Termék státusza
Ár
449 Ft - 48 301 Ft
Kategóriák
Ajánlott korosztály
Nem
Téma szerint
Mesehős
Hányan játszhatják?
Fejlesztési terület

Beszédfejlesztő játékok, szókincs fejlesztő játékok

Beszédfejlesztést szolgáló szókincsfejlesztő kommunikációs játékaink, a megfelelő hangképzés elsajátítását segítő eszközeink az igényes beszéd, hangtechnika elsajátításában segíthetnek. 
Beszédfejlesztő játékaink egy részét logopédusok ajánlásával fejlesztették. A szókincs, a mondatalkotás az anyanyelv pontos és választékos használata amellett, hogy a mindennapok része, a tanulás, ismeretszerzés alapja. A verbalitásra irányuló játékaink részletes, gazdag képi világukkal kedvet ébresztenek a beszélgetésekre. A megkésett beszédfejlődésre irányuló szakszerű fejlesztőeszközök mellett szórakoztató, az óvodás és iskolás gyermekek szókincsét bővítő játékok is megtalálhatók ebben a kategóriánkban. 

 

Tovább
-12%
Raktáron
Kedvencekhez
Fejleszt_Elek_utazik
Fejleszt_Elek_utazik
Fejleszt_Elek_utazik
Fejleszt_Elek_utazik
4 990 Ft
5 690 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

Beszédfejlesztő játékok óriási választékában szókincsfejlesztő, kommunikációs,beszédindító, betűkirakós és hangos társasjátékok is megtalálhatók. 

Beszédfejlesztést szolgáló szókincsfejlesztő kommunikációs játékaink, a megfelelő hangképzés elsajátítását segítő eszközeink az igényes beszéd, hangtechnika elsajátításában segíthetnek. Az anyanyelv bármely területének fejlesztése legnagyobb sikerrel és leggyorsabban óvodáskorban végezhető.

Miért fontos a beszédfejlesztés?

A beszédészlelés és beszédmegértés zavarainak felismerése óvodáskorban különösen nehéz, mert általában nem csak a gyermek beszédével kapcsolatosan jelentkeznek a tünetek. Mindkét terület a beszéd befogadásának, feldolgozásának oldalához tartozik, emiatt “kevésbé látványos” az eltérés, és az esetek nagy részében rejtve is marad akár második, harmadik osztályos korig. Ekkor derülhet ki pl., hogy egy olvasási problémáért az életkori szinttől elmaradt beszédészlelés – vagy – megértés a felelős. Óvodás korban a megkésett beszédfejlődésű, és az ún. diszlexia veszélyeztetett gyermekek szinte mindegyikénél biztosan, de az egyéb beszédhibás gyermekek egy részénél is jelentkezik ez a probléma, így megsegítésük elengedhetetlen része ezeknek a területeknek a fejlesztése. Az anyanyelv bármely területének fejlesztése legnagyobb sikerrel és leggyorsabban óvodáskorban végezhető. Kiemelkedően fontos szerepe van a preventív tevékenységeknek.

Beszédfejlesztés területei 

Akusztikus, auditív figyelem és differenciálás , auditív észlelés fejlesztése, Szókincsfejlesztés, kommunikáció erősítése, beszédértés fejlesztése,  auditív emlékezet, fonológiai tudatosság erősítése - ezekhez külön-külön is sok játékot tudunk ajánlani. A Beszédépítő kiadványunk igyekszik minden területet fejleszteni és a programhoz kép-és hanganyag is tartozik.

A beszédfejlődés egy igen összetett folyamat, melynek első lépései az észlelés és megértés elsajátítása. Ezután kezdődnek az önkifejezés különböző formái, környezet, mimika, gesztus, hangsúly kontextusában értelmezi a kicsi a hallottakat. Általában az első életév végére a gyermekek megértik és utánozzák a szavakat. Először csak főneveket használnak, majd másfél-két éves kor körül megjelenik az igehasználat is. A beszédfejlődéssel összefügg a mozgásfejlődés is oly módon, hogy amelyik gyermek hamarabb tanul meg járni, szaladni, mászókázni, az általában később kezd el beszélni, mivel egyszerre csak egyikre tud koncentrálni. A mozgás elsajátítása után beindul beszéde fejlődése is. A megkésett beszédfejlődés hátterében gyakran állnak lelki okok (testvérféltékenység, szülői konfliktusok, stb.), és amennyiben kóros eltérés nem mutatható ki, viszont a gyermek 3 éves kor után is késést mutat, érdemes szakemberhez fordulni.

Mivel segíthető otthon a folyamat? 

Minél korábbi életkortól, minél többet beszéljünk a gyermekhez. Ne gögyögjünk! Mondókázással, énekes játékokkal, meséléssel rendkívül sokat segíthetünk és fontos, hogy élő beszédet halljon kicsinyünk. Hiszen, ha nem hall maga körül emberi hangokat, akkor nagyon nehéz lesz számára a beszéd elsajátítása. A helyes beszéd észlelése kihat a későbbi nyelvfejlődésre, az olvasásra, írásra és számolásra is. A Szókimondóka játékokban már a legkisebbek is örömmel részt vesznek és mókásan taníthatunk ujjbábokkal, kesztyűbábokkal egy önfeledt játékba feledkezve. A Képes történetek sorozattal beszélgethetünk a gyermekkel olyan őket érdeklő témakörökről, mint a segítségnyújtás, a félelmek-szorongások legyőzése vagy különböző érzelmek megélése. Ezek az érzelmi intelligencia fejlesztésének is fontos játékos eszközei. Fejlesztő társasjátékaink óriási választékában szókincsfejlesztő, kommunikációs, betűkirakós, hangos társasjátékok és beszéd segítő játékok is megtalálhatók. 

Anyanyelvi színezők, Betűszelídítők, Játsszunk együtt! - sorozat, Látogatás... -sorozat csak néhány spontán kiragadott kedvelt készségfejlesztő és foglalkoztató füzet, melyet nagy előszeretettel használnak a fejlesztő szakemberek.

Fedezd fel Játékliget játékwebshopunk játékkategóriáinak hatalmas választékát és merülj el a fejlesztő játékok, fejlesztő eszközök sokaságában!

  

Karácsonyi ajándékötletek

Évről-évre visszatérő kérdés, hogy mi az, amit karácsonyra ajándékozzunk a különböző korú gyerekeknek; mi is az, ami koruknak megfelelő karácsonyi ajándék, aminek örülnének, és amivel sokáig is játszanának. Játék webshopunk ebben többféle válogatás segítségével szeretne tippeket, ötleteket adni:

Tovább