A webáruház használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Játékliget Blog

Köszöntünk a Játékliget játékshop BLOG-ban! 

Olvasni érdemes:
Itt megtalálhatóak azok a mindannyiunkat foglalkoztató tartalmak, amelyek széles körben érintik a nevelési témakört, kreatív, alkotó ötleteket ad évszakhoz, ünnepkörökhöz kapcsolódó kézműveskedéshez. Közös családi sütés-főzéshez recept ötleteket, tippeket adunk. Bemutatjuk termékeinket, játékainkat, megpróbáljuk mindezt kicsit másképp, a saját tapasztalatainkat is belecsempészve átadni. Az aktuális családi programajánlatok közül igazi gyöngyszemeket válogatunk nektek az egész országból..

Hasznodra válhat:
Összeállítottunk ingyen letölthető tesztsorozatot is, mely segítségedre lehet, hogy a kicsi érettségéről tájékozódni tudj. Blogunkban találsz rejtvényfalatokat is, melyeket óvodás illetve iskolás gyermekeddel kitölthettek. Összeállítottunk születésnapi partyötleteket is, hogy igazán egyedivé varázsolhasd ezt a csodálatos napot!

Békés családi együttlét - a bezártság a gyerekeket és a felnőtteket is próbára teszi

A napokban egyre többször jut eszembe az a vicces kép, ami azt ábrázolja, ha Anya szabadságra menne, hány emberrel lehetne helyettesíteni. Korábban is több területen kellett helyt állnunk, a járványhelyzet miatt pedig még inkább szükség van arra, hogy a gyerekek és a család testi-lelki egészségét óvjuk. Ötleteket gyűjtöttünk, amikkel a bezártságból fakadó konfliktusokat csökkenteni tudjuk.

Tervek és valóság – hogyan legyen jobb a következő hetünk otthon?

Egy hete megváltozott az életünk, a gyerekek itthon, a szülők többsége szintén távmunkában. Megkönnyebbülten és egyúttal aggódva hallgattuk, hogy bezárnak az iskolák. Hamar elterveztük, milyen lesz a napirend, hogyan osztjuk be az időnket a következő hetekben. Aztán jött a helyzet élesben.

Varázspálca a szépírásért

Kislányom egy sportboltban rátalált a tornaszalagokra. Elbűvölte a hosszú, színes szalag mely már egy kis lendítésre is varázslatos mintákat ír a levegőben. Ahogy játszott vele az jutott az eszembe, hogy miért nem adjuk ezt a sportszert minden óvodás kezébe.

Környezettudatosság gyermekkorban – 5 lépésben a fenntarthatóságra nevelésről

Gyerekeink jövője miatt nekünk is foglalkoznunk kell a fenntarthatóságra neveléssel, hiszen sokkal könnyebb a gyermekkorban kialakított szokásokat továbbvinni, mint felnőttként a berögződéseinken változtatni. Ehhez adunk 10 ötletet, amelyek segítségével apránként alakíthatjuk át és tehetjük környezettudatosabbá az életünket.

Szortírozó játék – móka és tanulás

Logikai, matematikai, nyelvi készségek és a finommotorika is fejleszthető szortírozó játék segítségével. Következő cikkünkben bemutatjuk, hogyan használhatjuk ezeket az ötletes játékokat, óvodáskorú gyerekeknél.

Fürdőjátékok gyerekeknek életkorok szerint

Csecsemőkortól óvodáskorig összegyűjtöttük az életkor szerinti legjobb fürdőjátékokat. Bízunk benne, hogy az alábbi lista hasznos segítség lesz ahhoz, hogy vonzóbbá és szórakoztatóbbá tegyük az esti fürdési rutint a gyerekek számára.

Mese gyerekeknek – hogyan válasszunk mesekönyvet?

Tudjuk, hogy a mesekönyv fontos fejlesztő eszköz a gyerekek számára, de vajon melyik a jó választás? Következő cikkünkben tippeket adunk ahhoz, hogy melyik életkorban, milyen az ideális mese gyerekeknek.

Farsangi jelmez ötletek – kiegészítők, ha tartós darabot szeretnél

Ha megvan az alapdarab, a ruhát kiegészítőkkel dobjuk fel. Egy fekete felső és nadrág lehet például akár cica, denevér, boszorkány vagy varázsló jelmez alapja is, a kellékektől függően. Olyan kiegészítőket ajánlunk nektek, amelyek igazi tartós darabok, és később akár szerepjátékhoz is használhatók.

Egyszemélyes játékok – ezért fontos és így fejlesztheted

Ritkán, vagy soha nem játszik egyedül? Mindig ott kell lennünk vele, ha játszani szeretne? Noha a felnőttekkel és a kortársakkal való interakció elengedhetetlen a gyermek fejlődéséhez, ugyanolyan fontos az önálló játék is, ami szintén sok képesség kialakulását segíti. Az egyszemélyes játékok pozitív hatásait foglaljuk össze a következő blog bejegyzésünkben. 

Bábozás – hogyan vonjuk be a gyerekeket?

Történetmesélés, kreativitás és szerepjáték – mindezt megtaláljuk a bábjátékokban. Fogadjátok szeretettel következő cikkünket, melyben a bábozás fejlesztő hatásáról olvashattok és ötleteket adunk ahhoz, hogyan vonhatjuk be a visszahúzódóbb, csendesebb gyerekeket is a játékba.