Lego építőjáték

A LEGO egy világszerte igen sikeres építőjáték védjegyzett neve.

A világon szinte mindenki ismeri. Története 1932-ben kezdődött és mára szinte nincs olyan dolog, amit ne lehetne megépíteni a több, mint tízezer féle LEGO alkatrész segítségével. A LEGO alkatrészek kulcsfontosságú tulajdonsága, hogy kezdettől fogva egyazon rendszer elemeit képzik: minden egyes sorozat és újonnan megjelenő készlet kompatibilis a már megjelent készletekkel. A kreativitást, ügyességet és folyamatosan szárnyaló képzelőerőt igénylő játék, generációkon átívelő töretlen népszerűségnek örvend. Nem is csoda! Hiszen, hogyan is lehetne megunni?    
Ebben a kategóriában kigyűjtöttük őket egy helyre, hogy könnyedén megtaláld a neked legjobban tetszőt!

Tovább

Mitől olyan népszerű a LEGO építőjáték?

Minden egyes darab, legyen az bármelyik sorozat része, régebbi vagy újabb, illeszkedni képes egymáshoz. Az alkatrészeket mérettől, színtől, formától teljesen függetlenül, valamilyen módon biztos, hogy össze lehet építeni. A régi sorozat elemei ugyanúgy kompatibilisek, mint a most megjelenő újabbnál - újabb készletek.

Ennek köszönhetően a játéknak nincsenek határai és nincs olyan, hogy megunt LEGO!

Az építőjátékok koronázatlan királya!

A neve is erről árulkodik, jelentése egy dán kifejezésből származik, ami annyit tesz, hogy "Játssz jól!". 

Ugyanúgy képes lekötni kicsiket és nagyokat, gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Szinte nincs olyan elképzelés, amit ne lehetne megvalósítani LEGO kockákból. A legkisebbektől  a profi mesterekig mindenki képes alkotni általa. A LEGO mostanra túlmutat az egyszerű játék felhasználási területein. Valóságos kultusza van, mert számos módon képes inspirálni. Egész világok, családok élete elevenedik meg az építőkockák által, amibe órákig bele lehet feledkezni.

LEGO DUPLO

Amint a gyerekek képessé válnak használni a kezüket, tárgyakat megfogni, koordinálni a mozgást, azonnal megindulnak az építés folyamatai. Próbálgatják, miből mit lehet építeni, mi hova illik. Szétszedik - összerakják, miközben megtanulják saját testüket irányítani. Megtanulnak térben tervezni. Problémákat megoldani. Ezért olyan népszerűek pici korban az építkezős játékok. Erre a koncepcióra épül a DUPLO, amit a kisebb (1-3 éves és 3-5 éves) korcsoport számára terveztek úgy, hogy darabjai ne legyenek lenyelhetőek, ne okozhassanak balesetet, és a gyerekek biztosan kézbe tudjanak venni minden darabot.

LEGO CLASSIC 

Minden korosztályt megszólít 4 - 99 éves korig, hiszen a LEGO CLASSIC építőjátékkal történeteket alkothattok, amik segítenek beindítani a gyermek fantáziáját. Kezdetben a darabok egymáshoz illesztése fejleszti a mozgáskoordinációt, majd az érzékelést és észlelést, a térbeli látásmódot. Az építkező gyermek később jelentősen jobban teljesít a kreativitást igénylő problémák megoldásában. Elsőre sikerélményt ad, ha össze tudják rakni azt, ami a képen van, de a biztos fejlődés az, amikor megtanulnak ettől elrugaszkodni és valami újat alkotni.

LEGO CITY

Ahogy a neve is mutatja, a városi élettel foglalkozó és ahhoz kapcsolódó készletek, melyek elsősorban 5 év feletti fiúknak készültek. Csapatjátékra ösztönöznek, mely erősíti a közösséget és segíti a beilleszkedést. Szerepjátékra hív, általa játszhatnak tűzoltósat, rendőröset, autósat. Építhetnek utakat, repülőteret, benzinkutat, stb. munkagépekkelKialakíthatják az általuk megálmodott városi környezetet.

LEGO CREATOR 3in1

Fejleszti a kreativitást, házikókkal, versenyautókkal, lényekkel kísérletezhetnek a 7-8 éves korú fiúk és lányok. A közös játék, a közös építés erősíti a szociális képességeket, fejleszti a figyelmet, a memóriát és órákig tartó önfeledt játékot biztosít.

LEGO DISNEY

Lehetővé teszi, hogy a kislányok kreatív módon megelevenítsék kedvenc mesehőseiket, a varázslatos Disney világból. Egy igazi hercegnős játék, telis-tele lehetőségekkel. Már 4 éves kortól megépíthetik kedvenc meséik jeleneteit, beleképzelve magukat a mesehősök világába. 

LEGO FRIENDS

A LEGO Friends világában a gyerekek sok szép pillanatot élhetnek át. Csatlakozhatnak az öt jó barátnőhöz, akik szeretnek együtt lógni, szülinapi bulit szervezni, szépségszalonba, vidámparkba járni egy elképzelt városban. Az építés és a játék során történeteket mesélnek, mellyel bővül a szókincsük, segítve a beszédfejlődést. Elsősorban az 5 év feletti kislányok nagy kedvence. 

LEGO TECHNIC

Különleges elemeket is tartalmaz, a 7-8 éves fiúk nagy örömére, hiszen valósághű, funkciós járműveket alkothatnak ezekkel a szettekkel. Tudományos ismereteiket bővíthetik technikai tudásuk által egy versenyrepülőgép vagy egy autó megépítése során.

LEGO SUPER MARIO  + LEGO MINECRAFT

 

Kedvenc videójátékok elevenednek meg általuk számítógép nélkül, kreatív szórakozás kínálva, színes karakterekkel.

És természetesen nem hiányozhatnak a szuperhősök, az autóversenyzés bajnokai, a Harry Potter és a Star Wars rajongók gyűjtői darabjai sem a Játékliget játék webáruház játékkategóriáinak széleskörű kínálatából!

Merülj el izgalmas kínálatunkban!

Karácsonyi ajándékötletek

Évről-évre visszatérő kérdés, hogy mi az, amit karácsonyra ajándékozzunk a különböző korú gyerekeknek; mi is az, ami koruknak megfelelő karácsonyi ajándék, aminek örülnének, és amivel sokáig is játszanának. Játék webshopunk ebben többféle válogatás segítségével szeretne tippeket, ötleteket adni:

Tovább