A webáruház használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Játékliget Blog

Köszöntünk a Játékliget játékshop BLOG-ban! 

Olvasni érdemes:
Itt megtalálhatóak azok a mindannyiunkat foglalkoztató tartalmak, amelyek széles körben érintik a nevelési témakört, kreatív, alkotó ötleteket ad évszakhoz, ünnepkörökhöz kapcsolódó kézműveskedéshez. Közös családi sütés-főzéshez recept ötleteket, tippeket adunk. Bemutatjuk termékeinket, játékainkat, megpróbáljuk mindezt kicsit másképp, a saját tapasztalatainkat is belecsempészve átadni. Az aktuális családi programajánlatok közül igazi gyöngyszemeket válogatunk nektek az egész országból..

Hasznodra válhat:
Összeállítottunk ingyen letölthető tesztsorozatot is, mely segítségedre lehet, hogy a kicsi érettségéről tájékozódni tudj. Blogunkban találsz rejtvényfalatokat is, melyeket óvodás illetve iskolás gyermekeddel kitölthettek. Összeállítottunk születésnapi partyötleteket is, hogy igazán egyedivé varázsolhasd ezt a csodálatos napot!

7 érdekesség a LEGO-ról

Szülőről a gyerekekre öröklődik, testvérek és rokonok adják kézről kézre az elnyűhetetlen elemeket. A kis kockák és figurák végtelen játéklehetőséget rejtenek, a közös játék öröme pedig még azt a fájdalmat is feledteti velünk, amit egy apró alkatrész váratlan felfedezése okoz a talpunknak. A LEGO idén már 88 éves, összegyűjtöttünk néhány érdekességet a világ leghíresebb kockáiról.

Elkezdődött az iskola!  5 + 1 feltétel a sikeres írástanulás elsajátításához

Elkezdődött az iskola, becsengettek az iskolákban.

Sok család életében ez az időszak különösen nagy izgalommal jár, hiszen gyermekük most kezdte az első osztályt.  A gyermekek is izgatottak és nem győztek válaszolni arra a kérdésre, hogy „Várod már az iskolát?”. A válasz általában „igen” volt, hiszen, ha még pontosan nem is tudták mi vár rájuk, azt biztosan tudják, hogy megtanulnak ők is írni és olvasni, amit már izgatottan várnak.

Diszlexia és diszgráfia: amikor az olvasás és írás nem öröm, hanem fáradtság

A két tanulási zavar gyakran együtt jár, ha az olvasás gondot okoz a gyermeknek, akkor a diszlexia mellett jelentkezhetnek a diszgráfia jelei is, az írás nehézsége. A következőkben erről adunk egy rövid áttekintést, elmondjuk milyen következményeket okozhatnak és miért fontos a mielőbbi fejlesztés.

Cipőfűző kötés tanítása gyerekeknek A felnőttként rutinfeladatot gyerekként elsajátítani korántsem egyszerű. Sok fejtörést okozhat és gyakorlást igényel, míg a nyuszifülek a helyükre kerülnek. Milyen életkortól javasolt a cipőfűző kötés tanítása gyerekeknek?
5 praktikus tipp az óvoda- és iskolakezdéshez

Az utolsó hétre terveztétek, vagy túl vagytok már az óvodai és iskolai bevásárláson és csak néhány apróság hiányzik? Összegyűjtöttünk néhány praktikus ötletet, kiegészítőt, amivel a kezdeti időszak könnyebb lehet.

 

Ezért fontos a csend

Ezért jó, ha kikapcsolod a tévét játékidő alatt

Az iskolakezdésre fontos, hogy a gyermek szándékos figyelme megfelelően fejlett legyen, enélkül ugyanis sem az órán, sem az otthoni tanulás során nem tud majd megfelelően teljesíteni. Hogyan segíthetjük, és miért fontos a csend a szándékos figyelem fejlődéséhez?

A kisiskolások már ismerik a számokat és az órát is megtanulják leolvasni. De mi történik ezelőtt? Hogyan magyarázzuk el a kisebbeknek, hogy mikor megyünk érte az oviba, vagy mikor jön haza Apa? Röviden összefoglaljuk, hogyan fejlődik az időbeli tájékozódás gyerekeknél és egy klassz eszközt is ajánlunk, amivel ősztől megkönnyíthetitek a mindennapokat.

Végre itt az igazi strandidő! Strandjátékok vízbe és a partra

Az idei változékony nyár talán legmelegebb időszakában járunk, végre nyugodtan élvezhetjük a strandolást. Az előrejelzések szerint egy ideig még nem is kell tartanunk lehűléstől, így most érdemes beszerezni néhány újdonságot a vízbe és a vízpartra játékhoz. Mutatjuk az újdonságainkat!

Kulacs gyerekeknek – erre a 7 dologra figyelj a választásnál!

Okozott már bosszúságot az iskolatáskából előkerült, átázott könyvek látványa?
Találtatok már a füzetlapok közé beékelődött lekvároskenyeret? Kulacs gyerekeknek kínálatunkban az ilyen helyzetekre találtok megoldást, ráadásul most kedvezménnyel juthattok hozzá a kiválasztott termékhez!

Ezért olvass mesét iskoláskorú gyermekednek is!

A csecsemőkori, apró kezekbe illeszkedő képeskönyvektől az óvodáskor végéig eljutunk a hosszabb történetekig.
De mit olvassunk, vagy meséljünk még egyáltalán a betűket már ismerő, önállóan is olvasó kisiskolásnak? Baj-e, ha „helyette” olvasunk, szükség van-e az esti mesére?