Termék státusza
Ár
240 Ft - 36 400 Ft
Kategóriák
Ajánlott korosztály
Nem
Téma szerint
Mesehős
Hányan játszhatják?
Fejlesztési terület

Matematikai játékok

A matematikai fejlesztést szolgáló matematikai játékok, számtani műveletek gyakorlását, megértését segítő tanulójátékok, matekjátékok lehetővé teszik a játékos matematika tanulást – hogy a matek öröm is lehessen!


Matematikai játékaink között megtalálhatod az elmaradhatatlan abakuszt, Logico és Lük foglalkoztató füzeteket, matematikai kártyajátékokat, számolós játékokat, matematikai fejlesztő játékokat, számoláskészséget is fejlesztő logikai játékokat.


A matematika elsajátítása nem első osztályban kezdődik. Egészen kis korban adhatunk e tantárgy alapozásához játékokat, fejlesztő eszközöket. A számfogalom fokozatos bővítésére, a relációk kialakítására, számok bontásának megértésére alkalmas játékokat gyűjtöttük ide, emellett az iskolai tananyagok gyakorlását célzó eszközök is ebben a válogatásban találhatók.

Nézz körül webáruházunkban, amely bővelkedik matematikai fejlesztő játékokban minden korosztály számára!

Tovább

A matematikát a legtöbb gyerek nehéznek tartja és úgy érzi nem boldogul vele. Bonyolultnak tűnik és könnyű elveszni a számok és geometriai formák világában. Manapság azonban már rengeteg olyan matematikai fejlesztő játék készül, amely szórakoztató módon vezeti be a gyerekeket a matematikába és a számok bűvkörébe. Kutatások bizonyítják, hogy a kicsiknek sokkal könnyebb elsajátítani a különböző tananyagokat, ha ezt játék közben, észrevétlenül teszik. Így a matek már nem csak nyögvenyelős tanulás és kényszer lesz, hanem öröm és szórakozás. Minél korábban megismerkednek ezekkel a fejlesztő játékokkal, annál könnyebb lesz iskoláskorban a reál tantárgyak elsajátítása. 

Ismerkedés a matematikával kicsiknek

A kicsik körében az egyik legnépszerűbb játékok közé tartoznak a különböző toronyépítő játékok. A főként fából készült játékok segítségével a gyerekek megismerkedhetnek a különböző formákkal, alakzatokkal. Sokszor számokkal ellátottak, így már óvodás korben könnyen elszámolnak 10-ig. A játékok színesek és általában a kicsik körében népszerű állatos motívumokkal festettek. Így a tornyok és különböző formák, piramisok megépítése során igazán szórakoztató módon ismerkedhetnek meg a számolással és geometriai formákkal, miközben a finommotorikus készségeiket is fejlesztik. 

Az óvodában már igazán kezdi érdekelni a gyerekeket a számok világa. Hatalmas választékkal állnak rendelkezésre ennek a korosztálynak szóló játékok, amelyek már az iskolai életre készítik fel őket. A színes szortírozó játékok rendkívül sokoldalúan használhatóak. Az Eduplay és az EDX Education oktató játékai segítségével a gyerekek megtanulhatják a szín szerinti csoportosítást, sorrendek kialakítását, szabályfelismerért, halmazalkotást és az egyszerűbb matematikai műveleteket. A dinós, állatos, járműves készletek között a fiúk és lányok is megtalálják kedvencüket. 

Foglalkoztató füzetek

A foglalkoztató füzetek az egyik legjobb eszközei a matematika alapjainak elsajátítására és annak gyakorlására. A Logico fejlesztőjáték külön csoportra sorolja az óvodások és a kisiskolások számára készült feladatkártyákat. A Logico Primo tanulójáték kifejezetten az óvodásoknak, a Logico Piccolo füzetek pedig az általános iskola 4. osztályáig kínálnak a matematika gyakorlásához játékos feladatokat. A térbeli helyzetek, formák, minták felismerését, mennyiségek összehasonlítását is gyakorolhatják, valamint megismerkedhetnek az egyszerűbb logikai feladatokkal. 

A LÜK rendszer szintén két családba osztja játékait. A MiniLük füzetek 5 éves kortól ajánlottak, míg a Lük 24 feladatlapok olyan iskolásoknak készült, akik komolyabb próbatételre vágynak. A színes füzetek a matematikán kívül az angol és történelem témakörre építik feladataikat. 

Társasozzunk, kártyázzunk számokkal!

A számokkal való gyakorlás egyik legszórakoztatott formája mi lehetne más mint a különböző társas-és kártyajátékok. Nincs is jobb annál, mint együtt a családdal, barátokkal, iskola vagy ovis társakkal együtt játszani és közben tanulni. Egyszerűbb matematikai műveleteket gyakorolhatnak a gyerekek, mint az összeadás-kivonás, szorzás-osztás

Ha már társajáték, akkor természetesen dobókocka. Gyakori tartozéka a különféle társasjátékoknak, de akár különálló kockajátékként is megállják a helyüket. Legyen az színes, számos, írható, 10 oldalú vagy 12 oldalú kocka. A Thinkfun Math Dice kockái vagy a Philos dobókockái közül számos változatot találhatunk. 

Amennyiben szeretnéd, hogy gyermeked könnyebben tanuljon nézz körül további fejlesztő játékaink között is, amelyek segítségével a tanulás játékos és élvezetes lesz!

 

Karácsonyi ajándékötletek

Évről-évre visszatérő kérdés, hogy mi az, amit karácsonyra ajándékozzunk a különböző korú gyerekeknek; mi is az, ami koruknak megfelelő karácsonyi ajándék, aminek örülnének, és amivel sokáig is játszanának. Játék webshopunk ebben többféle válogatás segítségével szeretne tippeket, ötleteket adni:

Tovább