A webáruház használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Játékliget Blog

Köszöntünk a Játékliget játékshop BLOG-ban! 

Olvasni érdemes:
Itt megtalálhatóak azok a mindannyiunkat foglalkoztató tartalmak, amelyek széles körben érintik a nevelési témakört, kreatív, alkotó ötleteket ad évszakhoz, ünnepkörökhöz kapcsolódó kézműveskedéshez. Közös családi sütés-főzéshez recept ötleteket, tippeket adunk. Bemutatjuk termékeinket, játékainkat, megpróbáljuk mindezt kicsit másképp, a saját tapasztalatainkat is belecsempészve átadni. Az aktuális családi programajánlatok közül igazi gyöngyszemeket válogatunk nektek az egész országból..

Hasznodra válhat:
Összeállítottunk ingyen letölthető tesztsorozatot is, mely segítségedre lehet, hogy a kicsi érettségéről tájékozódni tudj. Blogunkban találsz rejtvényfalatokat is, melyeket óvodás illetve iskolás gyermekeddel kitölthettek. Összeállítottunk születésnapi partyötleteket is, hogy igazán egyedivé varázsolhasd ezt a csodálatos napot!

Beszédfejlesztés otthon

Sok kérdést kapunk tőletek a beszédfejlődéssel kapcsolatban. Ebben a blog bejegyzésben összegyűjtöttünk néhány praktikus tanácsot, amikkel már pocaklakó korától kezdve segíteni tudjátok a beszéd fejlődését.

Óvodába készülünk- szókincsfejlesztés

Kettő-két és fél éves kor körül a gyerekek már egyszerűbb mondatokkal kommunikálnak. Ha megvannak az alapok, következhet a választékosabb beszéd elsajátítása, a szókincsfejlesztés. Ehhez hoztunk nektek játékötleteket.

Baba játékok – biztonságos szórakozás

A jól megválasztott, minőségi játékokkal hozzájárulhatunk gyermekünk fejlődéséhez. Fontos, hogy a látás, tapintás és „kóstolás” útján ismerkedő csecsemők és totyogók biztonságban fedezhessék fel a környezetüket. A következőkben ehhez adunk tanácsokat, összegyűjtöttük, hogy mire figyeljetek.

 

Így fejlesztheted az óvodásod – tippek a lezárás idejére

Úgy tűnik, hogy az óvodák még pár hétig biztosan nem nyitnak ki, ezért hoztunk nektek néhány ötletet játékos otthoni fejlesztésekhez, amivel a lakásban is leköthetitek a lurkók figyelmét.

Top 10 nyuszis játék kedvenc húsvétra

A közelgő ünnep alkalmából szeretnénk figyelmetekbe ajánlani húsvéti ajándékötleteinket.
Újdonságok, személyes kedvencek és a visszajelzések alapján sokak számára kedves játékok is kerültek a listára.
Nem megy a helyes ceruzafogás - mi lesz így az iskolában?

 


A finommotorika fejlesztése fontos az írás elsajátításához. Habár ez a folyamat már kisgyermekkorban elkezdődik, gyakran mégis csak nagycsoportosoknál válik hangsúlyosabbá, ha a gyermeknek lemaradása van ezen, az iskolában nélkülözhetetlen területen.
Mire érdemes figyelni, hogyan ügyesedhetnek a gyermek kezei?

ÖKO játékok: környezettudatosság a játékválasztásban

 

A tudatos vásárlói szempontok a környezetbarát gyerekjátékok kiválasztása során is érvényesülnek.
Minőségi, strapabíró, variálható és újrahasznosított anyagokból készült játékokat is ajánlunk.

Mi legyen az első társasjáték?


Szívesen társasozna együtt a család, de tanácstalan vagy, hogy melyik játékot érdemes választani?
Az alábbi blogbejegyzésben elmondjuk, hogy mi az a két szempont, amit mindenképp érdemes figyelembe venned. Konkrét ötleteket is adunk az első társasjáték kiválasztásához, kisgyermekek és óvodások számára.

Miért épp a Játékliget?


Játékliget – nosztalgia és szakértelem a weben is 


Régi idők játékboltját idézi a Játékliget, ahol a távolságra való tekintet nélkül is olyan vásárolni, mintha a helyi kisboltban járnánk, ahol ismerősként köszöntenek.
Kérdezhetünk, tanácsot kérhetünk és igazi minőségi, tartós, több generációt is kiszolgáló darabokra lelhetünk. Ha neked is fontos a szakértelem és hogy gyermeked játékait szeretettel csomagolják, ismerd meg a Játékligetet!

Játék a szabadban – tavaszváró ötletek

 

A benti játékokkal már sokszor játszottunk, a kedvenc mesekönyveket kiolvastuk, a mesefilmek dallamát fejből tudjuk, de a hó mégsem esik, hogy végre szánkózzunk, hógolyózzunk? Ahogy a tél végéhez közeledünk, a gyerekeket egyre nehezebb a lakásban tartani.

Ahhoz ugyan még hűvös az idő, hogy a homokozóban hosszan építkezzen, de néhány szabadtéri újdonság segíthet kizökkenni a szürke hétköznapokból.