Építőjátékok

Ebben a kategóriában összegyűjtöttük az összes építőjátékot egy helyre: legyen az fa építőjáték, vagy mágneses építőjáték, itt biztosan megtalálod a megfelelőt. 

Az építőjáték nagyszerű konstrukciós játék. Az építkezés során a gyermek kockából, különböző játékelemekből és anyagokból; fából, fémből, műanyagból csodálatos építményeket, tárgyakat alkotnak, szerkesztenek - konstruálnak. Miközben a gyerkőc építkezik, a benne lévő feszültség fokozatosan oldódik, és az építmény létrejötte valódi örömforrás lesz számára. Az építős játékok kreativitásra nevelnek, melynek velejárója a megfigyelés, az emlékezés, a képzelet, a problémamegoldás, az esztétikai érzék, és a manualitás fejlesztése is. Ne feledjük, hogy az építő játék nemcsak fejleszt, hanem elsősorban örömforrás is.

Tovább

Építős játékok gyerekeknek

Az építőjáték mindig a legnépszerűbb, és kedvelt játékok közé tartozott, fejlesztés szempontjából is számos készséget fejleszt, finommotorika, szem-kéz koordináció miközben gyermekünk remekül szórakozik. 
Fejleszti a motorikus képességeket az egyes elemek összeillesztésével, erősíti a kéz izmait és fejleszti a kézügyességet. 
Az építés közben megismerkednek különböző színekkel, mintákkal, formákkal. Szépen lassan megismerik a kisebb-nagyobb, alacsonyabb-magasabb fogalmakat, illetve ezeknek a viszonyait.


Építőjátékok kicsiknek


2 éves korig célszerű olyan építőjátékot választanunk, aminek az összeszerelése nem igényel különösebb erőfeszítést, a Clemmy, Clementoni puhakockái kifejezetten a kis kezekre lettek kialakítva. Ráléphetnek, ráülhetnek annyira puha, hogy észre sem veszik. A gyerekek akár rágókaként is használhatják. Megtanulják, hogy mi mihez illik, és hogyan illeszthetők össze az elemek.
Ha már építőjáték, akkor nem feledkezhetünk meg a jó öreg LEGO játékokról, hiszen már a 2 éveseknek is találunk megfelelőt. A Lego Duplo készletei, alig várják, hogy apró kezek megfogják a gyermekbarát kockákat és belevágjanak az építésbe! Rengeteg készlet közül válogathatunk, akár kislányt, akár kisfiút tervezünk meglepni vele.
Ajándéknak, bármilyen alkalomra a Little Dutch játékai is tökéletes választás, hiszen már a kialakításával, pasztell színeivel lenyűgöz minket, gyermekünket még fejleszti is játékközben.  

További 2 éveseknek való játékainkat itt találhatsz. 


Kis óvodásoknak, kis iskolásoknak, építőjáték 3 éveseknek


Ebben az időszakban gyermekünknek már biztosan van legalább egy kedvelt, rajzfilm vagy mesehős akiért odáig van.
A Lego ekkor is a segítségünkre lesz, hiszen óriási választékában kedvünkre válogathatunk kedvencei között, legyen szó Jégvarázsról, Raya-ról, Disney Princess, Harry Potter, vagy Minecraft-ról.. A LEGO mindig egy jó választás, hiszen sokáig érdekes a gyermekek számára, a készletek bővíthetők és akár tovább is örökölhető. 

Jáva építőjáték készletei a kreatív és kihívást kedvelő gyermekek számára kiváló választás. A Jáva építő egy többfunkciós műanyag építőjáték, melyben a különböző elemek egymáshoz illeszthetőek.

Számos készlet közül választhatunk, amik aztán egymással is kompatibilisek. A Jáva építőjátékból készülhet bababútor, autó vagy munkagép is, építhetünk a tervrajz vagy a fantáziánk szerint. 

A Qman építőjáték kínálatában bőségesen elkalandozhatunk, ugyanis egyetlen készletével akár 8 különféle járművet is meglehet építeni. Minden kisfiú kedvence az autóból átalakítható robot. A szettel 8 önálló, tűzoltós gépből, egy minden tűzzel megbirkózó óriás tűzoltót tudsz összeállítani és ehhez egyik elemet sem kell szétszedned! Klassz igaz?


Merülj el az építőjátékok széles kínálatában, és olvass még többet annak hatásairól ide kattintva. 

Ajándékötletek

Évről-évre visszatérő kérdés, hogy mi az, amit ajándékozzunk a különböző korú gyerekeknek; mi is az, ami koruknak megfelelő ajándék, aminek örülnének, és amivel sokáig is játszanának. Játék webshopunk ebben többféle válogatás segítségével szeretne tippeket, ötleteket adni:

Tovább