A webáruház használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Állatos játékok

Az állatok minden gyermek kedvencei. A róluk szóló, velük kapcsolatos játékkal mindenki szívesen játszik. Pláne, ha van esetleg kedvenc állata is a gyermeknek. Kutya, macska vagy netán egy oroszlán vagy egy elefánt? Az ismeretbővítés, tanulás szempontjából is okos választás egy háziállatos vagy egy vadállatos tematikájú játék.

Állatos játék minden korosztálynak tökéletes: kicsiknek, óvodásoknak, iskolásoknak egyaránt. A játék lehet lehet fejlesztő játék, társasjáték vagy szerepjáték. 

Rendezés:

Az állatos játékról legtöbbször a plüssök jutnak eszünkbe, amikből előbb-utóbb a legtöbb gyereknek bőven lesz belőle. Az egyes állatkákkal való szerepjátékokon keresztül is rengeteget tanul a gyerek, ahogy másolja az életből ellesett szituációkat a játékállatokon keresztül.

Aki az állatokat szereti, nemcsak a plüssökön keresztül foglalkozhat velük. Ráadásul a társasjátékokkal jóval több ismeretanyagot szerezhetnek gyermekeink mind a házi-, mind a vadállatokról, azok élőhelyeiről, táplálékaikról, szokásaikról, tartásukról, viselkedési formáikról, tágabb értelemben a természettudományokról, földrajzról, biológiáról. A minket körülvevő világ felfedezéséhez már a legkisebb kortól hozzátartozik az élővilág, az állatok megismerése.

A fejlesztő játékokkal még szórakoztatóbb a játék, ha azok valamilyen állatos tematikán alapszanak. Ki ne szeretné a nyuszikat, cicákat, kutyusokat, pandákat, netalán zsiráfokat vagy a majmokat? Segítségünkre lehetnek a számtanban éppen úgy, mint bármely más logikai fejlesztésben. Az állatok szeretete, gondozása a tágabb környezetünk tiszteletére is nevel: bolygónk védelmére, a környezettudatos magatartásra való nevelést nem lehet elég korán kezdeni.

A sokféle állattal nemcsak játszani jó, érdekes őket lerajzolni vagy gyurmából elkészíteni is. Ki lehet őket színezni, meg lehet építeni, vagy éppen meg lehet varrni is, ki lehet vágni, vagy ki lehet rakni. Mindegy, hogy kirakó, gyurma, színező, fürdőjáték, építőkocka vagy legó: ha állatos, az mindig nyerő. Mindenkinek van kedvenc állata, minden gyereknek van olyan állat, amit szívesen viszontlát a játékain. És még a nagyobbak, sőt a felnőttek is élvezik. Együtt játszhat a család. 

A játékok elpakolása is vidámabb, ha egy jópofa állatos tárolóba tudjuk eltenni a dolgokat. Az állatok körülvesznek minket, vidámabbá teszik az egyébként is önfeledt kikapcsolódást.