A webáruház használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Játékliget Blog

Köszöntünk a Játékliget játékshop BLOG-ban! 

Olvasni érdemes:
Itt megtalálhatóak azok a mindannyiunkat foglalkoztató tartalmak, amelyek széles körben érintik a nevelési témakört, kreatív, alkotó ötleteket ad évszakhoz, ünnepkörökhöz kapcsolódó kézműveskedéshez. Közös családi sütés-főzéshez recept ötleteket, tippeket adunk. Bemutatjuk termékeinket, játékainkat, megpróbáljuk mindezt kicsit másképp, a saját tapasztalatainkat is belecsempészve átadni. Az aktuális családi programajánlatok közül igazi gyöngyszemeket válogatunk nektek az egész országból..

Hasznodra válhat:
Összeállítottunk ingyen letölthető tesztsorozatot is, mely segítségedre lehet, hogy a kicsi érettségéről tájékozódni tudj. Blogunkban találsz rejtvényfalatokat is, melyeket óvodás illetve iskolás gyermekeddel kitölthettek. Összeállítottunk születésnapi partyötleteket is, hogy igazán egyedivé varázsolhasd ezt a csodálatos napot!

„Szeretve nevelni - nevelve szeretni”

Nyolcvannégy éves korában, szerdán hajnalban elhunyt Vekerdy Tamás pszichológus, író. Írásaiból és interjúiból áradt a gyerekek iránti szeretet. Nincs is talán olyan szülő az országban, aki ne olvasott volna tőle elgondolkodtató, ráébresztő sorokat, vagy kapott volna a gyermekével kapcsolatos aktuális problémához hasznos tanácsokat. A következőkben Jól szeretni. Tudod-e, hogy milyen a gyermeked? című könyvéből válogattuk a számunkra legfontosabb gondolatokat arról, hogy mit is jelent nekünk: „Szeretve nevelni-nevelve szeretni”.

 

Hogyan csalogassuk ki a gyerekeket a természetbe?

A szakemberek ajánlása alapján a 2-4 év közötti gyerekek számára napi egy óránál hosszabb időt nem javasolta a képernyő előtt tölteni. A tabletek, okostelefonok azonban már az óvodás korosztály körében is egyre népszerűbbek, sok esetben a szabadban eltöltött idő rovására. Miért fontos, hogy mégis ragaszkodjunk a közös sétákhoz, erdei kirándulásokhoz, vagy ahhoz, hogy a gyermek az óvoda után a játszótéren vagy az udvaron töltsön egy kis időt?

 

 

Fessünk, fessünk valamit! Elmondjuk, hogyan és mivel!

Ahogy beköszöntenek az esős, hűvös őszi délutánok és hétvégék, egyre több benti játékötletre van szükségünk, hogy a csemetéket legyen mivel lefoglalni. A festés remek időtöltés lehet, ha figyelünk arra, hogy a gyermek életkorának megfelelő eszközöket válasszunk az alkotáshoz.

Nem hallgat rám a gyerek! Mit tegyek?

Százszor kértük, még sincs kész? A játékok a földön, a gyerek egy szál alsóban szaladgál, pedig indulnunk kellene és délután majd a leckeírással is meggyűlik a bajunk. Hogyan érjük el, hogy a kéréseink anélkül teljesüljenek, hogy közben harctérré változna az otthonunk?

Egyszerű játékok a beszéd- és a hallás fejlesztéséhez óvodáskorban

Az előző blog bejegyzésekben sokat foglalkoztunk az érzelmek megismerésével, az érzelmi intelligencia fogalmával. A következőkben a beszéd- és a hallás fejlesztésével foglalkozunk és az otthoni gyakorláshoz is adunk tippeket.

Óvodakezdés – az EQ fejlesztésével könnyebb lehet

Szülők és gyerekek számára izgalmas ez az időszak: a gyerekek óvodába mennek, mi pedig szeretnénk, ha a beilleszkedés minél gördülékenyebben menne. Korábban írtunk már róla, hogy milyen praktikákkal segíthetjük az évkezdést és az elválás megkönnyítéséhez is adtunk tippeket. A visszajelzéseitek és kéréseitek alapján ezzel a témával idén az érzelmek oldaláról is foglalkozunk, dr. Kádár Annamária pszichológus, tréner segítségével.

 

 

5 tipp óvodakezdéshez

Beszereztük a legfontosabbakat: csemeténk kedvenc mesehősével díszített ágynemű, oviszsák már készen áll, a kényelmes váltócipő is csak arra vár, hogy a következő hetekben használatba vegyék. 

Hogyan fejleszthetjük gyermekünk érzelmi intelligenciáját?

Tudjuk, hogy az IQ mellett létezik EQ is, ismerjük az érzelmi intelligencia fontosságát, tudjuk, hogy segítenünk kell gyermekünknek az EQ fejlesztésében, de nem tudjuk, hogyan fogjunk hozzá?

A magasabb IQ vagy EQ a sikeres óvoda- és iskolakezdés záloga?

Ha fejlesztő játékokra gondolunk, akkor első körben talán a legkisebbeknek készült formabedobó jut eszünkbe, majd a nagyobbaknak szóló logikai feladatok, az agyat megmozgató, gondolkodásra serkentő játékok. A sok hasznos tudás és képesség azonban alig vezet sikerre önismeret, önuralom, kitartás, beleérző képesség és a társas kapcsolatokban való jártasság nélkül. Ezeket a képességeket pedig kizárólag az érzelmi intelligencia fejlesztésével tudjuk megszerezni.

Készüljünk a sulira! Íráskészség fejlesztés otthonHa az elmúlt évben nem úgy sikerültek a magyar jegyek, ahogyan szerettük volna, vagy gondot okoz az órai jegyzetelés, a fogalmazások elkészítése, érdemes még a nyár folyamán fejleszteni a gyermek íráskészségét. Szeretnénk tippeket adni ahhoz, hogyan legyen hatékony és szórakoztató a gyakorlás a nyári szünetben.

SAPI hírlevél modul
Vásárlóink írták:
Szállítás & fizetés

Ekkorra érkezhet hozzád: Minden terméknél pontosan feltüntetve

általában 1 munkanap, de a megnövekedett forgalom miatt késések előfordulhatnak - Házhoz szállítva; GLSPontra,postán maradón; személyes átvétellel 

Fizetés történhet:
átutalással, utánvéttel, bankkártyás fizetéssel
Szállítási költségek:
1190 Ft (+300 Ft utánvét esetén)
20.000 Ft felett INGYENES szállítás

(Kivétel: bútor, tornatermi berendezés, nagyméretű fejlesztő,játszótéri eszközök
Ezek esetében a várható költségről emailben, előre tájékoztatunk)
Részletek itt >>