Termék státusza
Ár
500 Ft - 64 800 Ft
Kategóriák*
Ajánlott korosztály*
Nem*
Téma szerint*
Mesehős*
Hányan játszhatják?*
Fejlesztési terület*

Logika-gondolkodási művelet fejlesztő játékai

E kategóriába azok a játékokat gyűjtöttük össze, melyek a logikai gondolkodáson, ok-okozati összefüggések felismerésén, analizáló-szintetizáló gondolkodáson, analógiák felismerésén, problémahelyzetek átlátásán, stratégiák felállításán alapulnak. Ezek az eszközök a tanulási folyamatokat kedvezően befolyásolják. A tervezés – megvalósítás - visszajelzés megtapasztalása a későbbiekben az önálló tanulást támogatja.

Logikai játékaink a gondolkodást segítik, a következmények levonására tanítanak, a helyes műveleti sorrend felismerését ösztönzik. Gondolkodni tanítanak, feladatok megoldására ösztönözne. A logikus gondolkodás elsajátításával szerzett sikerélmények az önbizalmat növelik, az egekig repítik a gyermeket.

Tovább

A logika, a logikai gondolkodás fejlesztése rendkívül fontos feladat. A logikai játékok gondolkodásra serkentik a gyereket és a felnőtteket egyaránt. Összehasonlító, általánosító készség, fogalomalkotás, problémamegoldó készség, kreativitás és a szimbolikus gondolkodás is fejlődik a játék által. A logikai játék közben analizálunk, fejlődik a térbeli tudatosságunk, a felfogó képességünk és a kritikus gondolkodásunk is. A gondolkodási funkciók fejlesztése minden életkor számára kulcsfontosságú. 

HOGYAN FEJLESZTHETŐ A LOGIKUS GONDOLKODÁS? 

A logika érzelemképesség, a párhuzamok rajzolása, a beérkező információk elemzése és a megfelelő következtetések levonása. Ez a logikus gondolkodás teszi lehetővé számunkra, hogy meghozzuk a helyes döntéseket. A gondolkodás az emberi megismerő tevékenység legmagasabb foka. A meglévő tapasztalatok, ismeretek közül gondolkodás által választjuk azokat a megoldásokat, melyek szerintünk a legmegfelelőbbek. A logikai játékok már egészen kicsi gyermekkortól bevethetők a gyermek problémamegoldó készségének fejlesztése érdekében. Az agytorna 1-99 éves korig hatékony. A legkisebbeknek forma- és színfelismerés, megfigyelés és szabálykövető másolás, rész - egész viszonyok és térbeli felismerés játékokat alkamazhatunk, amik egyben fejlesztik a kézügyességet és a kreativitást is. A 3D-s kirakós játékok látványosan felépülő szerkezetei különösen motiválóan hatnak a gyermekekre, bár ezek már komolyabb formafelismerést és logikai készséget igényelnek. A csoportosítós - párosítós játékokban az a cél, hogy a kicsi felismerje a közös és az eltérő tulajdonságokat, és valamilyen szabályszerűség alapján tudjon csoportosítani dolgokat. Ez a matematikai fejlesztés alapja is. 

4 éves kortól már kiegészíthetjük a csoportosítás- párosítást mintafelismeréssel, majd később sorozatalkotással, amelynek a lényege az egymásutániság felismerése és kapcsolódások létrehozása. Ennek legismertebb klasszikusa generációk óta a dominó, melynek manapság rengeteg féle változata létezik. 5-6 éves kortól a problémamegoldó konstrukciós játékok nagyon jól fejlesztik a türelmet, a vizuális memóriát és a képzeletet a logikai gondolkodás mellett. A térbeli építőjátékok olyanok, mint egy bűvös össszerakók, sablon alapján vagy saját elképzelés szerint összeállíthatók és izgalmas kihívások kicsiknak és nagyoknak egyaránt. Az előregondolkodást és más összetett kognitív tevékenységeket a statégia jellegű logikai játékokkal fejleszthetjük. Ezek a játékok türelemre, konstruktív gondolkodásra, önfegyelemre, kitartásra és szabálykövetésre tanítanak. 

A tisztán logikai gondolkodást igénylő játékok intellektuális kihívások. A játék során következtetéseket kell levonni. Szabályszerűségeket felismerni és alkalmazni. Majd az újabb információk alapján mindezt újra meg újra felülbírálni, vizsgálni és döntést hozni. Ezeket a játékokat iskolás kortól ajánljuk, mivel remekül fejlesztik a rugalmas gondolkodást, a koncentrációt és a megfigyelőképességet is. A Logico egy speciális fejlesztőcsalád célzott oktató játékokkal, ahol a feladatok színesek, szórakoztatóak és érdekesek. A lényeg a játék és a gyerekek imádnak vele játszani.

Logikai feladatok, logikai fejlesztő játékok és gondolkodást fejlesztő játékok a Játékliget kínálatában!

Játékliget játék webáruházunk fejlesztőjáték, fejlesztő eszköz kategóriájában széleskörű választékban fellelhetők a különböző fejlesztési területek legmodernebb játékai. Élvezd a böngészést játékkategóriánk minőségi kínálatában és találd meg a számotokra legértékesebbet!  


Karácsonyi ajándékötletek

Évről-évre visszatérő kérdés, hogy mi az, amit karácsonyra ajándékozzunk a különböző korú gyerekeknek; mi is az, ami koruknak megfelelő karácsonyi ajándék, aminek örülnének, és amivel sokáig is játszanának. Játék webshopunk ebben többféle válogatás segítségével szeretne tippeket, ötleteket adni:

    • Az alábbi népszerű játékok karácsonyi ajándékba játékkategóriák segítségével webáruházunk legkedveltebb, legtöbb vásárlónk által választott TOP játékait, ajándékait, legnépszerűbb játékait válogattuk össze, korcsoportok szerint válogatva.
Tovább