Foglalkoztató füzetek

Játékliget játék webáruházunk játékkategóriái között óriási választékban kínálunk foglalkoztató füzeteket az 5 -7 éves és a  8 -12 éves gyermekek számára.

Foglalkoztató füzeteinkkel  a kisgyermekek, óvodások finommotorikáját fejleszthetjük, megtanítjuk-gyakoroljuk az ollóhasználatot, valamint nyelvi, matematikai kompetenciájukat, megfigyelő képességüket fejlesztő füzeteink nagy segítségre lehetnek a játékos tanulásnál -  szórakoztató készségfejlesztő foglalkoztatók, feladatlapok, innovatív tanulójátékok óvodásoknak és kisiskolásoknak. A foglalkoztató füzeteknek a gyerekek nehezen ülnek neki, mert unalmas, haszontalan időtöltésnek tartják. Mivel ők még nem látják a hasznosságukat, ezért a készítők számtalan játékos formában hívják őket tanulásra, hogy a kis lurkók ne időpocsékolásnak, hanem mókázásnak érezzék a feladatok elvégzését.

Tovább

Miért hasznosak a foglalkoztató füzetek?

Nézzünk körül együtt a Játékliget hatalmas választékában!

A foglalkoztató füzetek úgy vannak összeállítva, hogy korosztályonkénti bontásban, az adott korcsoportnak megfelelő feladatokat tartalmazzák. Pontosan tudják, mit kell fejlesztenie, megtanulnia a gyermeknek, ugyanakkor nem várnak túlteljesítést, vagy olyasmit, amit nem tudhat adott korcsoportban a gyermek. Innovatív feladatok vannak benne, ami mellett a kicsik nem unatkoznak, mert szórakoztatóak, játékosak. Szívesen oldják meg a feladatokat és sikerélményekkel gazdagodva erősödnek képességeik.

Nemcsak a pedagógusoknak, de leginkább a szülőknek óriási segítség, hiszen nem kell magának kitalálnia okító, tanító, fejlesztő feladatokat, hanem elővesz egy jól megszerkesztett, korosztály szerint összeállított foglalkoztató füzetet a gyermeknek, aki boldogan nekiáll a feladatoknak. 

Olvas, színez, számol, átír, betűz, nyírbál, tépked - ragaszt, miközben remekül szórakozik és észrevétlenül tanul. A foglalkoztató füzetek színesek, izgalmasak, hogy a gyerekek többször is kézbe vegyék, forgassák, lapozgassák. A jó foglalkoztató füzet erősíti a készségeket, pallérozza a tudást és segítségével behozható vele az esetleges elmaradás. Erősíti a gyengeségeket oly módon, hogy a gyermek nem kötelező rosszként vagy feladatként éli meg, hanem egyfajta jutalom játékként. 

Játékliget játék webáruházunk játékkategóriái között óriási választékban kínálunk foglalkoztató füzeteket az 5 -7 éves és a  8 -12 éves gyermekek számára, valamint szakkönyveket, szakmai kiadványokat tanítóknak, pedagógusoknak, fejlesztő pedagógusoknak. A Logopédia kiadó foglalkoztató füzetei szakmai támaszt nyújtanak minden segítő tevékenységet végző szakember számára. 

A beszédindítás, beszédfejlesztés, beszédművelés egy olyan komplex folyamat, mely a nevelés egészében jelen van. Foglalkoztató füzeteink segítségével játékosan fejleszthető a hangképzés, a szókincs, az életkornak megfelelő szintű beszédészlelés, beszédértés vagy az artikulációs zavar. 

A finommotorika fejlődésének szakaszaiban először a nagymozgások (kúszás, felülés, mászás, járás stb.), majd a finommozgások (beszéd kialakulása és fejlődése, kéz- és lábujjak mozgatása és irányítása, tárgyak egymásra helyezése, ollóval vágás, gyöngyfűzés, gyurmázás, evőeszközök, gombok használata stb.), majd az írómozgások (színezés, rajzolás, olló pontosabb használata, vonalkövetés, formák másolása, pontok összekötése stb.) alakulnak kis. Írós - olvasós, firkálós - rajzolós, "írj rá - töröld le", "kövesd az ujjaddal", a finommotorikus képességek fejlesztése mellett a gondolkodás fejlődését is erősítik.

Az iskola előkészítés nagycsoportos óvodásoknak íráskészség, beszédkészség, számolás, gondolkodás, szókincs fejlesztés témaköreiben igazi iskolai sikerkalauz, ahol megtalálhatjuk az idegen nyelv tanulásának interaktív lehetőségét is kezdők és haladók számára.  

Nyelvtan - helyesírás  kategóriában minden korosztály talál számára megfelelő foglalkoztató füzetet kisiskolás kortól egészen az érettségire való felkészülésig. A betűszelídítő, szókereső, szinonímák, szövegértés, "egybeírjuk - különírjuk", helyesírási munkafüzetek, mondatelemzési feladatok, szó- játékok, a nyelvtant és a helyesírást nehezebben megértőeknek nyújt segítséget.  

A Játékliget játék webáruházban  számtalan különféle játékos matematika, rejtvényfüzet, iskolaelőkészítő feladatok, készségfejlesztő feladat, gyakorlófüzet  között válogathatsz!

A kategória termékeire legegyszerűbben a következő kulcsszavakal lehet rálelni: suli, minilük, kész, logico, gyakorló, osztály, foglalkoztató, mini, rejtvény.

Ajándékötletek

Évről-évre visszatérő kérdés, hogy mi az, amit ajándékozzunk a különböző korú gyerekeknek; mi is az, ami koruknak megfelelő ajándék, aminek örülnének, és amivel sokáig is játszanának. Játék webshopunk ebben többféle válogatás segítségével szeretne tippeket, ötleteket adni:

Tovább