Készségfejlesztő játékok, fejlesztő játékok

Egy játék akkor válik fejlesztővé, ha használata közben a gyermek új ismereteket, vagy a korábbi tudásához új szempontokat szerez. Adott típusú játékok segítségével különböző képességeket tudunk fejleszteni. Más fejlesztő eszközre van szükséged, ha gyermeked mozgását, beszédét, vagy épp a finommotorika, memória területét szeretnéd fejleszteni. Fejlesztő játékainkat ezért a fejlesztendő területek szerint csoportosítottuk, hogy könnyen megtaláld a számotokra legmegfelelőbb készségfejlesztő játékot, amire épp szükségetek van!

Készségfejlesztő játékok, fejlesztő játékok gyerekeknek és óvodásoknak. Gyermek fejlesztő játékok a Játékliget.hu webáruház széles kínálatában. 

Tovább

A készség fejlesztő játékok már egészen kicsi kortól lehet már a babáknak is adni, hogy megismerkedjenek a formákkal, anyagokkal, hangokkal,színekkel.  A készségfejlesztő játékok így segítenek megtanítani a gyermekeket egy adott tantárgyra, vagy segítik őket valamilyen készség fejlesztésében. Szerencsére a fejlesztő játékok a tanítás mellett igyekeznek szórakoztatni is, hogy valóban megvalósulhasson, hogy játszva tanul a gyermekünk.A készségfejlesztő játékok olyan játékváltozatok, amelyeket főként gyermekeknek terveznek, és ösztönzik vele a gyerkőcöt a tanulásra. Célja segíteni a gyermek fejlődését egy-egy képesség fejlesztésében vagy épp adott tantárgyat tanuló gyermek előrehaladásában. 

Beszédfejlesztő játékok

A csecsemő gagyogásától az első kimondott szavakon át az összetett mondatokig folyamatosan fejlődik a gyermek beszéde. Fontos, hogy óvodás korára megtanulja nevén nevezni a dolgokat, hogy el tudja mondani, amit szeretne és meg tudja érteni az óvónőket és gyerekeket. Szívesen ajánljuk figyelmetekbe saját kiadású Beszédépítő kiadványainkat. A beszédfejlesztés, meseolvasás mellett erre több játéklehetőséget is találsz ebben a kategóriában. Az angol és német idegennyelv fejlesztéséhez is találsz játékokat.
 

Érzelmi intelligencia fejlesztés

Méltatlanul elhanyagolt terület, pedig kutatások szerint is az EQ épp olyan fontos az életben való boldogulásunkhoz, mint az IQ. Az érzelmi intelligencia (EQ) fejlesztésével gyermekednek segíthetsz megérteni, felismerni és megnevezni a saját és a környezetében lévők érzéseit. Kihagyhatatlan ajánlatunk ebben a témában Kádár Annamária lektorálásával elkészített Érzel-mese játékunk. A fejlesztő játékok sorában az óvodás kortól kezdve fontos szerepet kell hogy kapjanak az érzelmi intelligenciát fejlesztő játékok.
 

Érzékelés-észlelés, szenzoros játékok

Biztosan ismered az „Erre csörög a dió…” játékot, de talán soha nem gondoltál még úgy rá, mint hallásfejlesztő játékra. Pedig ez is egy, az érzékszerveinket, azon belül is a hallást fejlesztő játékok közül. Az érzékelés-észlelés és szenzoros játékok közé tartoznak még a hallást, látást, szaglást, tapintást és a színek, formák felismerését fejlesztő játékok is. A tapintásfejlesztő játékok mindig is nagy kedvencek a fejlesztő játékok közt. Ha kapcsolódó játékot keresel, érdemes szétnézned hallás, beszédészlelés fejlesztő eszközök között is.
 

Figyelemfejlesztő játékok

Koncentrációt és emlékezet fejlesztő eszközök, melyek segítségével játékos formában gyakorolhattok. A memóriajátékok mellett számos fejlesztőjáték létezik ennek a képességnek a fejlesztésére.
 

Finommotorika fejlesztő játékok

Az iskolában nélkülözhetetlen képesség az írás tanulásához. Az erre a területre fókuszáló fejlesztő eszközök nagyon népszerűek, a finommotorikát fejlesztő játékok közt a két legismertebb – a gyöngyfűzést és gyurma – mellett sok újdonságot is találsz. Ha pedig konkrét célod az iskolára való felkészülés, akkor nézz szét írás előkészítő játékaink közt! És a ceruzafogókról se felejtkezz el. A finommotorika fejlesztő eszközök, játékok az iskolás kor kezdetén nagycsoportos kortól kezdve fokozottan keresetté válnak.
 

Logikai fejlesztő játékok, matematikai játékok

Az iskolai matek órákon túl, életünk minden területén megjelenik a matematika, a logikai gondolkodás. Mindez ez a terület nem korlátozódik csak a matematikai műveletek tanulására, hanem magában foglalja az ok-okozati összefüggések felismerését, az analizáló-szintetizáló gondolkodást, analógiák felismerését, problémahelyzetek átlátását, stratégiák felállítását is. Számmágus játékunk egy nagyszerű játék mindenezen területek fejlesztéséhez, egy igazán klasz matematikai játék.
 

Térlátást fejlesztő játékok

Képek és formák gyors, megbízható felismerése nélkülözhetetlen például az írás, olvasás tanulásához is. Ezt a vizuális észlelést fejlesztő eszközökkel tudod segíteni. Ha gyermek bizonytalan az irányok, a tér- és síkbeli tájékozódás terén, akkor ezt is érdemes gyakorolnotok, játékos formában.

Mozgáskoordinációt fejlesztő játékok

Kúszás, mászás, szaladgálás, ugrálás - a nagymozgások fontos alapkövei a gyermek fejlődésének, legyen szó kúszófolyosókról, vagy épp ugrálólabdákról. Az iskoláskor előtti években a leghatékonyabb tanulási forma a mozgás! A mozgásfejlesztő játékok segítségével működésben lehet hozni az érzékleteket feldolgozó agyi központokat is, a mozgás tehát az értelmi fejlődés alapja.
 
Márkák amiket javasolunk:
Akros | Tickit | EDX| Learningresource| Goki
Karácsonyi ajándékötletek

Évről-évre visszatérő kérdés, hogy mi az, amit karácsonyra ajándékozzunk a különböző korú gyerekeknek; mi is az, ami koruknak megfelelő karácsonyi ajándék, aminek örülnének, és amivel sokáig is játszanának. Játék webshopunk ebben többféle válogatás segítségével szeretne tippeket, ötleteket adni:

Tovább