Gyerek játékok 5-6-7 éveseknek

Az iskolába lépő gyerekeknél fokozottan figyelmetekbe ajánljuk az oldalon található készségfejlesztő játékok széles választékát. Ebben az életkorban nagy kincs, ha a gyermek az ügyesen megoldott játékfeladatok által erősíti önbizalmát és bátran ismerkedik új és újabb helyzetekkel. A most megszerzett hit önmagában, képességeiben erős védőbástyaként öleli körbe az iskolába lépés pillanatában. Kreatív játékaink között számos hasznos és érdekes ajándék ötletet találhatsz a 5 - 6 - 7 éves korosztály számára, melyekkel játékos formában készülhettek az iskolás évekre.

Fedezd fel Játékliget játék webáruházunk izgalmas kínálatát!

Tovább
Az 5-6-7 éves óvodások már kellő önállósággal rendelkeznek, mivel megszokták és látták maga körül, hogyan válnak a hároméves kicsik gyámoltalan segítettből bátor, önálló segítőkké. Ebben a korban már képesek  arra, hogy ne csak önállóan tegyenek meg valamit, hanem meg is tervezzenek egy rövidebb munkafolyamatot. Például nemcsak leveszik a ruhájukat, el is teszik, vagy válogatva a szennyestartóba, illetve a székre rakják azokat. Képesek az időbeli egymásutániság feldolgozására. Mivel a növéssel a test arányai és képességei ismét változnak, a gyermeknek újra nagy szüksége van arra, hogy sok mozgásos tapasztalatot gyűjthessen össze önmagáról. A korszerű, egyre több helyen megtalálható játszóterek elegendő lehetőséget nyújtanak erre, mert szinte akadálypályaként működnek – bújni, mászni, forogni kell bennük, ami egyformán stimulálja a mozgáskoordinációt, az egyensúlyérzéket, a látást és sokszor még a tapintást is. Amennyiben kellő mozgáslehetőséget biztosítunk számára, a nagycsoportos óvodás gyermek egyre tudatosabban figyeli meg testének térbeli kiterjedését, apró részleteit is. Csak így lehetséges, hogy a gyermek tudja rendszerezni a térre vonatkozó ismereteit, majd síkra is át tudja fordítani azokat. Ez utóbbi szintén lényeges előfeltétele az írásbeli, papír-ceruza feladatok megoldásának.
Szókincsük bár nem robbanásszerűen, de folyamatosan fejlődik ebben a korban, ahogy a tágabb környezetet megismerik. Fontos feladat, hogy a gyermek elegendő, de még feldolgozható mennyiségű beszédtémához jusson és segítsük abban, hogy minél több féle helyzetben legyen alkalma beszélni. Az iskolakezdés előtt célszerű, hogy az összes beszédhangot tisztán ejtse, hiszen csak úgy lesz képes ezeket a hangzókat a betűkhöz kapcsolni.

JÁTÉK 5-6-7 ÉVES LÁNYOKNAK

Az 5-6-7 éves nagycsoportos óvodás lányok, már elmélyülten játszanak. Figyelmük kitartóvá válik, képesek végigvinni egy cselekvéssort anélkül, hogy egy újabb inger elterelné a figyelmüket. Örömmel alkotnak, szeretik a kreatív játékokat, melyeket már akár ajándékba is készítenek. Festenek, rajzolnak, színeznek, kézműves dolgokat készítenek. Elkészítik az első ékszereiket, gyöngyöt fűznek, mozaikképeket, ajándéktárgyakat készítenek. A nagycsoportos óvodás kor a mesélés időszaka. Képesek már a hosszabb népmeséket, tündéres, hercegnős meséket is megérteni és helyes sorrendben visszamondani. Nagy szükségük van az életkorhoz igazodóan mesék, történetek hallgatására, így nemcsak szókincsük bővül, hanem képzeletük, fantáziájuk is megmozdul, melynek később az olvasásértésben veszik nagy hasznát. Óvodás korban nagyon fontos játékok lányoknak és fiúknak egyaránt a szerepjáték eszközök, mellyel belső képet tudnak alkotni a körülöttük és a velük zajló eseményekről. A közösség felé irányuló érzelmi viselkedésük fejlesztésére kiválóan alkalmasak a társasjátékok, melyekkel megtanulják a kooperációt - együttműködést másokkal, felépítik a szabályrendszereket, új ismeretekre tesznek szert, összefüggések tárnak fel és átélik a verseny izgalmát, vagy a kudarc élményének feldolgozását. Az osztozkodás, gondoskodás, segítségnyújtás és a részvét érzése is megjelenik többek között ebben a korban.
Mozgáskoordináció terén a mozgások erőssége, tempója és térbeli terjedelme jelentős mértékben fejlődik, egyre ellenállóbbá válnak a hosszan tartó terheléssel szemben. A hinták, udvari játékok, mászókák még mindig a legnépszerűbbek, de megtanulnak fára mászni, kerékpározni, bukfencezni is. Lehetőségeiktől függően elsajátítják bármelyik sportág (úszás, síelés, lovaglás, stb.) alapjait. Szívesen ugróköteleznek, hullahopp karikáznak, gumiznak és szeretik a közösen végzett játékos tornafeladatokat. Webáruházunkban számos iskola-előkészítő játék közül válogathattok az 5-6-7 éves korcsoport számára. Játékkategóriánk között megtalálható iskolai és óvodai kellékek széles választéka mellett a lányok számára rendkívül érdekes divattal foglalkozó játékok és TV reklámos sláger termékeink is. Webáruházunk termékei között sok mindent találunk, legyen szó akár ajándék 5 éves kislánynak vagy játék 6 éves fiúnak a keresés tárgya.

JÁTÉK 5-6-7 ÉVES FIÚKNAK

Az 5-6-7 éves nagycsoportos óvodás fiúk rendkívül nagy mozgásigénye jól kielégíthető sokmozgásos testnevelési játékokkal. Ahhoz, hogy a gyermek egyre jobban koordinálja mozgását, hogy izmai összehangoltan működjenek, látása, hallása jól működjön, szükséges a kellő mennyiségű és kihívást jelentő mozgáslehetőség biztosítása. A mozgásos ügyesség fejlesztése mellett olyan képességek megszerzését is lehetővé teszik számára, melyek az iskolába kerüléskor jobb tanulási eredményeket biztosítanak. Ebben az életkorban a későbbi úszás elsajátítása érdekében fontos, hogy a vizet mint új közeget megismertessük és megszerettessük a gyermekkel. A kádban való fürdésben, a kerti felfújható medencében, strandon, természetes vízben élményeket, tapasztalatokat szerez. Érdemes öntögetős, locsolós, spriccelős fürdőjátékokat játszani, és az arc víz alá merítését, a levegő vízbe fújását is el lehet kezdeni gyakorolni. Társas fejlődésük egyik oldala személyiségük alakulása. A számukra tökéletesnek, ideálisnak látott személlyel szeretnének azonosulni, viselkedésüket hozzá igazítják.  Szerepjáték eszközként nagy kedvencek a nagycsoportos ovis fiúk körében a tűzoltós, munkagépes, vonatos, katonai és rendőrös játékokmelyeknek a helyét jól ismerik és segítséggel rendet is raknak a játékot követően. Remek játékok fiúknak az átalakítható robotok, Transzformerek és különböző építőjátékok, melyekkel szívesen fejlesztik kreativitásukat és képzelőerejüket. 
Minden nap lehetőséget kell biztosítani a nagycsoportos ovisok és a kisiskolás 7 évesek számára a szabad játékra is, mivel a velük történt események leghatékonyabb feldolgozása ekkor történik, és ezzel is fejlődik a szóbeliségük. Fontos segítenünk őket abban, hogy élményeiket szóban feldolgozhassák, kérdezhessenek és elmesélhessék élményeiket. Ez az időszak a szabályjátékok kezdete is, a dobókockás, húzogatós játékok segítenek megérteni a véletlen fogalmát, fejlesztik a megfigyelőkészséget, figyelem és koncentrációt. Játékliget játék webshopunk minőségi fejlesztő játék kínálatában válogassatok kedvetekre, kártyajátékaink, memóriajátékaink, logikai játékaink és fejlesztő társasjátékaink óriási választékában és fedezzétek fel újdonságainkat is!
Ajándékötletek

Évről-évre visszatérő kérdés, hogy mi az, amit ajándékozzunk a különböző korú gyerekeknek; mi is az, ami koruknak megfelelő ajándék, aminek örülnének, és amivel sokáig is játszanának. Játék webshopunk ebben többféle válogatás segítségével szeretne tippeket, ötleteket adni:    • Az alábbi népszerű játékok karácsonyi ajándékba játékkategóriák segítségével webáruházunk legkedveltebb, legtöbb vásárlónk által választott TOP játékait, ajándékait, legnépszerűbb játékait válogattuk össze, korcsoportok szerint válogatva.

Tovább