Termék státusza
Ár
120 Ft - 98 421 Ft
Kategóriák
Ajánlott korosztály
Nem
Téma szerint
Mesehős
Hányan játszhatják?
Fejlesztési terület

Finommotorika fejlesztése

A kúszás, mászás, felülés, járás, vagyis a nagymozgások kialakulását követően a finommozgások fejlődésének szakaszához érkeznek a gyerekek. A finommozgások, a finommotorika fejlődése során a gyermek megtanulja a kéz-és lábujjakat mozgatni, irányítani, tárgyakat egymásra helyezni, ollóval vágni, gyöngyöt fűzni, gyurmázni és ollóval vágni. Mindez biztos alapokat ad az iskolakezdéshez, hiszen a kéz izmainak, a kézügyesség fejlesztése elengedhetetlen ahhoz, hogy a gyermek szépen tudjon írni. A finommotorika fejlesztése kategóriában a játékos fejlesztést segítő eszközöket gyűjtöttük össze. A finommozgások közé tartozik még a beszéd, és ide sorolhatók a szemmozgások is, ezért ebben a kategóriában megtalálhatod az arcizmok mozgását támogató mimikai játékokat is.

Tovább

Finommotorika fejlesztő játékok és kézügyesség fejlesztő játékok a Játékliget kínálatában.

Finommotorika fejlesztése – célirányos, apró mozgások

A finommotorika fejlesztésével a gyerekek kézizomzatát erősíthetjük. A fejlesztést megkönnyíti, hogy ebben a kategóriát nagyon változatos játékok alkotják, így számos lehetőség közül válogathatunk, minden gyermek megtalálhatja a számára kedves elfoglaltságot. Az egyes játéktípusok között mindig válasszuk az életkor szerint ajánlott változatot, így fokozatosan bonyolultabb, nehezedő foglalkozásokkal tudjuk fejleszteni ezt a területet.

Finommotorika fejlesztő játék életkor szerint 

1 éves kor alatt a különböző formabedobó játékokat, gyűrűpiramist, Montessori toronyépítőt ajánljuk a gyerekeknek.

1-3 éves kor között a finommozgások fejlesztéséhez már használhatjuk a nagyobb darabból álló építőjátékokat is, de a puzzle, kirakó játékok közt is vannak már e korosztály számára készült minőségi, tartós játékok, illetve népszerű és remek fejlesztő a matatójáték is.

A 3-4 évesek számára a gyurmát ajánljuk, melynek formázásával, gyúrásával és aprólékos kidolgozásával remekül fejleszthetők a kéz izmai. A finommozgások gyakorlására kiváló eszközök a különböző fűzős játékok, a gyöngyfűzés is. Több színben és mintával is választhatjuk, így fiúk és lányok is megtalálják a számukra megfelelőt, amivel szívesen alkotnak majd.

Az 5-7 éves nagycsoportos, kisiskolás korosztályban már elkezdőd kialakulni a helyes ceruzafogás, így a kisebbeknél az ujjfesték, vagy a vastagabb ecsetek, zsírkréta és filcek után a kreatív foglalkozásokhoz használhatunk vékonyabb, az iskolában használt felszereléssel megegyező méretű eszközöket. A korábbi játéktípusok ebben a korosztályban is megtalálhatóak, emellett sok új lehetőséget ad a finommotorikus képességek további fejlesztésére a kreatív készletekkel, barkács csomagokkal való játék, az ollóval vágás elsajátítása.

Ebben a korcsoportban már előtérbe kerülnek a különböző iskola előkészítő játékok is, melyek közt a finommotorika és az írómozgások fejlesztését szolgáló színező, rajzoló, vonalvezető és pontösszekötős füzeteket is megtaláljuk.

 

Karácsonyi ajándékötletek

Évről-évre visszatérő kérdés, hogy mi az, amit karácsonyra ajándékozzunk a különböző korú gyerekeknek; mi is az, ami koruknak megfelelő karácsonyi ajándék, aminek örülnének, és amivel sokáig is játszanának. Játék webshopunk ebben többféle válogatás segítségével szeretne tippeket, ötleteket adni:

Tovább