Termék státusza
Ár
989 Ft - 9 771 Ft
Kategóriák
Ajánlott korosztály
Nem
Téma szerint
Mesehős
Fejlesztési terület

Mesék

A mesék lehetőséget adnak a kisgyermekeknek arra, hogy megmozgassák a fantáziájukat, elképzeljék a történeteket, helyszíneket. A mesekönyvek, a mesék világa értékes üzeneteket, információkat hordoznak, segítenek és tanítanak az óvodások és kisiskolások nyelvén. A mesék sokrétűek. A gyermek a mesén keresztül megtanulja felismerni az események közötti ok-okozati összefüggéseket, megtanulja értelmezni a történeteket, és átlátni az egyszerű emberi kapcsolatokat. Szimpatizál a jókkal és megtanulja felismerni a negatív szereplőket.

Fedezd fel izgalmas kínálatunkat!

Tovább

A mesék világában szélsőséges jellemek fordulnak elő, melyek által a kisgyermek megismerkedik olyan fogalmakkal, mint a szegénység - gazdagság, öröm - bánat, jóság - gonoszság, okosság - butaság, stb. A mesék fejlesztik a kicsik fantáziavilágát, hiszen saját képzelőerejükre támaszkodva alakítják ki a figurákat, jellemeket, helyszíneket. Szórakoztatnak és nevelnek az életről, segítenek a gyermek énképének kialakításában. Bővül a szókincsük, tágul a képzelőerejük, fejlődik kommunikációs készségük, képesek lesznek saját érzelmeikben eligazodni és a saját problémáikra megoldást találni. Segítenek megérteni számukra a világ működését. A mesék elfogadóbbá tesznek. A mesékben bekövetkező csodáktól optimistább szemlélet alakulhat ki a gyermekben, amitől magabiztosabb és pozitívabb gondolkodású felnőtt válhat belőle.

Már egészen kicsi kortól megismertethetjük és megszerethetjük a gyerkőccel a könyvek és a mesék világát, ha gyakran mondókázunk, verselünk, énekelgetünk, egyszerűbb történeteket mesélünk lapozgatókból, bébikönyvekből. Akár apró mozdulatsorokat, ritmus, dallamokat is párosíthatunk hozzájuk ezzel is fejlesztve a pici ritmusérzékét és mozgáskultúráját. Erősíti a szülő - gyermek kapcsolatot, vidámmá, szórakoztatóvá vagy meghitté varázsolja az együtt töltött pillanatokat. A mondókák, mesék segítségével a gyermek elmerülhet fantáziavilágában és így könnyebben feldolgozhatja a mindennapok történéseit, feszültségeit, szorongásait, frusztrációit. A mesék jótékony hatásának köszönhetően szociálisabbá, elfogadóbbá válik, megtanulja hogyan kell bánni az állatokkal, mit jelent az önzetlenség, mik a jó barátság fontos értékei. 

Kialakul benne az igény az olvasásra, látja benne a tudásanyagot, a szórakoztatást és a kikapcsolódást. Örömmel merül el az ismeretterjesztő könyvek, szépirodalmi művek vagy felnőttként a szakmai kiadványok rengetegében. A mesék nem csak szórakoztatnak, de az életről tanítanak, segítik személyiségünk fejlődését, érzelmi kapaszkodót nyújtanak.

Játékliget játék webáruházunk büszke arra, hogy fejlesztő játékaival, a játékos fejlesztés eszközeivel, könyveivel, foglalkoztató füzeteivel hozzájárulhat a gyermekek képességeinek fejlődéséhez!

Merülj el játékkategóriáink izgalmas rengetegében és fedezd fel újdonságainkat!

 

Karácsonyi ajándékötletek


Évről-évre visszatérő kérdés, hogy mi az, amit karácsonyra ajándékozzunk a különböző korú gyerekeknek; mi is az, ami koruknak megfelelő karácsonyi ajándék, aminek örülnének, és amivel sokáig is játszanának. Játék webshopunk ebben többféle válogatás segítségével szeretne tippeket, ötleteket adni:    • Az alábbi népszerű játékok karácsonyi ajándékba játékkategóriák segítségével webáruházunk legkedveltebb, legtöbb vásárlónk által választott TOP játékait, ajándékait, legnépszerűbb játékait válogattuk össze, korcsoportok szerint válogatva.Tovább