A webáruház használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
0

Játékliget Blog

Köszöntünk a Játékliget játékshop BLOG-ban! 

Olvasni érdemes:
Itt megtalálhatóak azok a mindannyiunkat foglalkoztató tartalmak, amelyek széles körben érintik a nevelési témakört, kreatív, alkotó ötleteket ad évszakhoz, ünnepkörökhöz kapcsolódó kézműveskedéshez. Közös családi sütés-főzéshez recept ötleteket, tippeket adunk. Bemutatjuk termékeinket, játékainkat, megpróbáljuk mindezt kicsit másképp, a saját tapasztalatainkat is belecsempészve átadni. Az aktuális családi programajánlatok közül igazi gyöngyszemeket válogatunk nektek az egész országból..

Hasznodra válhat:
Összeállítottunk ingyen letölthető tesztsorozatot is, mely segítségedre lehet, hogy a kicsi érettségéről tájékozódni tudj. Blogunkban találsz rejtvényfalatokat is, melyeket óvodás illetve iskolás gyermekeddel kitölthettek. Összeállítottunk születésnapi partyötleteket is, hogy igazán egyedivé varázsolhasd ezt a csodálatos napot!

Nyári táborok gyerekeknek - 2017

Itt a VAKÁCIÓÓÓÓ! A pihenés, a szabadság és az élménygyűjtés időszaka ez, de sok családnak bizony komoly fejtörést okoz: hol tudhatná gyermekét olyan közegben, ahol – amíg ők dolgoznak – csemetéjük biztonságban van, jól érzi magát, és fel tud töltődni. Összegyűjtöttünk néhány izgalmasnak ígérkező nyári táborozási lehetőséget az ország minden területéről, hátha ötletet tudunk adni a szervezéshez!

 

Legyen offline a gyerek egy hétig a táborban!

A hazai táborok egyik szakértő portáljától vettünk át egy cikket arról hol és hogyan táborozzon a gyerek !

A nyári szünet az idei esztendőben tizenegy hetes lesz, amit a szülők akkor sem tudnak megoldani, ha felváltva veszik ki a szabadságukat. Utóbbi egyrészt nem szerencsés, másrészt a legtöbb esetben nem is kivitelezhető, ilyenkor – ahol erre lehetőség van – jönnek a nagyszülők, közeli barátok segítségként a gyerekek felügyeletének megoldásra. A nagymamák és nagypapák esetében, de a szülőknél is gyorsan egyértelművé válik, hogy nem tudunk „versenyre kelni” az óvodában, vagy iskolában lévő húsz-huszonöt másik gyermekkel, ilyenkor gyakorlatilag lehetetlen lekötni a lurkókban felszabaduló energiát! A legjobb módszer ezekre, ha gyerekekkel tölti a nyári szünidő egy részét csemeténk, azaz táborozni megy!

 

APÁK NAPJA

Már megint egy amerikai hóbort? Esetleg egy ünnep, amit eddig nem hangsúlyoztunk eléggé? Hiszen minden kisgyermeknek ahogy van anyukája, úgy apukája is! Június harmadik vasárnapján az övék a főszerep – mert ők is megérdemlik az elismerést és a dicséretet! Ha még nem ismered ezt az ünnepet, mindenképpen érdemes egy kicsit elmerülnöd a hátterében!

 

TÁBORI KISOKOS, AVAGY MIT VIGYEN GYERMEKÜNK A NYÁRI TÁBORBA

Már látjuk, hogy hol a tanév vége, csemeténk lelkesen számolja, hogy hány napot kell még iskolába menni, és jöhet a két és fél hónapnyi pihenés. Ilyenkor mi, szülők, bizony törhetjük a fejünket, hogy hol, és kivel tölti majd gyermekünk a nyarat, hiszen nem könnyű az éves szabadságolásokat ügyesen összehangolni. Mentőötletként ekkor jönnek a képbe a különféle nyári táborozási lehetőségek. Mire kell feltétlenül figyelni? Mit csomagoljunk gyermekünket a táborba? Összegyűjtöttük!

BIZONYÍTVÁNYOSZTÁS SZÜLŐI SZEMMEL

 

Már tényleg csak pár nap van vissza az idei tanévből, és az iskolai munkát letéve gyermekeink fejest ugranak a nyári szünetbe! Van azonban még egy fontos momentum: a tanévzáró ünnepély. Himnusz – műsor – igazgatói beszéd – könyvjutalmak osztása – Szózat – és…. a bizonyítványosztás. Megkapják, hazahozzák. De hogyan tovább?

Júniusi programajánló Június az év hatodik hónapja a Gergely-naptárban , és 30 napos. Nevét Junóról a római istennőről kapta, aki Jupiter felesége volt. A 18. századi nyelvújítók szerint a június: termenes. A népi kalendárium Szent Iván havának nevezi. 
Ebben a hónapban is bővelkedik a kínálat családi programokból. Mazsolázzatok kedvetekre!
„ÚGY ÉLVEZEM ÉN A STRANDOT, OTTAN ANNYIRA SZÉP ÉS JÓ”

Az iskolás gyerekek már javában számolják a napokat, mikor is kell a táblára felírni a 2 és fél hónap szabadságot jelképező szót: Ó – IÓ – CIÓ… Közeledik ugyanis a várva várt nyári szünet, a jó idő, és vele együtt a strandolás is! A legkülönfélébb élményfürdőktől egészen az élővizes strandokig mindenki igénye szerint válogathat a kínálatból, ha egy kis enyhülésre vár a kánikulában. Egy közös vonása azonban mindegyik helyszínnek van, ez pedig a VÍZ.

 

 

Gyereknap A május különleges hónapja az évnek: a legelső vasárnapján az édesanyákat, míg az utolsón a gyerekeket ünnepeljük. Idén május 28-án ünnepelhetjük a nemzetközi gyereknapot. Vajon honnan ered, miért is ünnepeljük? Utánajártunk!
JÁTÉK A SZABADBAN

Végre itt a jó idő, és a hosszúra nyúlt tél-tavasz után kiszabadulhatunk a természetbe, ahol aztán szabad a játék! Sőt: nem csak szabad, hanem KÖTELEZŐ! Azon túl, hogy a jó levegőn vagyunk, és felszabadultan játszhatunk, talán nem is gondolnánk, de a legnagyszerűbb fejlesztési lehetőséget kínáljuk az aprónépnek. Ami pedig a legcsodálatosabb benne, hogy gyermekünk ezt a „kötelező” feladatot biztosan élvezni is fogja… De mi mindent is játszhatunk odakint? Összegyűjtöttük Nektek!

A gyermekekkel foglalkozó szakemberek mindannyian egyetértenek abban, hogy a kicsik fejlődésének egyik alapja a megfelelő mennyiségű MOZGÁS. Ez NEM HELYETTESÍTHETŐ semmi mással. Ráadásul minél változatosabb mozgásformákkal ismerkedhetnek meg a gyerekek, annál szerteágazóbb lesz annak a hatása, hiszen ezek minden esetben nagyon komplex módon fejlesztik a gyerkőcöt. Most megtudhatod, hogy a legnépszerűbb szabadtéri játékok milyen fejlesztő értékekkel bírnak!

Bábok - bábjátékok

A bábozás, bábjáték bizony egy ősi művésze. Indiából, mások szerint Kínából származik. Különböző területeken alkalmazták, volt hogy bennszülött szertartásokra, vásári komédia része volt.

Magyarországon a népi bábjátszás még mai is meglévő emlékei a betlehemezés, vízkereszti és farsangi szokások, passiók, bábtáncoltatás, mohácsi busózás. A néphagyomány megőrzése fontos feladatunk, őrizzük meg értékét gyermekeinknek, unokáinknak.  A mutatványos bábozás a magyar bábjátszás másik fajtája, egyfajta vásári bábjátszásként kelt életre.

 

MailChimp hírlevél modul

Játékliget hírlevél

Különleges ajánlatok, hírek, érdekességek!
Most ajándékkal jutalmazzuk feliratkozásod!

Milyen korú gyermeked van?

Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod 
Adatvédelmi azonosítónk:
NAIH-94873/2016
bármikor leiratkozhatsz 

Szállítás & fizetés

Ekkorra érkezhet hozzád: Minden terméknél pontosan feltüntetve
általában 2 munkanap - Házhoz szállítva; GLSPontra,postán maradón; személyes átvétellel 

Fizetés történhet:
átutalással, utánvéttel, bankkártyás fizetéssel
Szállítási költségek:
890 Ft (+150 Ft utánvét esetén)
15.000 Ft felett INGYENES szállítás

(Kivétel: bútor, tornatermi berendezés, nagyméretű fejlesztő,játszótéri eszközök
Ezek esetében a várható költségről emailben, előre tájékoztatunk)
Részletek itt >>