Társasjáték gyerekeknek, felnőtteknek

A társasjáték az együttlét, az összetartozás élményét adja. Családi, baráti találkozók és az esős délutánok ötcsillagos sztárja! Megannyi együtt töltött minőségi idő, nevetés, élmény gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A társasokból minden korosztály maximálisan profitálhat. A társasjáték fókuszáltabbá tesz, megtanít türelmesnek lenni, együttműködni, javítja a memóriát, növeli az empatikus képességünket, az egymáshoz alkalmazkodás képességét, a szabályok betartását, és nem utolsó sorban a kudarctűrést is fejleszti. De ami a legfontosabb, hogy akár hosszú órákig is elszórakoztat! A társasjátékok segítenek közelebb kerülni egymáshoz és önmagunkhoz is. Ha egyszer belevágunk a társasozásba, rájövünk, hogy a szórakozáson túl a megszerzett készségeket a mindennapi életben is kamatoztathatjuk, függetlenül attól, hogy hány gyertyát fújunk el a következő születésnapi tortánkon. A társasjáték kiváló ajándékötlet, mellyel a siker garantált!

Tovább

Webáruházunk minőségi társasjátékok széleskörű választékával várja vásárlóit. 379 különféle kártyajáték, fejlesztőjáték, ovis társasjáték, családi társasjáték, ügyességi- és kvízjátékok mellett megtalálhatók a partijátékok és a logikai társasjátékok is. Számtalan kiváló márka képviselőjét fedezheted fel webshopunk játékkategóriái között!

A társasozást nem lehet elég korán, illetve sosincs későn elkezdeni! Merülj el a Játékliget óriási kínálatában!

Babakorban kezdhetjük a kirakójátékkal, formakeresővel vagy a babapuzzle-el a közös játékot, ami jó hatással van a kombinációs készségre és fejleszti kis csöppségünk térlátását. A babajátékok az első mérföldkő, amellyel fel tudjuk kelteni a kicsinyek érdeklődését és kíváncsiságát. A figyelemfelkeltő színek és a gyermekek számára könnyen megmarkolható formák kiválóan segítik a motorikus készségek fejlődését.

Az 1-3 éves korosztály számára remek szórakozás a képkirakó, vagy az olyan társasjáték, amelyen egyszerű képek szerepelnek az írni-olvasni még nem tudó kis kalandorok számára. Megismerkednek a közös játék alapjaival, megtanulják az együttműködés lépéseit, illetve a győzelem és a vereség érzéseinek kezelését. Egyre ügyesebben koncentrálnak, miközben fejlődik a megfigyelési képességük. Társasjátékok lehetnek a fa építőjátékok is, amellyel ügyességüket tehetik próbára. Ezek a játékok időtállóak és még a nagyobbak is szívesen előveszik.

A kirakók, a dominó, a memória, a mesekockajáték és az interaktív társasjátékok használata a fejlődés fontos velejárója a 3-4 éves ovisok számára. Ezek a játékok segítenek elmélyíteni a színekkel kapcsolatos tudásukat, finomítja a szem- és kézkoordinációt, illetve megismerteti őket az alakzatokkal és a formákkal. Ebben az életkorban tanulják a szocializációt, fejlesztik a figyelmet és az együttműködést kis óvodás társaikkal, amiben a kooperációs társasjátékok óriási segítséget tudnak nyújtani, mivel megtanítja a gyerekeket csapatként játszani.

A kooperatív játékok elkísérik az 5-6-7 éves kisfiúkat és kislányokat is, de ekkor már erőteljesebb a mozgásigényük, ami csodálatosan leköthető ügyességi, reakciókészség fejlesztő társasjátékokkal. Ezek a játékok nemcsak lekötik őket, de játszva fejlesztik különböző képességeiket. Az egyszerűbb stratégiai játékok már az önálló feladatmegoldásra készítik fel az ovisokat. 

A kisiskolások körében a társasjátékok lehetősége kibővül a kvízjátékokkal és fejtörőkkel, ahol általános műveltségre, intelligenciára és jó megfigyelőképességre tesznek szert és tovább bővítik ismereteiket a világról. A kérés-felelet játék által nő a szókincsük, a logikai társasjátékok pedig a szellemi fejlődés mellett kellemes időtöltést biztosítanak.

A tinédzserek körében rendkívül népszerűek a party játékok, melyek remek ajándékok lehetnek szülinapi zsúrokon a baráti társaság szórakoztatására. Építi érzelemvilágukat, segíti őket a kommunikációban és a kapcsolatépítésben.

A társasjátékozást soha nincs későn elkezdeni! 

A felnőtt társasjátékok vidám szórakozást nyújtanak, visszarepítenek a gyermekkor gondtalan világába, fejlesztik a memóriát, a logikus gondolkodást, javítják a koncentrációt. Egy klinikai pszichológus szerint a stratégiai játékok hozzájárulnak a frontális lebeny fejlődéséhez, ami a döntéshozásért, a figyelemért és a tervező- szervező készségekért felel. Kártyázás, sakkozás, kvízjáték vagy asszociációs társasjáték? Nem csupán abban segítenek, hogy felébredjen a bennünk szunnyadó gyermek, de remekül karbantartja elménket és hosszabb-rövidebb időre kiszakadhatunk általuk a valóságból és újra lehetünk kalandorok, felfedezők, titkosügynökök.

Játék webshopunk „Társasjáték” termékkategóriájában többek között a Huch, Djeco, Ravensburger, és a Drei Hasen játékgyártók termékeit mutatjuk be az 5 - 7 éves vagy a 8 - 12 éves gyerekek részére játékot vagy ajándékot vásárlók számára.

Találd meg a számodra legérdekesebb társasjátékot!

Főoldalunkon nem, korosztály és kategória szerint is kereshetsz!

Az ebben a kategóriában kínált termékekre leggyakrabban a következő címkékkel lehet rálelni: piatnik, memória, memó, djeco, kártyajáték, fejlesztő, kártya.

Karácsonyi ajándékötletek

Évről-évre visszatérő kérdés, hogy mi az, amit karácsonyra ajándékozzunk a különböző korú gyerekeknek; mi is az, ami koruknak megfelelő karácsonyi ajándék, aminek örülnének, és amivel sokáig is játszanának. Játék webshopunk ebben többféle válogatás segítségével szeretne tippeket, ötleteket adni:

Tovább