A webáruház használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Játékliget Blog

Köszöntünk a Játékliget játékshop BLOG-ban! 

Olvasni érdemes:
Itt megtalálhatóak azok a mindannyiunkat foglalkoztató tartalmak, amelyek széles körben érintik a nevelési témakört, kreatív, alkotó ötleteket ad évszakhoz, ünnepkörökhöz kapcsolódó kézműveskedéshez. Közös családi sütés-főzéshez recept ötleteket, tippeket adunk. Bemutatjuk termékeinket, játékainkat, megpróbáljuk mindezt kicsit másképp, a saját tapasztalatainkat is belecsempészve átadni. Az aktuális családi programajánlatok közül igazi gyöngyszemeket válogatunk nektek az egész országból..

Hasznodra válhat:
Összeállítottunk ingyen letölthető tesztsorozatot is, mely segítségedre lehet, hogy a kicsi érettségéről tájékozódni tudj. Blogunkban találsz rejtvényfalatokat is, melyeket óvodás illetve iskolás gyermekeddel kitölthettek. Összeállítottunk születésnapi partyötleteket is, hogy igazán egyedivé varázsolhasd ezt a csodálatos napot!

Iskolaérettség: ezekre figyelnek a szakemberek

Szülőként nem mindig könnyű eldönteni, hogy vajon elég érett-e már a gyermek az iskolához, vagy maradjon inkább még egy évet az óvodában.
Az alábbiakban összegyűjtöttük a fontosabb képességeket, amelyek hiánya azt jelezheti, hogy a gyermek nem iskolaérett.
Mikor kezdjünk gyurmázni?Remek téli benti program, amivel hosszú időre lefoglalhatjuk a kicsiket. Emellett fejleszti a kreativitást és a finommotorikus képességeket, vagyis a gyurmázás az írás tanulásra is felkészít. Hány éves kortól és milyen játékokkal érdemes kezdeni?

Így válassz társast! Szerintünk egy jó társasjáték, sok helyzetben segítségünkre lehet. Ha például esős az idő és a kicsiket bent kell lefoglalni, ha a kamaszt már alig lehet a szobájából kicsalogatni, vagy ha valamilyen fejlesztéshez keresünk játékos megoldást. De hogyan találjuk meg az igazit, amivel szívesen játszik együtt a család?
Karácsonyi ajándékok óvodásoknak és kisiskolásoknak A csecsemők és a totyogó korosztály után most az óvodások és a kisiskolások kedvelt játékait vesszük sorra. Az életkori sajátosságok mellett konkrét játéktippeket is kaphatsz, ha velünk tartasz.
Karácsonyi ajándékötletek csecsemőknek és totyogóknak Bízunk benne, hogy alábbi összeállításunk a segítségedre lesz, akár szülőként keresel játékot gyermeked számára, akár családtag, rokon részére választanál ajándékot az ünnepre. Az első részben a csecsemő- és óvodáskorú gyermekek számára adunk ötleteket. A következő cikkben az óvodások és kisiskolások részére szóló ajándékötleteket vesszük sorra.
Mennyiség helyett, minőségi szempontok szerint válasszunk játékot!

Karácsonyra szeretnénk valami igazán emlékezetes,
különleges ajándékkal meglepni a csemeténket.Kutatások szerint érdemes a mennyiség helyett a minőségre koncentrálni, kevesebb játékkal ugyanis hosszú távon sokkal boldogabb és kiegyensúlyozottabb lesz gyermekünk.

Így fejlesztenek a programozható játékok

Kutya, cica vagy tarantula? Nincs szőr, nincsenek megrágott papucsok és vezetékek, az elektronikus házi kedvencek egy gombbal kikapcsolhatók. Tanítani viszont őket is lehet, sőt kell is! Az interaktív robotjátékok beszélnek és tanulnak, eközben pedig a gyerkőc is sokat fejlődik.

Már születésünk előtt eldől, hogy kiből lesz jó matekos?

Miért van az, hogy egyes gyerekek rajonganak a matek feladványokért, másokat pedig igazán embert próbáló feladat rávenni a gyakorlásra? Egy biztos, valamilyen szintű matematikai tudásra minden gyereknek szert kell tennie, hogy a világban boldogulni tudjon. Ezt a képességet pedig már kisgyermekkortól kezdődően fontos fejleszteni.

Játékot a nagyszülőknek is! Most különösen hasznos ajándékötletek


A koronavírus-járvány miatti bezártságban töltött hetek, hónapok alatt az unalom egyre inkább elhatalmasodhat az idősebb családtagok életében. 
Ez ellen adunk most olyan játékötleteket, ami segíti a szellemi frissesség megőrzését, kikapcsol és remek időtöltés lehet, amíg ismét az unokáktól lesz hangos a ház.

Matatófal gyerekeknek: fejleszt és hosszú időre leköti a kicsiket

Amint csemeténk járni kezd, a lakásban található apróságok hirtelen eltűnhetnek és váratlan helyeken bukkanhatnak fel.
A ki és be pakolászás, matatás életkori sajátosság, kedvelt időtöltés a kisgyerekek mindennapjaiban.
Erre az érdeklődésre épít a matatófal gyerekeknek, ahol az apróságok kedvükre babrálhatnak, és közben még a kézügyességük is fejlődik.