A webáruház használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Játékliget Blog

Köszöntünk a Játékliget játékshop BLOG-ban! 

Olvasni érdemes:
Itt megtalálhatóak azok a mindannyiunkat foglalkoztató tartalmak, amelyek széles körben érintik a nevelési témakört, kreatív, alkotó ötleteket ad évszakhoz, ünnepkörökhöz kapcsolódó kézműveskedéshez. Közös családi sütés-főzéshez recept ötleteket, tippeket adunk. Bemutatjuk termékeinket, játékainkat, megpróbáljuk mindezt kicsit másképp, a saját tapasztalatainkat is belecsempészve átadni. Az aktuális családi programajánlatok közül igazi gyöngyszemeket válogatunk nektek az egész országból..

Hasznodra válhat:
Összeállítottunk ingyen letölthető tesztsorozatot is, mely segítségedre lehet, hogy a kicsi érettségéről tájékozódni tudj. Blogunkban találsz rejtvényfalatokat is, melyeket óvodás illetve iskolás gyermekeddel kitölthettek. Összeállítottunk születésnapi partyötleteket is, hogy igazán egyedivé varázsolhasd ezt a csodálatos napot!

Ezért jó fajátékkal játszani

A fából készült játék üde színfolt az elektromos robotok, zenélő babajátékok és műanyag akciófigurák kavalkádjában. A természetes anyagból készült játékok amellett, hogy igen strapabírók, remek fejlesztő eszközök is. Következő írásunkban megmutatjuk, hogy melyik életkorban, milyen fajátékot érdemes beszerezni.

Zenés fejlesztő játékok életkorok szerint

Amikor szülők leszünk, a zene a mindennapjaink részévé válik. A csecsemőt altatódalokkal, dúdolással nyugtatjuk meg, vicces mondókákkal nevettetjük, a nagyobb gyerekek már maguk is énekelnek, zenét hallgatnak. Összegyűjtöttük, melyik életkorban milyen zenés fejlesztő játékot érdemes kipróbálni.

Miért kerüljön mindenképp társasjáték is a fa alá?

Az ünnepek alatt együtt a család, jönnek az ismerősök, rokonok, az együtt töltött időt feldobja egy – vagy akár több – társasjáték. Néhány pontban összefoglaljuk, hogy miért érdemes akár a meglévő régieket elővenni, vagy egy új darabbal frissíteni a társasjáték készletet. 

Top 15+1 karácsonyi  ajándékötlet a társasjáték kínálatunkból

Közeledik a Karácsony! Ajándékozzunk társasjátékot!

Mindenki másért szeret társasozni.
Van, aki a játék izgalmáért, van, aki azért, mert a barátokkal vagy a családdal lehet.
Van, aki az együtt töltött időért. Van, aki a játék öröméért játszik, más pedig a győzelemért.

Top 10 karácsonyi ajándékötlet a képességek fejlesztésére

Közeledik a karácsony. Sok embernek ez a vég nélküli boltról boltra járás őrült időszakát jelenti, a folyamatos kétséggel, hogy vajon megfelelő ajándékot találjuk-e meg.

Családi csapatépítő – kooperációs társasjátékokkal

Szeretnéd végre kiborulások és hisztik nélkül leültetni a családot egy közös társasozásra? Ha a túlzott versenyszellem és győzni akarás miatt rendszeresen kudarcba fullad a jó hangulat, próbáljátok ki a kooperációs társasjátékokat! Egy célért kell küzdenetek, egymással és nem egymás ellen, hogy közös ellenségetekkel szemben, együtt nyerjetek csatát!

Montessori játékok - amikor a kevesebb sokkal több

Tudtad, hogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója, Helen Hunt Oscar-díjas színésznő, Larry Page és Sergey Brin, a Google alapítói és Gabriel García Márquez Nobel-díjas író életében közös pont, hogy gyermekként mindannyian Montessori oktatásban részesültek?

Felkészülés az első osztályra - készségek az iskolához

Ha gyermeked jövőre iskolába megy, érdemes már most elkezdeni a felkészülést. Néhány fontos képesség elsajátításával és gyakorlásával az iskolába való beilleszkedés gördülékenyebb lesz és több sikerélményt is tartogat. Elmondjuk, hogyan segíthetsz neki ebben, például gyurmázással vagy társasjátékkal.

Milyen szülő vagy? Helikopter, drón vagy világítótorony?

Itt az őszi szünet, a csemetéink szabadon, mi pedig munkában. Mi lesz velük otthon vagy a nagyinál? Elengedjük-e a barátokkal, osztálytársakkal őket? Vajon mit tesznek másként a helikopter, a drón és a világítótorony szülők?

5 tipp az önbecsülés növeléséhez gyermekkorban

Önbecsülésnek nevezzük, ahogyan magunkat látjuk, azt, ahogyan értékeljük, milyenek vagyunk. A kisgyermekben a környezet visszajelzései alapján alakul ki ez a kép, ezért nagyon fontos az őt körülvevő felnőttek szerepe. Milyen jelekből vehetjük észre, ha alacsony gyermekünk önbecsülése és milyen módon növelhetjük?