készíthetünk őszi lakásdekorációt is a gyerekekkel.

MIRŐL ÁRULKODNAK A SZÍNEK?
27
Aug

Az első találkozás mindig nagyon fontos. Az élet minden területén. A fejlesztő munkában azonban ez hatványozottan érvényes. Gyakran tapasztalom, hogy első alkalommal úgy jönnek hozzám az apróságok (de még a nagyobbacskák is), mintha orvoshoz jönnének. Tele vannak félelemmel, szorongással - tudják, érzik, hogy valami baj van velük, ezért jönnek "vizsgálatra". Ugyanazt a szót is használjuk a gyakorlatban, mint az orvosnál - Ő is vizsgál meg én is.

Miért? A kérdések korszaka
27
Aug


2,5-3 éves kor között kezdődik a gyermekek „miért korszaka”.  Aki nem élte még át, annak elképzelhetetlen, hogy milyen magas lehet egy gyermek percenként feltett kérdéseinek száma…

Mi köze ennek az iskolaérettséghez? A kisgyermekkor ezen szakaszában kezdődik meg az ok-okozati kapcsolatok meglátásának képessége (úgynevezett kauzális gondolkodás). Akkor mi fedtük fel az összefüggéseket magyarázatainkkal, példáinkkal, melyeket szavakba foglaltunk. Most, hogy gyermekünk az iskola küszöbén áll, már bátran várhatjuk el, hogy önmagától vegye észre mi, miből következik.

Miért megunhatatlan játék a gyurma?
27
Aug

A gyermekek életében a legfontosabb és a legalapvetőbb tevékenység a játék.

Ma már megszámlálhatatlan játékfajta található az üzletekben, de talán az egyik legkedveltebb játék évtizedek óta a gyurma.

 Hogy miért? Mert megunhatatlan a gyermekek számára. Azért szeretik a  gyermekek, mert jó gyurkálni, sodorgatni, nyújtani, vágni és mert bármit el lehet belőle készíteni, amit csak kigondolnak.

MIÉRT JÓ A CSALÁDI BAKANCSLISTA?
27
Aug

Az őszi időszakban szervezett családi programokat kategorikusan kétfelé lehet választani: vagy élvezzük, hogy a természetben lehetünk, hiszen az indián nyár még hívogat bennünket; vagy, ha vacak az idő odakint szeretünk kicsit lassítani, bekuckózni, és inkább otthon maradni. A lényeg, hogy akárhogy is alakul, emlékezetessé tehetjük ezt az őszt is - töltsük meg közösen élményekkel!

Mi a kóros? - leggyakrabban előforduló hangképzési zavarok
27
Aug

Nagyon sok szülőt foglalkoztat az a kérdés, hogy gyermeke beszédfejlődése valójában milyen úton is halad. Találkozom „túlaggódó” szülővel, aki már gyermeke 3 éves korában megkeres azzal, hogy kezeljem gyermeke beszédhibáját, hiszen nagyon „selypesen” beszél. Van a másik véglet, akinek iskolába készülő gyermeke beszédét rajta kívül senki nem érti, mégsem jut eszébe, hogy szakemberhez forduljon. Cikkünket Dudáné Driszkó Adrienn fejlesztő pedagógus írta.

Mert játszani jó!
27
Aug

Játszani bizony nagyon jó! Hozzátartozik az emberi léthez, mi több alapja annak. Játéktípustól függően rendkívül sokrétűen fejleszti a résztvevők testét-lelkét, és mivel nem vérre megy, játszi könnyedséggel sajátíthatunk el vele rengeteg készséget és képességet. Nincs is annál nagyszerűbb, mint amikor új élményekkel, tapasztalatokkal felvértezve – így csakis nyertesként - kerülünk ki a végén, megismerve ezáltal önmagunkat, társainkat és a körülöttünk lévő világot.

MÉG 7 NAP A NYÁRI SZÜNET VÉGÉIG - KIHÍVÁS
27
Aug

A júniusi tanévzáró után nem is hittük, hogy ilyen villámgyorsan tovaszalad ez a nyár (is). Az iskolai weboldalakat egyre sűrűbben keressük fel, hátha kitűzték már a tanévnyitó ünnepély, és a tankönyvosztás dátumát; a facebook csoportokban is napról napra nagyobb a mozgolódás. Jönnek a kötelező feladatok: iskolai kellékek beszerzése, ellenőrzése, tankönyvbekötés, visszarázódás a dolgos hétköznapokba… Van még azonban 7 csodás nap, mielőtt újra beindulna a menet! Használjátok ki!

KREATÍVKODJUNK!
27
Aug

 

Amíg lehet, ki kell használni az őszi napsütést, de bizony néha már hűvösek, esősek a napok… Ilyenkor jó, ha van a tarsolyunkban egy-egy benti tevékenység. Összegyűjtöttünk párat kedvcsinálónak, őszre hangolónak! Jó alkotást kívánunk!

Kreatív Halloween
26
Aug

Egyre több országban ismerik és ünneplik a Halloween-t. Ijesztő jelmezekbe bújnak, kísértet történeteket mesélnek, mulatnak és természetesen töklámpásokat faragnak. Magyarországon is egyre inkább divatos lett a Mindenszenteket megelőző nap bulizós, játékos hangulata: a gyermekek rajonganak érte, szívesen öltenek  boszorkányos és ijesztő ruhákat. Ha egyszer megszervezünk egy ilyen bulit, készüljünk fel a folytatásra – mert biztosan kérik majd jövőre is…!

Így fejleszt a pötyi játék!
26
Aug

Generációk óta kedvelt a pötyi játék, gyerekként élvezettel rakosgattuk a színes tüskéket a megfelelő helyre, hogy az elképzelt ábrát kialakítsuk. A végeredményt büszkén mutattuk körbe, majd rövid idő múlva már egy újabb alkotáson dolgoztunk. A pötyi játék ma is népszerű, és napjainkban már a bébiktől a 8 év felettiekig, minden gyerek számára találunk megfelelőt.

Egymillióval nagyobb szókincs a meseolvasástól
26
Aug

A meseolvasás számtalan előnyeiről olvashattatok már nálunk többször is korábban. Most egy érdekességet szeretnénk megosztani veletek a témával kapcsolatban. Tudtátok, hogy öt éves korukig több mint egy millióval több szót hallanak azok a gyerekek, akiknek naponta olvasnak mesét a szüleik? Elmondjuk, hogy ez miért fontos és pontosan hogyan lehetséges.

KREATÍV ANYÁK NAPJA
26
Aug

Május első vasárnapján az egész világ az Édesanyákat ünnepli! Mi sem maradunk ötletek nélkül, hiszen Édesanyánk, Nagymamáink igazán megérdemlik (természetesen nem csak az év egyetlen napján!), hogy gondoljunk rájuk, kedveskedjünk nekik! Mikor tud a legszemélyesebb lenni egy ajándék? Akkor, ha a meglepetést valóban „szív küldi szívnek” – azaz Te magad készíted el. Ha tanácstalan vagy, mivel is lephetnéd meg őket, akkor jó helyen jársz: nagyon egyszerű, gyerekekkel is könnyen elkészíthető kreatív ötleteket kerestünk Nektek! Bátran próbálkozhatnak az Apukák is, biztosan sikerülni fog a meglepetés!

 

 

 

Logikai gondolkodás fejlesztése játékosan
25
Aug

Felnőtt életünk minden egyes napja logikusan felépített tevékenységek egymásutánja. Ébredés, felkelés, felöltözés, útra kelés, elintéznivalók megszervezése, hazaérkezés, pihenés. Ha felcserélnénk a sorrendet, bizony érdekes helyzetekbe kerülnénk… Mi magunk is jobban érezzük magunkat, ha kiszámíthatóbb a tennivalónk; ha tudjuk, hogy mi mivel jár, minek mi a következménye. Vajon ez a képesség velünk született vagy „útközben” tanulunk meg a logikusan gondolkodni?

MÁLTAI GYEREKESÉLY– BIZTOS KEZDET PROGRAM
24
Aug

Így tartja a mondás: Minden nap adj hálát azért, amid van. Megfontolandó gondolat, amit nagyon sokszor nem tudatosítunk eléggé magunkban. A hétköznapok sodrásában ugyanis hajlamosak vagyunk bizonyos dolgokat az élet természetes velejárójának tekinteni – amivel nincs is baj, viszont éppen emiatt fel sem merül bennünk, hogy azok a dolgok, amikért hálásak lehetünk, nem minden embertársunknak adatik meg. Otthon. Meleg otthon. Étel. Főtt étel. Család. Támogató család. Ruha. Tiszta, rendezett ruha. Gyerekkor. Ami boldog, kiegyensúlyozott, felhőtlen. Senki sem tudja megmondani, hogy meddig tart az a jólét, amiben most benne vagyunk, és semmi sem garantálja, hogy mi nem kerülünk olyan helyzetbe, ahol nem boldogulunk egyedül. Fontos tudni, hogy van segítség.

Legyen offline a gyerek egy hétig a táborban!
24
Aug

A hazai táborok egyik szakértő portáljától vettünk át egy cikket arról hol és hogyan táborozzon a gyerek !

A nyári szünet az idei esztendőben tizenegy hetes lesz, amit a szülők akkor sem tudnak megoldani, ha felváltva veszik ki a szabadságukat. Utóbbi egyrészt nem szerencsés, másrészt a legtöbb esetben nem is kivitelezhető, ilyenkor – ahol erre lehetőség van – jönnek a nagyszülők, közeli barátok segítségként a gyerekek felügyeletének megoldásra. A nagymamák és nagypapák esetében, de a szülőknél is gyorsan egyértelművé válik, hogy nem tudunk „versenyre kelni” az óvodában, vagy iskolában lévő húsz-huszonöt másik gyermekkel, ilyenkor gyakorlatilag lehetetlen lekötni a lurkókban felszabaduló energiát! A legjobb módszer ezekre, ha gyerekekkel tölti a nyári szünidő egy részét csemeténk, azaz táborozni megy!

 

Kötelező tévét nézni!
23
Aug

Most biztosan meglepődik ezen a kijelentésen, hiszen olyan divatos manapság a tévét szidni. Pedig azon túl, hogy a civilizáció előrehaladtával egyre nagyobb teret hódít, s mint ilyenről, igenis tudomást kell vennünk, szóval ezen túl a fejlesztésre is kiválóan használható...

KÖRNYEZETI NEVELÉS GYEREKEKNEK
23
Aug

„Kertész leszek, fát nevelek, / kelő nappal én is kelek,

nem törődök semmi mással, / csak a beojtott virággal.”

(József Attila: Kertész leszek)

KEDVENCÜNK A GESZTENYE
23
Aug

Ti is szerettek az őszi természetben sétálni, és kincsekre lelni? Bár a gyerekek profik a gyűjtögetésben, szerintünk nincs is olyan ember a Földön, aki fel ne szedegetné az útjába kerülő lepotyogott gesztenyéket… hiszen mindegyik olyan barátságosan és kedvesen mosolyog, hogy szinte vétek otthagyni! Amennyiben benneteket is rendszeresen „megfertőz” a gyűjtögetési roham, akkor ez a cikk Nektek szól, ugyanis ha már jókora mennyiségű vadgesztenye lapul a zsebekben, érdemes felhasználni őket. Hogy mire és hogyan: mutatjuk!

Mindenféle alkotó tevékenységgel játékosan fejleszthetitek gyermeketek finommotorikáját, kreativitását, logikai gondolkodását, kommunikációját és együttműködő képességét. A fáradozásért járó jutalom az elkészült produktumon túl pedig az alkotás öröme, az együtt töltött idő, és közös élménygyűjtés, ami felbecsülhetetlen értékű. 

JÁTÉKLIGET BÓNUSZ – Te is segíthetsz gyermeked óvodájának, osztályának
23
Aug

Szülőként mindannyian arra törekszünk, hogy gyermekünknek olyan környezetet teremtsünk, ami támogatja őt, ahol képességei megfelelően fejlődhetnek. Talán még meg sem születik szemünk fénye, már azon kapjuk magunkat, hogy a játékok között válogatunk, szemlélgetjük, próbálgatjuk, hogy vajon melyik lesz a legtökéletesebb számára, hiszen Ő a legjobbat érdemli.

Írjunk levelet a Mikulásnak!
23
Aug

 

Várakozással teli időszak közeleg, hiszen hamarosan minden kisgyereket meglátogat a jóságos Mikulás, hogy kinek- kinek érdemei szerint osztogassa a meglepetéseket. Vajon mi kerül a kis csizmákba? Ha szerinted is tanácstalan a Mikulás, még neki is jól jöhet a segítség egy kis kívánság-lista formájában!

Le a bacikkal!
23
Aug

Nyakig ülünk az influenza szezonban, ráadásul a küszöbön toporog a tavasz, s vele együtt karöltve megérkezik a tavaszi fáradtság is. A betegségre való hajlam, a kimerültség és fáradtság hátterében –ha nincs szervi probléma – sok esetben a vitamin- és/vagy ásványianyag-hiány áll. A meglévő betegségek nagy része hiánybetegség, ezért fontos, hogy ezek folyamatos bevitelével megelőzzük a bajt! Ideje tehát kimerült készleteinket alaposan felturbózni, hogy a tavasz ne a levertségről, hanem a feltöltődésről szólhasson! 

LÁNYOS JÁTÉKOK, FIÚS JÁTÉKOK
22
Aug

Amikor kisgyermek érkezik a családba, mindig nagy érdeklődés övezi a születendő babát. Szinte az első kérdések egyike: Mi lesz? Kisfiú vagy kislány? Természetesen a lényeg, hogy minden rendben legyen vele, de a kíváncsi természetű szülők is legalább ennyire izgatottak és tudni szeretnék, hogy mire számíthatnak. A választól függően persze beindul a fantázia – kislányokat látunk sürögni-forogni a babakonyhában, és kisfiúkat, akik ügyesen bütykölnek meg mindent, ami éppen „elromlott”.

 

Történetek arról, hogy miért jó mesét olvasni a gyerekkel
22
Aug

Gyakran hallani a „digitális bennszülöttként” emlegetett alfa generációról, arról, hogy a mai 10 év alatti gyerekek szabadidejük nagy részét monitorok előtt töltik. A Játékliget szakértőjével arról beszélgettünk, tapasztalatai szerint az elektronikus eszközök népszerűsége mellett olvasunk-e még mesekönyveket, mennyire jellemző program ez a családokban.

Szülinapi kincsvadászat
22
Aug

Minden gyermek szeret kutakodni, keresgélni – kincsre vadász pedig végképp! 

Nem tud veszíteni? Hogyan legyen élmény a közös társasozás?
21
Aug

Kisgyermekekkel remek közös program lehet a társasjáték. Ha azonban a közösen megélt vidám percek helyett, a játékban épp vesztésre álló csemeténk rendszeresen durcás arccal hagy faképnél bennünket, idővel már egyre kevesebb kedvünk lesz leülni játszani vele. Mielőtt gondosan dobozolva a padlásra vagy a pincébe száműznénk az összes társasjátékot, olvassuk el a Játékliget tanácsait a konfliktusmentes közös játékhoz!

ÓVODAVÁRÓ VERSIKÉK
21
Aug

Mekkorát nőtt ez a gyerek? Mintha most született volna… Bizony: már csak néhány nap, és csemetétek hamarosan megkezdi óvodai pályafutását… Várakozásteljes, izgalmakkal, kérdésekkel teli időszak volt a nyár mindenkinek – szülőknek, gyerekeknek egyaránt. Ha szeretnétek, hogy gyerkőcötök játékos formában tudjon barátkozni az óvodába járás gondolatával, versikézzetek vele! Minden kicsi imádja az egyszerű mondókákat, verseket, így a siker, szinte garantált! Összegyűjtöttünk Nektek egy csokorra való kedves kis rigmust, melyek mindegyike az óvodáról, az ovis életről szól!

Óvodába készülünk- szókincsfejlesztés
20
Aug

Kettő-két és fél éves kor körül a gyerekek már egyszerűbb mondatokkal kommunikálnak. Ha megvannak az alapok, következhet a választékosabb beszéd elsajátítása, a szókincsfejlesztés. Ehhez hoztunk nektek játékötleteket.

Nem kitűnő bizonyítvány, hanem feltétel nélküli szeretet kell a sikeres élethez?
20
Aug

Tegye fel a kezét, aki szülőként elégedett a saját teljesítményével. Aki úgy érzi, pontosan megfelel a saját maga elé állított mércének: pont annyi időt beszélget a gyerekével délutánonként, amennyit szeretne, egészséges ételeket főz, sportra és különórákra viszi a csemetét, mert ugye ez (is) a sikeres jövőjének záloga. Igen, saját magunknak is nehezen felelünk meg, a bizonyítványosztás pedig csak egy újabb alkalom a szorongásra – ha hagyjuk. Vagy lehetne másképp?

Mennyiség helyett, minőségi szempontok szerint válasszunk játékot!
20
Aug

Karácsonyra szeretnénk valami igazán emlékezetes,
különleges ajándékkal meglepni a csemeténket.Kutatások szerint érdemes a mennyiség helyett a minőségre koncentrálni, kevesebb játékkal ugyanis hosszú távon sokkal boldogabb és kiegyensúlyozottabb lesz gyermekünk.

Miért fontos, hogy énekeljünk, mondókázzunk? -zenei nevelés alapjai
20
Aug

Nem kell tanult muzsikusnak lennünk ahhoz, hogy jól foglalkozzunk zeneileg gyermekünkkel. Ami igazán számít, az a közös élmény, az együtt mozgás, a jó hangulat és a nevetés. Az pedig már csak ráadás, hogy a kellemes időtöltés nemcsak a kicsit fejleszti, de a szülő-gyermek kapcsolatra is jó hatással van.

Mikortól táborozzon egyedül a gyerek..
20
Aug


Az első ottalvós tábor 


A két és fél hónapos nyári szünet elég hosszú ahhoz, hogy a családi nyaralás és a nagyszülőkkel töltött idő mellett a gyerek érdeklődési körének és életkorának megfelelő táborokban is részt vegyen. Ha már túl vagyunk néhány napközis táboron, érdemes megpróbálni az ottalvós megoldást is, persze, csak ha a gyerek is igényli és megérett rá. De honnan tudhatjuk, hogy mikor jött el az ideje, és mit tehetünk, hogy pozitív élmény legyen?

Mit tekerjen a gyerek a kétkerekű kerékpár előtt?
19
Aug

A gyerekek többsége 5 éves kor körül tanul meg kétkerekű kerékpárral közlekedni. Addig azonban hosszú út vezet a fejlődésben: olyan képességek kialakulására van szükség, amelyek ezt lehetővé teszik. 

Óvodakezdés – erre a 6 dologra biztos szükségetek lesz!
19
Aug

Hamarosan kezdődik az óvoda, de ezekben a napokban még kényelmesen otthonról, néhány kattintással beszerezheted azokat a dolgokat, amikre ovis gyermekednek szeptembertől szüksége lesz. Összeírtuk a legfontosabbakat, amiket mindenképp fontos megvenni.

Kisfiam 3. osztályos. Ebben a tanévben elszaporodtak vele a problémák
19
Aug

Kisfiam 3. osztályos. Ebben a tanévben elszaporodtak vele a problémák. Egyre többször jeleztek a tanító nénik, hogy társaival agresszív, csúnyán beszél, s a felnőttekkel is szemtelen. Gyakran zavarja az órákat. A gyerekeket is zavarja a viselkedése, egyre többször nincs kivel játszania, kiközösítik. A tanulási eredménye is sokat romlott. Otthon is gyakran vannak vele gondok, nem fogad szót.

Kihez mész: ALMÁHOZ vagy KÖRTÉHEZ ? – óvodai jelek, és ami mögöttük van
19
Aug

Beírattuk. Felvették. Szerencsés esetben oda, ahova szerettük volna. Mi is a következő lépés? Az ovis jel… Szülői pályafutásunk során talán a névválasztásnál éltünk meg eddig hasonló horderejű dilemmát, hiszen tudjuk, hogy „Namen est omen.”, azaz a név, maga az ember. Nagyjából ez az érzés tölt el minket az óvodai jellel kapcsolatban is, hiszen évekig meghatározó, ha nem önálló szerepe lesz szívünk csücskének az életében.

Praktikák iskolakezdéshez – így válassz ceruzát!
19
Aug

Mit jelent a H, HB és B? Jobb a tölthető ceruza a grafitnál? Mennyi színes kerüljön a tolltartóba? Hagyományos, vagy háromszög alakú ceruzát vegyünk? Az iskolakezdés kapcsán összegyűjtöttük, hogy az órai munkákhoz nélkülözhetetlen grafit és színes ceruzákkal kapcsolatban mire fontos figyelnetek.

KÉSZÍTSETEK EGYÜTT ADVENTI KALENDÁRIUMOT!
19
Aug

 

Már csak pár nap, és itt van december elseje! A gyerekek minden nap alig várják, hogy kinyithassák az adventi kalendáium kis rekeszeit, ablakait. Az adventi készülődés szerves része a meglepetésekkel megtöltött kis naptár, mely az ünnep közeledtét jelzi számukra, de talán még nagyobb lesz az öröm, ha az alapot is ti készítitek el hozzá.

Kerekítő, ahol a jókedv kerekedik...
18
Aug

Létezik egy baba-mama foglalkozás országszerte és határon túl is, ahol höcögés, göcögés, kacagás hallatszik ki a teremből. Szülő, nagyszülő, kisgyerek együtt játszik lovagoltatót, lógázót, hintáztatást, cirókázást, csúszdáztatás, zsuppolást, mindezt élő hangszerjátékkal, népi hangszerekkel, népdalokkal, sétáltatókkal színesítve. Ez a Kerekítő baba-mama foglalkozás. A Kerekítő szó számukra a világ kerekségét fejezi ki. A kicsik számára a világ elsőként az anyuka ölében, a közös játékban, érintésben, mosolyban, ölelésben kerekedik ki. Ez a meghatározó élmény egy egész életre szól és a felnőttkori boldogulás alapja is. 

Képességfelmérő feladatok Első osztályosok számára
18
Aug

Miért jó tesztelni? Tudni szeretné hol tart gyermeke képesség fejlődése és erről írásos formában szeretne értékelést kapni? Rövid kérdések, feladatok és gyors válaszok, megoldások! Ez a titka a biztos, mély tudás feltérképezésének. A teszt, korcsoportokra bontott, egyedi kérdés- és feladatsort kínál, játékos, színes, mégis célratörő formában! A Játékliget tesztsorait Dudáné Driszkó Adrienn állította össze. Az alábbiakban a tesztekből csak ízelítőt kínálunk. A teljes tesztsort, a hozzá tartozó értékeléssel együtt ingyenesen innen letölthető.

 

Képességfelmérő feladatok 3-4. osztályosok számára
18
Aug

Miért jó tesztelni? Tudni szeretné hol tart gyermeke képesség fejlődése és erről írásos formában szeretne értékelést kapni? Rövid kérdések, feladatok és gyors válaszok, megoldások! Ez a titka a biztos, mély tudás feltérképezésének. A teszt, korcsoportokra bontott, egyedi kérdés- és feladatsort kínál, játékos, színes, mégis célratörő formában! A Játékliget tesztsorait Dudáné Driszkó Adrienn állította össze. Az alábbiakban a tesztekből csak ízelítőt kínálunk. A teljes tesztsort innen töltheti le.

Képességfelmérő feladatok 2. osztályosok számára
18
Aug

Miért jó tesztelni? Tudni szeretné hol tart gyermeke képesség fejlődése és erről írásos formában szeretne értékelést kapni? Rövid kérdések, feladatok és gyors válaszok, megoldások! Ez a titka a biztos, mély tudás feltérképezésének. A teszt, korcsoportokra bontott, egyedi kérdés- és feladatsort kínál, játékos, színes, mégis célratörő formában! A Játékliget tesztsorait Dudáné Driszkó Adrienn állította össze. Az alábbiakban a tesztekből csak ízelítőt kínálunk. A teljes tesztsort, a hozzá tartozó értékeléssel együtt innen letölthető.

Képességfelmérő feladatlap 3 évesek számára
18
Aug

Miért jó tesztelni? Tudni szeretné hol tart gyermeke képesség fejlődése és erről írásos formában szeretne értékelést kapni? Rövid kérdések, feladatok és gyors válaszok, megoldások! Ez a titka a biztos, mély tudás feltérképezésének. A teszt, korcsoportokra bontott, egyedi kérdés- és feladatsort kínál, játékos, színes, mégis célratörő formában! A Játékliget tesztsorait Dudáné Driszkó Adrienn állította össze. Az alábbiakban a tesztekből csak ízelítőt kínálunk. A teljes tesztsort, a hozzá tartozó értékeléssel együtt ingyenesen innen letölthetőHírlevélre a bal oldali sávban tudsz feliratkozni.

KARÁCSONYI KÉSZÜLŐDÉS GYEREKEKKEL
17
Aug

Az Adventi időszak nagyon különleges jelentőséggel bír mindenki életében. A gyerkőcök türelmetlenül sürgetnék a napok múlását, és ha rajtuk múlna, akkor már réges-régen ünnepelnénk. Az ő szemüvegükön keresztül a karácsony, és az azt körbeölelő időszak csupa móka és kacagás, csillogás és öröm. Mi, felnőttek ezt egy kicsit máshogy éljük meg. Ezerféle teendő vár ránk, hogy Szentestére minden a helyére kerüljön: takarítás, sütés-főzés, rendrakás, és az ajándékok. Mi is hiányzik még? Ááá, az ünnepi hangulat… Ami természetesen gombnyomásra nem megy, de gondos és alapos tervezéssel, közös munkával mi magunk is „elkaphatjuk” gyermekünktől a karácsonyi lázat! Higgyük el, megéri!

Karácsonyi apró ajándékok az utolsó pillanatban
17
Aug

Az év végi hajtásban eddig nem volt időnk a bevásárlást intézni, vagy már csak néhány apróság hiányzik? Tanácstalanok vagyunk, mert csak most derül ki, hogy mégis eljön a rég látott rokon az ünnepekre és gyerekek is vannak a családban? Csecsemőkortól kezdve kisiskolás korig ajánlunk olyan apróságokat, ajándékötleteket, amelyekkel örömet szerezhetünk.

KARÁCSONYI AJÁNDÉKÖTLETEK 5-7 ÉVES GYEREKEKNEK
17
Aug

Gyermekeinket minden évben nagy izgalommal tölti el a Karácsony: lelkesen számlálják a heteket, napokat, miközben együtt hangolódunk az ünnepre. Az ennyi idős gyerekeknél már rendszerint kialakult, hogy milyen jellegű játékokkal foglalatoskodnak szívesen, illetve mik azok a témák, amik érdeklik őket! Ha szeretnétek gyermeketeknek olyan játékkal kedveskedni, ami még nagy valószínűséggel nincs meg neki, akkor szemezgessetek összeállításunkból, melyben játéktípusok szerint összeválogattuk Nektek az újdonságokat.

KARÁCSONYI AJÁNDÉKÖTLETEK 3-4 ÉVES GYEREKEKNEK
17
Aug

Rutinos szülőként már „levezényeltünk” néhány karácsonyt, ám van valami, amire minden évben szeretnénk alaposan felkészülni: az örök kérdés, hogy mivel is lepjük meg gyermekünket. Valószínű ugyanis, hogy az évek során rengeteg játékra tett szert, melyek nagy része talán már feledésbe is merült. Éppen ezért jó ötlet lehet, ha olyan ajándékban gondolkodunk, ami újra és újra előkerül, így nem csak 2 napig lesz érdekes számára. Mi most ebben szeretnénk segíteni nektek!

KARÁCSONYI AJÁNDÉKÖTLETEK 1-3 ÉVES GYEREKEKNEK
17
Aug

„Jaj de szép a karácsonyfa / ragyog rajta a sok gyertya/ itt egy szép könyv, ott egy labda / jaj, de szép a karácsonyfa…” dúdolgatjuk egyre sűrűbben mi is az ismert dalt, miközben nézegetjük a boltok karácsonyi ajánlatait. Ha gyermekednek már van könyve és labdája, és tanácstalan van, hogy mi is kerülhetne a fa alá - jó helyen jársz! Összeválogattuk Nektek a legnépszerűbb termékeinket, amik biztosan örömöt okoznak majd csemetéteknek.

Karácsonyi ajándékötletek csecsemőknek és totyogóknak
17
Aug

Bízunk benne, hogy alábbi összeállításunk a segítségedre lesz, akár szülőként keresel játékot gyermeked számára, akár családtag, rokon részére választanál ajándékot az ünnepre. Az első részben a csecsemő- és óvodáskorú gyermekek számára adunk ötleteket. A következő cikkben az óvodások és kisiskolások részére szóló ajándékötleteket vesszük sorra.

KARÁCSONYI AJÁNDÉKÖTLETEK 0-1 ÉVES BABÁKNAK
17
Aug

Minden családban vannak fontos dátumok, jeles napok: névnapok, születésnapok, és a nagy ünnepek, mint a húsvét és a karácsony. Szülőként természetesen a legfontosabbak azok a napok lesznek számunkra, amik gyermekünkkel kapcsolatosak. Ezek között pedig még nagyobb hangsúlyt kapnak a „legelsők”…

Karácsonyi ajándékok óvodásoknak és kisiskolásoknak
16
Aug

A csecsemők és a totyogó korosztály után most az óvodások és a kisiskolások kedvelt játékait vesszük sorra. Az életkori sajátosságok mellett konkrét játéktippeket is kaphatsz, ha velünk tartasz.

Kánikula! - Most mit is játsszunk?
16
Aug

Szinte bámulatos, hogy alig pár hónapja még overálban- sálban- sapkában játszottunk odakint, most pedig legszívesebben a bőrünkből is kibújnánk a hőség miatt. A szabadtéri játék legfőbb eleme mi más is lehetne ilyenkor, mint a víz, ezért összegyűjtöttünk nektek pár isteni, frissítő tevékenységet - szórakozást. Kellemes felüdülést !!

Nálunk abszolút kedvenc volt a vizzel töltött lufi-vizibombák dobálása, ám egy idő után már az Anya, ezt is kösd meg! és társai csatakiáltásokkal álmodtam éjjel is. Így egy kicsit körülnéztünk, hogy mivel is játszhatnánk és ha már összegyűjtöttük, meg is osztjuk veletek. -próbáljátok ki bátran az ötleteket. 

John Gabriel - Az igényes magyar kézműipar remeke
16
Aug

Kiváló minőségű kézműves termék a John Gabriel márka, mely magyar és  15 éves múltra tekint vissza.
Valódi bőrből és vászonból készült termékekre az igényes anyagválasztás (a felhasznált anyagok 90%-a nyugat-európai gyártóktól származik) és kivitelezés jellemző, melynek eredményeképpen a termékek hosszútávon megőrzik alakjukat, formájukat, újkori kinézetüket. Évente megújul a dizájn, mely mindig követi a trendeket, megjelennek az aktuális színek és formák.

Játékos fejlesztés
16
Aug

Gyermekünk születésekor még nem sejtjük, hogy a kis jövevény érkezése rövid időn belül egyre gyarapodó játékarzenált is jelent egyúttal. Szülőként mindenki a legjobbat szeretné gyermekének, így felvetődik a kérdés: milyen a jó játék? Milyen a jó fejlesztő játék? Szükség van-e egyáltalán fejlesztő játékra?
Fontos tudni, hogy ugyan minden játék fejlesztő funkcióval is bír, léteznek olyan speciális játékok, illetve eszközök, melyekkel gyermekünk egy-egy részképességét (mozgás, finommotorika, beszéd, figyelem, memória, érzékelés...) fejleszthetjük célirányosan.
Mindenképpen érdemes figyelemmel kísérni a különböző területek fejlődését, mert ha ezek nem működnek megfelelően, az a jövőben lemaradást, de akár tanulási zavart is eredményezhet. Természetesen nincsen két egyforma gyerkőc, így a fejlődés ütemében nagy eltérések lehetnek. Viszont elmondható, hogy a hasonló életkorú gyerekeknél megfigyelhető egy átlagos vagy általános fejlettségi szint, ami útmutatóul szolgálhat saját gyermekünk fejlettségének megítélésében.

JÁTÉKLIGET TOP 20 – JÁTÉK-, ÉS AJÁNDÉKAJÁNLÓ
15
Aug

Amikor játékot, ajándékot keresünk, sokszor nem könnyű a dolgunk… Olyan sokfélék, és változatosak a játékgyártók, játékboltok által kínált termékek, hogy mire alaposan végigböngésszük a palettát, már talán abban sem vagyunk biztosak, hogy mit is kerestünk eredetileg. Éppen emiatt, összegyűjtöttük azokat a termékeket, játékokat, melyek toplistás helyen végeztek nálunk a Játékligetben. Nézzétek meg, hogy mások mikkel kedveskedtek gyermekeiknek, hátha ti is találtok közöttük olyat, ami éppen jó lenne Nektek.

JÁTÉKGYÁRTÁS - játékgyártók története az ötletektől a megvalósulásig
15
Aug

Sok szempontot lehet figyelembe venni, amikor játékot vásárolunk: kinek szánjuk, milyen készségeket fejleszt, mennyibe kerül... Esetleg vannak olyan játékgyártók, akiknek a termékeit szívesebben választjuk? De kik is vannak tulajdonképpen a cégek és logók mögött? Hogyan és honnan indultak el valamikor és lettek mára azok, amik? Most egy kis betekintést szeretnénk adni nektek a kreatív és fejlesztő játékok nagyobb gyártóinak történetébe és kulisszatitkaiba.

Játékajánló irányészleléshez
15
Aug

Hogyan vehetem észre szülőként, ha probléma van? Tipikus példa rá a kacsaláb. Ha folyton fordítva veszi fel gyermekünk a cipőket, de nem tűnik fel neki. Ha a jobbra néző és balra néző ugyan olyan figurákat nem tudja megkülönböztetni. Későbbiekben, mikor nem tudja megtanulni, melyik a jobb bal keze. Ha a horogvonal össze-vissza kanyarog, vagy épp mondjuk neki a viszonyszavakat, de értetlenül máshol keresgél. Nagyobb korban például, mikor már kezdi a betűk írását, olvasását, akkor jöhet elő a betűk keverése vagy felcserélése.

JÁTÉK A SZABADBAN
13
Aug

Végre itt a jó idő, és a hosszúra nyúlt tél-tavasz után kiszabadulhatunk a természetbe, ahol aztán szabad a játék! Sőt: nem csak szabad, hanem KÖTELEZŐ! Azon túl, hogy a jó levegőn vagyunk, és felszabadultan játszhatunk, talán nem is gondolnánk, de a legnagyszerűbb fejlesztési lehetőséget kínáljuk az aprónépnek. Ami pedig a legcsodálatosabb benne, hogy gyermekünk ezt a „kötelező” feladatot biztosan élvezni is fogja… De mi mindent is játszhatunk odakint? Összegyűjtöttük Nektek!

A gyermekekkel foglalkozó szakemberek mindannyian egyetértenek abban, hogy a kicsik fejlődésének egyik alapja a megfelelő mennyiségű MOZGÁS. Ez NEM HELYETTESÍTHETŐ semmi mással. Ráadásul minél változatosabb mozgásformákkal ismerkedhetnek meg a gyerekek, annál szerteágazóbb lesz annak a hatása, hiszen ezek minden esetben nagyon komplex módon fejlesztik a gyerkőcöt. Most megtudhatod, hogy a legnépszerűbb szabadtéri játékok milyen fejlesztő értékekkel bírnak!

JÁTÉK A STRANDON - strandjátékok, udvari játékok nyárra
13
Aug

Július – ragyogó napsütés – kánikula! Erre vártunk egész évben: végre lemehetünk a strandra, csobbanhatunk a kerti medencében, búvárkodhatunk élővizeinkben, miközben az egész családot jólesően lehűti a víz. Mivel lehetne még fokozni a hangulatot? Cikkünkből kiderül!ISKOLAVÁLASZTÁS - Merre tovább?
13
Aug

Év eleje óta motoszkál bennünk, szülőkben valami különös, furcsa, néha ijesztő érzés: gyermekünk iskolaérett, iskolába mehet. Hamarosan itt az idő, be kell íratni valahová, döntetni kell arról, hogy szívünk csücske merre folytassa tanulmányait. Tanácstalanul nézzük az iskolák kínálta lehetőségeket… Mire figyeljünk? Kinek a véleményére, megérzésére hallgassunk?

Jól tudjuk, hogy a választást érdemes alaposan megfontolni, hiszen az első iskolai évek nagyban meghatározzák gyermekünk hozzáállását, viszonyulását az iskolai léthez, az ottani teendőkhöz, feladatokhoz. Szüleinknek nem kellett ezzel a problémával szembesülni, hiszen annak idején még a körzeti iskola volt az egyetlen lehetőség. Most a mi kezünkben van a döntés joga, ami hatalmas szabadság, és felelősség is egyben. Segítségül összegyűjtöttünk Nektek néhány szempontot, amiken ha végigmentek, talán sikerül megkönnyíteni a választást.

Iskolára hangoló.....
13
Aug

Eltelt a nyár. Megkezdődött a vásárlási láz az iskolára, izgulunk, vajon kislurkónk hogyan alkalmazkodik az iskolához, zökkenőmentes lesz-e a nyári lazulás után az iskolakezdés. Összeállítottunk egy feladatsort az utolsó hétre, ezzel is tudunk segíteni gyermekeinknek a ráhangolódásra.

ISKOLÁRA HANGOLÓ – KREATÍV SAROKVÉDŐ KÖNYVJELZŐK
13
Aug

Lassan augusztus közepe van – erőteljesen közeleg a szeptemberi iskolakezdés. Ha a Ti gyerkőceiteket is a frász kerülgeti ennek a gondolatától, akkor most mutatunk Nektek egy olyan kreatív gyűjtést, ami talán még a legelszántabb tiltakozást is lelkesedésbe fordítja. Viszlát gyűrött könyv- és füzetlapok, pá-pá szamárfül, mert készülnek az legmenőbb sarokvédő könyvjelzők! Fiúk – lányok, készen álltok?

ISKOLÁRA HANGOLÓ - avagy gyermekünk iskolába megy
13
Aug

Hónapok óta dübörög minden leendő kis elsős szüleiben a gondolat: szemük fénye iskolás lesz… Hetek óta máson sem jár az eszünk, és rengeteg kérdéssel találjuk szemben maguknak. Melyik iskola, tanító lesz a legjobb Neki? Mi mindennel jár egyáltalán az iskolakezdés? Betéve ismerjük az iskolaérettség kritériumait, de mi a helyzet akkor, ha gyermekünk nem felel meg minden egyes kitételnek? Nem könnyű döntést kell meghoznunk…

Iskolakezdéshez felsorakozni! Vigyázz...Kész...Rajt...!
12
Aug

Közhelyesen hangzik, de TÉNYLEG rohan az idő… Hiszen éppen most kezdte az ovit, kötött életre szóló barátságokat, ne adj’ Isten egy - esetleg több - szerelmet is talált, máris az ovis búcsúztatón találjuk magunkat, ahol a virágcsokrok mögé bújva próbáljuk összeszedni gondolatainkat és nem értjük, hova lett az elmúlt 3-4 év.

Iskolaérettségi teszt
12
Aug

Miért jó tesztelni? Tudni szeretné hol tart gyermeke képesség fejlődése és erről írásos formában szeretne értékelést kapni? Rövid kérdések, feladatok és gyors válaszok, megoldások! Ez a titka a biztos, mély tudás feltérképezésének. A teszt, korcsoportokra bontott, egyedi kérdés- és feladatsort kínál, játékos, színes, mégis célratörő formában! A Játékliget tesztsorait Dudáné Driszkó Adrienn állította össze. Az alábbiakban a tesztekből csak ízelítőt kínálunk. A teljes tesztsort, a hozzá tartozó értékeléssel együtt ingyenesen a hírlevélre feliratkozóink rendelkezésére bocsájtjuk. Hírlevélre a bal oldali sávban tudsz feliratkozni.

Iskolaérettség - Kérdés? Nem kérdés!
12
Aug

A tanköteles korú gyermekeknek és szüleinek a nagycsoportos kor izgalmas időszak. Le kell zárniuk egy békés korszakot, amit az óvoda jelentett és el kell indulni, egy –már megmérettetésekkel teli- új élettér felé. Ez a váltás magával hozza az „elég érett-e a gyermekem” kérdést, mely ott motoszkál szinte minden szülő fejében.

HÚSVÉT, ÉS AMI MÖGÖTTE VAN: ÉRDEKESSÉGEK, TIPPEK, ÖTLETEK
12
Aug

A farsangi szezon végén kezdetét veszi a nagyböjt időszaka. A tél után testünk – lelkünk várja már, hogy a természet megmutassa erejét: sóvárogjuk a tavaszi napfényt, a friss levegőt, virágillatot, a madárcsicsergést, mellyel együtt mi magunk is feltöltődünk, szinte újjászületünk! Vitathatatlan, hogy a tavasz egyik legfontosabb mozzanata a Húsvét és a hozzá kapcsolódó ünnepkör. Utánajártunk, honnan is ered, mi mindent érdemes megtudni róla!

HŰSÍTŐ NYÁRI FINOMSÁGOK
11
Aug

Ilyenkor szinte tálcán kínálja magát a sok-sok érett gyümölcs és zöldség. Igen ám, de vannak olyan gyerkőcök, akiket nem lehet meggyőzni arról, hogy mennyire jó és egészséges (micsodaaaa?) ezeket fogyasztani, bárhogy is kínáljuk nekik. Ha Te is ezzel a problémával küzdesz, vagy egyszerűen csak szeretnél valami újdonságot csempészni a családi menübe, akkor próbáld ki a következő receptek egyikét (vagy akár mindet), így egy kis „trükközéssel” mégiscsak sikerül megkedveltetni azt a „fránya” eledelt… J

Hurrá, nyaralunk!....Hurrá, nyaralunk?
11
Aug

Ha nyár, akkor család...hovatovább családi nyaralás! Mindenkinek lehet és szerintünk van is a tarsolyában egy-egy anekdota, ma már vicces sztori az együtt átélt élményekről. Ki kit veszített el..no és hogy talált meg, összeveszett-kibékült, sírt-nevetett, megcsípett, elvesztett, látott és megélt...

Néha úgy érezzük, hogy az élményeinkben, félelmeinkben egyedül vagyunk...hogy bezzeg a másiknak könnyebb...hogy nem is mindig olyan mókás...hogy alig várjuk, hogy menjünk,...hogy nem bánjuk, hogy vége...aztán persze minden kezdődik elölről. Összeállításunkban megosztjuk veletek, hogy a következő cikk írója, kolléganőnk, hogy élte meg a családi nyaralást.

Hogyan tegyük könnyebbé a beszokást az oviba?
11
Aug

Egyszer minden családban elérkezik a nagy nap. A kisbabád immár nem (csak) a te picikéd marad, hanem óvodába / bölcsibe megy. Gyerekek közé kerül, más is gondoskodik róla, más figyeli ahogy felmászik a csúszdára…Hogyan lehet átvészelni a kezdeti időszakot úgy, hogy mind a gyerek, mind a szülő a lehető legkönnyebben essen át rajta? Cikkünkben igyekszünk egy kis segítséget nyújtani ehhez az időszakhoz. 

Hogyan segítheted a kis ujjak ügyesítését? 20 egyszerű, otthoni ötlet a finommotorika fejlesztésére
10
Aug

Volt egy kisfiú, akinek az anyukája nagycsoportban folyamatosan aggódott azon, hogy kisgyermeke nagyon ritkán ül le rajzolni.
“ Nem szeret a kezébe ceruzát fogni, hamar megunja – mi lesz így az iskolában, hogyan fog megtanulni írni? ” – kérdezte szinte minden héten. Aggódása egészen addig tartott, amíg el nem jött az iskolaérettség felmérésének ideje. A kisfiú nagyszerűen oldott meg minden feladatot, és ahol színezni, rajzolni, vonalat húzni kellett, ott is tökéletesen teljesített. Gyönyörűen, lassan, odafigyelve színezett, nem görcsösen, nem erőlködve, és egyáltalán nem ment ki a vonalból. Hogy lehet ez? – csodálkozott az anyuka. Akkor még én is elcsodálkoztam ezen, és elkezdtem gondolkodni, mi lehet a dolog mögött.

Hogyan kerüljünk közelebb csemetéinkhez
09
Aug

Minden szülő jó barátja szeretne lenni a gyerekének. Természetes, hogy jó kapcsolatot szeretnénk velük, sokat nevetni, játszani és egyáltalán jól érezni magunkat együtt. Mégis sokszor azon kapja magát az ember, hogy a gyerek sosem azt csinálja, amit kérünk tőle, állandóan rá kell szólni, és már megint csak a  veszekedés van. Pedig mi tényleg jót akarunk!! De ha egyszer rosszalkodik a gyerek… Akkor hát hol fogjuk meg a jókedvet?

Íme néhány ötlet:

Helyesírás fejlesztéséhez játékötletek
09
Aug

A gyerekek tanulmányai során talán a leggyakrabban a matematika és a nyelvtan, a helyesírás okoz nehézséget. Ha nem megy a helyesírás, az nem csupán egy rosszabb jegyet jelent a bizonyítványban.  Míg iskolás korban leginkább az írásbeli dolgozatok során és az arra kapott jegyekben szembesülünk a hibákkal, felnőttként – a matematika mellett – e képesség alapján is gyakran alkotnak rólunk véleményt. 

Hasznos tippek leendő elsős szülőknek - avagy minden, ami nem iskolatáska
09
Aug

Ha túljutottunk az iskolatáska kiválasztás – próbálás – vásárlás Bermuda háromszögén, az önbizalom jóleső érzésével magunkat és párunkat vállon veregetve azt gondolhatjuk: ennél meredekebb dolog már nem jöhet.

A helyzet viszont a következő: tanácstalan/netalán túl sok tanáccsal ellátott szülők bolyonganak az üzletek papír-írószer osztályán, bizonytalanul morzsolgatva a tanító nénik által kiadott ÍRÁST – mely dolgokra lesz szükségünk. Mindeközben lopva lessük a másik kosarát, hátha ő többet tud a színes ceruzák lelki életéről.

Halloweeni sütögetés
07
Aug

 A Halloween elmaradhatatlan kelléke az édesség. Ilyenkor a legszokványosabb sütemények is lidérces, rémisztő alakot öltenek: pókok,szellemek 

Halloween: így tedd izgalmassá!
07
Aug

Ha amerikaiak lennénk, nem lenne kérdés, hogy milyen programot találj ki Halloweenre: a gyerekek ilyenkor trick or treat-et játszanak (ez szabad fordításban Csokit, vagy csínyt) azaz csokit gyűjtenek, aki pedig nem ad azt megtréfálják: például WC papírral tekerik körbe a házát. De mit tegyél te, Magyarországon, Halloweenkor? Egyáltalán mi ez a Halloween, és hogy tedd izgalmassá?

Ha bölcsibe megy a gyermek …
07
Aug

Ahány család – annyi szemlélet. Van, aki a tápszeres etetés mellett voksol; és van, aki ameddig csak lehet, az anyatejes táplálást választja. Van, aki ad cumit a gyermekének, és van, aki semmi pénzért nem adná a kicsinek. Van, aki a mosható pelenkára esküszik; és van, aki az eldobható verzióra voksol. Van, aki szülés után valamilyen okból kifolyólag hamarabb tér vissza a munka világába; és van, aki az utolsó pillanatig a gyermeke mellett marad. A szülők között a fenti témák bármelyikéről pillanatok alatt parázs vita tud kialakulni – különösen, ha az utolsó kerül szóba: ugyanis az óvodával szemben a bölcsőde nem kötelező…

Gyermeknapra.....
06
Aug

Szülők lettünk. Visszagondolva az eddig eltelt rengeteg, családként megélt élményre, a tanácstalan összenézésekre, a „gyufaszálak kihúzkodására”,a soha véget nem érő fogadkozásokra, a megbocsátásokra, a mókára, a kacagásra ….. mintha sohasem lett volna másképp. Az életünk ma már legfontosabb pillanatai innentől kezdődtek.

Gyermekem szókincse kicsi, nem szeret rajzolni, ügyetlen a keze is
06
Aug

Gyermekem szókincse kicsi, nem szeret rajzolni, ügyetlen a keze is. A színeket még mindig összekeveri, pedig már első osztályos. Ügyetlenül mozog, sokat esik-kel, nehezen leköthető a figyelme. Rövid ideig játszik csak egyfélét. Az iskolában kapkod, sok hibával dolgozik. Nem érti meg mindig, hogy mi a feladat, ezért aztán a magatartásával is gondok vannak.

Gyermekem most 6. osztályos. Nem megy neki a tanulás.......
06
Aug

Gyermekem most 6. osztályos. Nem megy neki a tanulás. Mindig ott kell ülni mellette, megmondani neki, hogy mi a fontos a leckékből. Sajnos 3 műszakban dolgozom és nem tudok mindig segíteni neki.

Gyermekem 6 éves múlt, most készülünk az iskolába. Többféle nehézséggel is küzd.
06
Aug

Ilyenek például, hogy nehezen tájékozódik, nem tudja a hét napjait, hogy milyen évszak van, mi jellemző rá, keveri a bal, jobb oldalt. Az óvodában a torna foglakozásokon nehezen jegyezte meg a gyakorlatok sorrendjét. Itthon megfigyeltük, hogy nem szereti a meséket, nem akar társasjátékkal játszani. A számok sem érdeklik, nem is számol. Figyelmét nehezen kötjük le, ami az óvodában is probléma volt már.

GYERMEKEINKRE LESELKEDŐ NYÁRI VESZÉLYFORRÁSOK
06
Aug

Bár a vakáció a vidámság, a felszabadult játék, és szabadság ideje, jó, ha tisztában vagyunk azokkal a dolgokkal, amik egy szempillantás alatt rémálommá változtathatják ezt az időszakot. Azért, hogy elkerülhessük a kellemetlenségeket, vagy akár (nem túlzás ezt állítani) életveszélyt vegyük végig a következő szempontokat, így elejét vehetjük a sérüléseknek, a maradandó, rossz emlékeknek... 

Gyereknap
05
Aug

A május különleges hónapja az évnek: a legelső vasárnapján az édesanyákat, míg az utolsón a gyerekeket ünnepeljük. Idén május 29-én ünnepelhetjük a nemzetközi gyereknapot. Vajon honnan ered, miért is ünnepeljük? Utánajártunk!

GYEREKJÁTÉK! – Hogyan fejlődik gyermekünk játéktevékenysége?
05
Aug

Gyermekünk születésével óriási csoda és öröm érkezik a családba. Az ábrándozóbb természetű szülők már a várandósság ideje alatt látni vélik lelki szemeikkel az idilli képet, ahogy együtt játszanak gyermekeikkel: babáznak és kirakóznak, fociznak vagy éppen távirányítós kisautóval manővereznek. De pontosan melyik életkorban jön el mindennek az ideje? Mikor, mivel és miért is úgy játszanak a gyerekek, ahogy?

 

Gerincbarát iskolatáska - Belmil
05
Aug

BELMIL a BKG cég 1965-ben jött létre egy családi vállalkozás bőrdíszmű készítő műhelyeként. Eleinte bőrövek készítésével foglalkoztunk, de ahogy az üzleti lehetőségek és a piac megváltozott, elkezdet táskák gyártásával foglalkozni. Ma a cég két részből áll mindkettő a táskagyártásra fókuszál. A világ állandóan változik körülöttünk, és ahhoz, hogy vállalkozásuk az elkövetkezendő évtizedekben is ugyanilyen sikeres legyen folyamatosan a jövő felé tekintenek, a legújabb trendeket és piaci igényeke szerint változnak és fejlődnek . A Belmil Team stratégiája, hogy Belmil iskolai termékeket készítsen és forgalmazzon egész Európában. A piaci igényeket felismerve olyan iskolatáskákat gyártanak, melyek a legjobb áron elérhetők, magas minőségűek, valamint, ami a legfontosabb, hogy kizárólag olyan anyagok felhasználásával készülnek, amelyek nem károsak az egészségre és a lehető legbiztonságosabbá teszik a Belmil táskákat.