Termék státusza
Ár
1 050 Ft - 213 801 Ft
Kategóriák*
Ajánlott korosztály*
Nem*
Téma szerint*
Mesehős*
Hányan játszhatják?*
Fejlesztési terület*

Sport, mozgásfejlesztő játékok

Szeretnéd a gyerkőc hihetetlen energiáit lekötni, több időt tölteni vele a szabad levegőn, mozgását próbára tenni, egyensúlyérzékét és ezáltal értelmi képességeit is fejleszteni? A mozgásfejlesztés egyik célja, hogy a gyermekeink mozgásigényét kielégítsük és minél több lehetőséget nyújtsunk a számukra, hogy tapasztalatokra tegyen szert a különböző mozgásformák között. Legyen szó egyensúly-fejlesztésről, labdajátékokról stb. A sporteszközeinket és mozgásfejlesztő játékainkat igyekeztünk úgy összeválogatni, hogy minél több típusból, széles korosztálynak válogathassatok, akár már néhány hónapos kortól kezdődően.

Válogass kedvedre játékaink között!

Tovább

Sportolni nem csupán hatalmas élvezet, de egészséges és a legjobb időtöltés kicsiknek és nagyoknak is egyaránt. Nagymértékben hozzájárulnak a gyerekek mozgáskoordinációjának, egyensúlyának fejesztéséhez. Csak a gyermeked korosztályának és érdeklődési körének megfelelő mozgásfejlesztő játékot kell választanod és biztosan nem a televízió előtti ücsörgéssel és a számítógépes játékokkal fogja tölteni az időt. A mozgás célja az örömszerzés, így fontos, hogy a gyermek ne kényszernek élje meg a mozgást. 

Labdajátékok

A sportolásról mindenki fejében talán a labdajátékok jutnak először az eszükbe. Minden gyermek megtalálhatja a számára leginkább megfelelőt. A kicsik számára a kis színes gumilabdákat ajánljuk, amelyek közül az állatos vagy valamilyen népszerű mesehősökkel, például Bogyó és Babócával, Jégvarázs és Verdák mintával díszített a legkelendőbbek. A fiúk leginkább a focilabda iránt érdeklődnek, de népszerű még a kosárlabda, tollaslabda is. Ezek akár külön csak labdaként, de szettben is, kapuval, ütővel, palánkkal is megvásárolhatók. 

Pattanj fel egy járműre!

A járgányok, gyermekjárművek ma már hatalmas választékban elérhetőek. Az egészen kicsiknek a bébitaxikat ajánljuk,  később pedig jöhet a kerékpározás megtanulása, amelyben nagyszerű segítséget nyújtanak a triciklik, tanulóbringák. Ha már biztos a gyermek egyensúlya és biztonságban érzi magát a tanulóbringán, akkor pedig beszerezhetünk egy kerékpárt is, amely remek mozgáslehetőséget biztosít majd a szabadban. 

Egyensúlyozzunk együtt

Rengeteg olyan mozgásfejlesztő játék van, amelyek kifejezetten az egyensúlyozás fejlesztésére helyezik a hangsúlyt. Nem csupán a kerékpárok alkalmasak erre, rengeteg más játék van már ebben a kategóriában. Minél korábban kezdjük ezeknek a játékoknak a használatát, annál jobb. Erősíti az izomzatot, kiváló a testtartási hibák kiküszöbölésére, erősíti a gerinctartást. Az egyensúlyozó korongok és kövek a tapintás, érzékelés fejlesztésében is remek. A játékokon való lépkedés pedig javítja a vérkeringést, erősítik a lábat. 

A varázspalló egy forradalmian új, magyar találmány. A gyermek miközben billegve egyensúlyoz, fejlődik a testtudata, a téri tájékozódási képessége. Mozgásterápiát alkalmazó gyógypedagógusok számára is kiváló. 

Egyéb sportok és mozgásfejlesztők

A sportjátékok tárháza hatalmas és minden gyermek számára más és más sportág jelenti a kikapcsolódást. Sok gyerek a bowling, dartsok és célbadobó játékok iránt érdeklődik, amelyek a koncentrációt és figyelmüket erősítik. A száguldást és gyorsaságot kedvelő gyerekeket egy szuper görkorcsolyával vehetitek le a lábukról. A hinták pedig szédítő magasságokba repítik a kicsiket, amelyből már nem csak a klasszikus fából készült hinták mellett fészekhinták is hatalmas népszerűségnek örvendenek. És melyik gyerek ne szeretne egy saját trambulint? Remek stresszlevezető játék kicsiknek és nagyoknak egyaránt. 

Népszerű márkák: Gonge, Mondo Toys, Amaya, Tatamiz, Spartan.   

 

 

 

 

 

 

 

 

Karácsonyi ajándékötletek

Évről-évre visszatérő kérdés, hogy mi az, amit karácsonyra ajándékozzunk a különböző korú gyerekeknek; mi is az, ami koruknak megfelelő karácsonyi ajándék, aminek örülnének, és amivel sokáig is játszanának. Játék webshopunk ebben többféle válogatás segítségével szeretne tippeket, ötleteket adni:

Tovább