A webáruház használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Játékliget Blog

Köszöntünk a Játékliget játékshop BLOG-ban! 

Olvasni érdemes:
Itt megtalálhatóak azok a mindannyiunkat foglalkoztató tartalmak, amelyek széles körben érintik a nevelési témakört, kreatív, alkotó ötleteket ad évszakhoz, ünnepkörökhöz kapcsolódó kézműveskedéshez. Közös családi sütés-főzéshez recept ötleteket, tippeket adunk. Bemutatjuk termékeinket, játékainkat, megpróbáljuk mindezt kicsit másképp, a saját tapasztalatainkat is belecsempészve átadni. Az aktuális családi programajánlatok közül igazi gyöngyszemeket válogatunk nektek az egész országból..

Hasznodra válhat:
Összeállítottunk ingyen letölthető tesztsorozatot is, mely segítségedre lehet, hogy a kicsi érettségéről tájékozódni tudj. Blogunkban találsz rejtvényfalatokat is, melyeket óvodás illetve iskolás gyermekeddel kitölthettek. Összeállítottunk születésnapi partyötleteket is, hogy igazán egyedivé varázsolhasd ezt a csodálatos napot!

Ezért olvass mesét iskoláskorú gyermekednek is!

A csecsemőkori, apró kezekbe illeszkedő képeskönyvektől az óvodáskor végéig eljutunk a hosszabb történetekig.
De mit olvassunk, vagy meséljünk még egyáltalán a betűket már ismerő, önállóan is olvasó kisiskolásnak? Baj-e, ha „helyette” olvasunk, szükség van-e az esti mesére?

Ez a 10 legjobb fejlesztő játék a nyárra!

Nem is sejtjük, hogy a különböző játékok milyen sok területen megdolgoztatják a csemetéket.
Gondoltad volna, hogy a homokozóban például a szókincsét, egy vizes játékkal a finommotorikus, a kerékpáron, vagy a hintán pedig a tanulási képességeit is fejlesztheted? Mi ezeket a fejlesztő játékokat ajánljuk a nyári szünetre.

Be nem áll a szája? Meg sem szólal? Gyakori kérdések a beszédről

Szinte szóhoz sem lehet mellette jutni, folyton közbevág?
Már elmúlt 2 éves, de még nem beszél? Keresi a szavakat, kevés a szókincse?
Gyakran feltett kérdéseiteket gyűjtöttük egy csokorba, és tanácsokat adunk a megoldásukhoz.

Hogyan lesznek jó testvérek?

Senkinek sem jó, ha az otthonunk állandó csatározások helyszíne. Bár a testvérek gyakorlatilag bármin, (de tényleg bármin) képesek összeveszni, azért megnyugtató, hogy a kicsi 2 éves kora körül elkezdhetjük a konstruktív munkát a családi békéért.

Hogyan fejleszthető a téri tájékozódás gyerekkorban?

Az óvodáskor kezdetén még természetes, ha a gyermek összekeveri a jobb és a bal kezét, ám az iskolakezdés idejére már fontos, hogy jól ismerje az irányokat. A téri tájékozódáshoz szüksége lesz az írás, olvasás tanulása és a számolás során is. Néhány játékötletet ajánljuk a fejlesztéshez.

Puzzle minden életkorban

Nyári melegben kint az árnyékban, esős időben a lakásban. Játszhatjuk egyedül, vagy családdal, a puzzle játék igazi örök darab, minden életkorban megtaláljuk a gyermekünknek megfelelőt.
Most elmondjuk, mikor szerezzük be az elsőt, és hogyan fejleszt a kirakós játék.

Ha gyermeked szeptemberben kezdi az iskolát, érdemes gyakorolnotok a vizuális memória fejlesztését. Elmondjuk, hogy mit is jelent ez pontosan és egyszerű, játékos ötleteket adunk a gyakorláshoz.

 

Vajon hogyan élték meg gyerekeink az eltelt hónapokat, amit a bezártságban, a kortársaik nélkül töltöttek? Ha szeretnéd tudni, hogy mi zajlik gyermekedben, van egy, a szavakon is túlmutató kifejező eszköz: a szerepjáték.

 

 

Olykor komoly fejtörést tud okozni, hogy mivel lepjük meg csemeténket. Mi az, ami játékosan fejleszt, de örömöt és sikerélményt is okoz, mert az életkorának megfelelő? Ha épp tanácstalanul bóklászunk a virtuális polcok között,most segíthetünk az életkor szerinti ideális játéktípust megtalálni.

 

 

A francia Buki 1992 óta képviselteti magát a játékpiacon. A cég gyárából évente több mint 20 játék kerül a piacra. A gyerekeket a fejlesztők által gondosan megtervezett játékok két állandó karaktere, Leo és Lea kalauzolja el a különböző kísérletek és tevékenységek világába. A következőkben tevékenységek és érdeklődési körök szerint csoportosítva mutatjuk be nektek a Buki fejlesztő és kreatív játékait.