A webáruház használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Játékliget Blog

Köszöntünk a Játékliget játékshop BLOG-ban! 

Olvasni érdemes:
Itt megtalálhatóak azok a mindannyiunkat foglalkoztató tartalmak, amelyek széles körben érintik a nevelési témakört, kreatív, alkotó ötleteket ad évszakhoz, ünnepkörökhöz kapcsolódó kézműveskedéshez. Közös családi sütés-főzéshez recept ötleteket, tippeket adunk. Bemutatjuk termékeinket, játékainkat, megpróbáljuk mindezt kicsit másképp, a saját tapasztalatainkat is belecsempészve átadni. Az aktuális családi programajánlatok közül igazi gyöngyszemeket válogatunk nektek az egész országból..

Hasznodra válhat:
Összeállítottunk ingyen letölthető tesztsorozatot is, mely segítségedre lehet, hogy a kicsi érettségéről tájékozódni tudj. Blogunkban találsz rejtvényfalatokat is, melyeket óvodás illetve iskolás gyermekeddel kitölthettek. Összeállítottunk születésnapi partyötleteket is, hogy igazán egyedivé varázsolhasd ezt a csodálatos napot!

Apróságok a hóban

Mit játsszunk a kicsikkel, amíg a nagyok síelnek? Milyen játékokat vigyünk az útra, mivel töltsük az estéket? Reméljük, hogy hasznosnak találjátok cikkünket, melyben tanácsokkal, játék ötletekkel segítünk, ha síelni indul a család apraja-nagyja.

Tervezés gyerekekkel – hogyan tűzzünk ki célokat az évre?

 

Az év végén a legtöbben készítünk egy kis összegzést az elmúlt 12 hónap történéseiről. Ezután átgondoljuk a terveinket, céljainkat a következő évre. Vonjuk be gyerekeinket is a tervezésbe! Ezáltal jobban megismerhetjük a gondjaikat, vágyaikat és ők is sokat fejlődhetnek.

Karácsonyi apró ajándékok az utolsó pillanatban

Az év végi hajtásban eddig nem volt időnk a bevásárlást intézni, vagy már csak néhány apróság hiányzik? Tanácstalanok vagyunk, mert csak most derül ki, hogy mégis eljön a rég látott rokon az ünnepekre és gyerekek is vannak a családban? Csecsemőkortól kezdve kisiskolás korig ajánlunk olyan apróságokat, ajándékötleteket, amelyekkel örömet szerezhetünk.

Ezért jó fajátékkal játszani

A fából készült játék üde színfolt az elektromos robotok, zenélő babajátékok és műanyag akciófigurák kavalkádjában. A természetes anyagból készült játékok amellett, hogy igen strapabírók, remek fejlesztő eszközök is. Következő írásunkban megmutatjuk, hogy melyik életkorban, milyen fajátékot érdemes beszerezni.

Zenés fejlesztő játékok életkorok szerint

Amikor szülők leszünk, a zene a mindennapjaink részévé válik. A csecsemőt altatódalokkal, dúdolással nyugtatjuk meg, vicces mondókákkal nevettetjük, a nagyobb gyerekek már maguk is énekelnek, zenét hallgatnak. Összegyűjtöttük, melyik életkorban milyen zenés fejlesztő játékot érdemes kipróbálni.

Miért kerüljön mindenképp társasjáték is a fa alá?

Az ünnepek alatt együtt a család, jönnek az ismerősök, rokonok, az együtt töltött időt feldobja egy – vagy akár több – társasjáték. Néhány pontban összefoglaljuk, hogy miért érdemes akár a meglévő régieket elővenni, vagy egy új darabbal frissíteni a társasjáték készletet. 

Top 15+1 karácsonyi  ajándékötlet a társasjáték kínálatunkból

Közeledik a Karácsony! Ajándékozzunk társasjátékot!

Mindenki másért szeret társasozni.
Van, aki a játék izgalmáért, van, aki azért, mert a barátokkal vagy a családdal lehet.
Van, aki az együtt töltött időért. Van, aki a játék öröméért játszik, más pedig a győzelemért.

Top 10 karácsonyi ajándékötlet a képességek fejlesztésére

Közeledik a karácsony. Sok embernek ez a vég nélküli boltról boltra járás őrült időszakát jelenti, a folyamatos kétséggel, hogy vajon megfelelő ajándékot találjuk-e meg.

Családi csapatépítő – kooperációs társasjátékokkal

Szeretnéd végre kiborulások és hisztik nélkül leültetni a családot egy közös társasozásra? Ha a túlzott versenyszellem és győzni akarás miatt rendszeresen kudarcba fullad a jó hangulat, próbáljátok ki a kooperációs társasjátékokat! Egy célért kell küzdenetek, egymással és nem egymás ellen, hogy közös ellenségetekkel szemben, együtt nyerjetek csatát!

Montessori játékok - amikor a kevesebb sokkal több

Tudtad, hogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója, Helen Hunt Oscar-díjas színésznő, Larry Page és Sergey Brin, a Google alapítói és Gabriel García Márquez Nobel-díjas író életében közös pont, hogy gyermekként mindannyian Montessori oktatásban részesültek?