Termék státusza
Ár
500 Ft - 12 991 Ft
Kategóriák
Ajánlott korosztály
Nem
Téma szerint
Hányan játszhatják?
Fejlesztési terület

Kártyajátékok

Nyári estéken, nyaraláson a strandon, őszi esős hétvégén, téli kuckózáshoz, a kártyajátékok egész évben játszhatók, kis helyen is elférnek, ideális útijátéknak is.

Rendkívül sok változatuk van, már óvodáskortól játszhatók kettesben, vagy akár nagyobb társaságban is. Érdemes többet is kipróbálni, hogy megtaláljátok, nálatok melyik lesz a kedvenc.

Görgess lejjebb, és találd meg te is az igazit!

Tovább

Kártyajátékok – a bőség zavara

Régebben leginkább három féle kártyapaklival játszottunk. Volt egy magyar kártyánk és egy francia kártyapakli, ezekkel gyakorlatilag a kisebbek is hamar megtanultak egyszerű színre szín, számra szám jellegű játékokat játszani. És persze volt még a klasszikus gyerekkártya pakli, a Fekete Péter. Ma viszont igazán zavarba ejtő a kártyajátékok választéka. Sok kártyát találunk családi társasjátékhoz, ezekből akár több különbözőt is, mesehősök figuráival és megjelentek a fejlesztő kártyajátékok is. Mert bizony, a kártya fejleszt is, méghozzá logikus gondolkodást, térlátást, stratégiai gondolkodást, következtetések levonását, figyelmet, memóriát és még sorolhatnánk.

Ha mostanra úgy érezzük, hogy végképp eltévedtünk a „kártya-erdőben”, nézzünk egy kis útmutatást a kártyajátékokhoz! Összegyűjtöttünk néhány klasszikust, amelyek jó eséllyel nyerik el a gyerekek és felnőttek tetszését.

Kártya óvodásokkal

A 3-4 évesek személyében bizony komoly ellenfelekre készüljünk, ha a Dobble Junior játékról van szó! Villámgyors reflexeikkel könnyen lehet, hogy hamar begyűjtik az összes kártyalapot a játékban. Tapasztalat szerint akkor sem leszünk jobb helyzetben, ha memóriajátékként használjuk, rendszerint ügyesebben megjegyzik, hogy merre lapul a kutyus vagy a boci. Sorozatos vereségeinkért cserébe viszont biztosak lehetünk benne, hogy ez a játék nem fog sokáig a polcon porosodni!

5-7 évesek kártyajátékai

Nagycsoportos, kisiskolások szívesen gyakorolnak és csillogtatják meg frissen szerzett tudásukat különböző matematikai feladványokkal vagy az ABC-t ismétlő kártyajátékokkal.  A memóriajátékok továbbra is kedveltek, ha a Dobble Junior bevált, válthatunk az idősebbeknek készült verzióra, de kipróbálhatjuk a gyors, pörgős Set kártyajátékot is.

Játék kiskamaszokkal

A 8-12 éveseknek szóló kártyajátékok között több népszerű, ismert nevet is találunk. Ilyen a Solo. Az egyszerű, színre szín, számra szám játék menetét az akciókártyák tudják teljesen felborítani és akár átírni a várható végeredményt is. Ha kedveljük az útépítős, taktikai játékot, akkor az Aranyásót semmiképp ne hagyjuk ki! Sokan szívesen vadásznak amőbákra is a Panic lab játékkal, ha pedig nem egymás ellen, hanem csapatban versenyeznétek, akkor a Hanabi kooperációs játék lesz a jó választás.

A társasjátékok között további népszerű játékokat, party játékokat, kvízjátékokat és stratégiai játékokat is találsz!

Karácsonyi ajándékötletek

Évről-évre visszatérő kérdés, hogy mi az, amit karácsonyra ajándékozzunk a különböző korú gyerekeknek; mi is az, ami koruknak megfelelő karácsonyi ajándék, aminek örülnének, és amivel sokáig is játszanának. Játék webshopunk ebben többféle válogatás segítségével szeretne tippeket, ötleteket adni:

Tovább