Termék státusza
Ár
430 Ft - 36 400 Ft
Kategóriák
Ajánlott korosztály
Nem
Téma szerint
Mesehős
Hányan játszhatják?
Fejlesztési terület

Iskola-előkészítő játék

Gyermeked nagycsoportos óvodás, esetleg most kezdi az iskolát? Már előre izgulsz, hogy vajon, hogy veszi az akadályokat?
Szülőként arra vágyunk, hogy az 1. osztályos iskolakezdő kis lurkó mosolygó szemmel, sikerekkel telve érkezzen haza mindennap hozzánk és meséljen, csak meséljen… hogy mennyi minden tanultak aznap, és a tanító néni őt mennyire megdicsérte. Mi szülők, szeretnénk mindent elkövetni, hogy csemeténk iskolaéretten kezdje el az iskolát. Készségeit igyekszünk fejleszteni, felkészíteni őt az iskolakezdésre. Az iskolaérettség szempontjából fontos készségeket fejlesztő iskola-előkészítő játékaink ebben igyekeznek segíteni.

Görgess lejjebb és fedezd fel kínálatunkat!

Tovább

Ahhoz, hogy gyerekek minél könnyebben vegyék az iskola akadályait különböző játékokkal is felkészíthetjük. Sokkal könnyeben megy majd a beilleszkedés az iskolába, hogyha már óvodáskorban rendelkeznek némi tudással, amelyeket a játszás során is elsajátíthatnak. 

Finnomotorika fejlesztése

Ahhoz, hogy a gyermek szokja a ceruzafogást, vonalvezetést rengeteg finommotorikát, kézügyességet fejlesztő játék áll rendelkezésre. A különféle kreatív játékok, mint az ujjfestékek, gyurmák, fűzős játékok, kreatív készletek mind-mind ezt a célt szolgálják. 

Az építőjátékok szintén a kis ujjacskákat veszik igénybe. Rengeteg építőjáték közül válogathatunk. A kicsik körében a fajátékok az egyik legnépszerűbbek, de a Lego is kínál rengeteg óvodáskorú gyermeknek építőjátékokat.

A különböző puzzlek, kirakók szintén remek finommotorika fejlesztők. Segíti a kicsik koncentrációját, segít megérteni a rész-egész viszony kapcsolatát és a logikus gondolkodást.  

A finommotorika fejlesztését segítő játékok mind az íráskészség könnyebb elsajátítását segítik. 

Foglalkoztató füzetek

Az iskolai felkészüléshez mi lehetne a legjobb megoldás, mint egy foglalkoztató füzet? A legjobb ezekben, hogy nincs szükség tollra, ceruzára, hiszen ebben a korban még írni sem tudnak a gyerekek. A Logico Primo, a MiniLÜK játékoknál egy keret vagy egy tábla szükséges, amelyen a megoldásokat kell kirakni. A keretet és táblát csupán egy alkalommal szükséges beszerezni, a füzetek között pedig kedvükre válogathatnak. A feladatok sok fajta területet fejlesztenek: matematika, olvasás, logika, azonosságok, különbségek, rész-egész viszony, tér-irány érzékelés.

Számok, betűk

Egy alsós kisdiáknak az egyik legfontosabb feladata, a számok, betűk megismerése, valamint az olvasás, írás, alapvető matematikai műveletek elsajátítása, gyakorlása. Remek játékok állnak rendelkezésra ahhoz, hogy a megtanulásuk minél gördülékenyebben menjen. 

A logikus gondolkodást, a számolást segítik a különféle szortírozó játékok. A gyerekek válogathatnak színek szerint, felállíthatnak sorrendiséget, gyakorolhatják a szabályfelismerést, csoportosíthatnak, megismerkedhetnek a különböző formákkal. A dínós, állatos és járműves szortírozok a legkedveltebbek. 

Minél korábban megismerkednek a betűkkel, annál könnyebb lesz később az iskolában. A fa betűvonatokkal és a betűs építőjátékokkal szavakat tudnak kirakni. Egy mesekönyvből is felismerhetik már a betűket a kicsit, mindemellett a sok mesélés a szókincsüket is bővíti. 

Legnépszerűbb márkák: Learning Resource, Edx Education, Eduplay, Akros

Karácsonyi ajándékötletek

Évről-évre visszatérő kérdés, hogy mi az, amit karácsonyra ajándékozzunk a különböző korú gyerekeknek; mi is az, ami koruknak megfelelő karácsonyi ajándék, aminek örülnének, és amivel sokáig is játszanának. Játék webshopunk ebben többféle válogatás segítségével szeretne tippeket, ötleteket adni:

Tovább