Termék státusza
Ár
500 Ft - 29 551 Ft
Kategóriák*
Ajánlott korosztály*
Nem*
Hányan játszhatják?*
Fejlesztési terület*

Idegen nyelv -angol és német nyelvi játékok

Az idegen nyelv tanulását segítő játékötleteink, német és angol nyelvi játékaink segítenek a gyermekeknek az angol és német nyelv elsajátításában, egy idegen nyelv szabályainak a megtanulásában és a szókincs bővítésében.

Angol és német fejlesztő játékok gyerekeknek, angol nyelvlecke a Játékliget kínálatában.

Angol és német nyelvű betűkártyák, feladatgyűjtemények, társasjátékok, kártyajátékok, beszélgetős játékok arra ösztönzik a gyermekeket, hogy ne csak a tanórákon foglalkozzanak az idegen nyelv fejlesztésével és tanulásával. 

 

Tovább
A mai kor gyermekei már egy olyan világba születnek, ahol egyre nagyobb jelentősége van az idegen nyelvek ismeretének, a két- vagy többnyelvűségnek. A sokszínű Európában ma már abszolút hátránnyal indulnak azok, akik egynyelvűek. Egy-egy idegen nyelv ismerete számos új lehetőséget, utat nyit meg számunkra. Arról azonban még megoszlanak a vélemények, hogy az idegen nyelv fejlesztését, az idegen nyelv tanulását milyen korai szakaszban érdemes elkezdeni. 10 év alatti gyermekek esetében nyelvelsajátításról beszélünk, ami az anyanyelv elsajátításához hasonló, nem tudatos folyamat. Az élményt nyújtó tevékenységek közben szerzett nyelvelsajátítás során alkalma nyílik a gyermeknek arra, hogy megismerjen egy, a környezetében használt idegen nyelvet, és ebből a saját tempójában annyit fogadjon be, amennyit tud. Ha a korai idegennyelv-fejlesztés a kisgyermek fő tevékenysége a játék közben zajlik, és a mozgás, cselekvés, az érzékszervekkel való befogadás, a szituációkból való értelmezés mind-mind az értelemteremtést szolgálja.
Egészen pici kortól segíthetjük a gyermeket abban, hogy szórakozva ismerkedjen az idegen nyelvi szavakkal. A Fisher Price interaktív játékai színes fényekkel, hangokkal, különböző formákkal buzdítanak játékra, fejlesztve a hallást, tapintást, érzékelést. Ezek a játékok elbűvölik a piciket és hosszú időre lekötik a figyelmüket. 
Az idegen nyelvi fejlesztőjátékok, fejlesztő eszközök a nyelvi alapkészségek közül a hallás utáni megértést célozzák elsősorban az óvodás korú gyermekek esetében, de fejlesztő hatásuk természetesen ennél sokkal szélesebb körű. Montessori angol nyelvű társasjátékai bővítik a természetismeretet, tudományos ismereteket, fejlesztik a figyelmet, a memóriát, a logikus gondolkodást és a kommunikációs képességet is. A beszéd és a szókincs fejlesztésében a legnagyobb sikerek óvodás korban érhetők el. Az ének, a zene, a ritmikus tánc és a mesemondás segítik a korának megfelelő nyelvi információk bevitelét. Játékos formában történő idegen nyelv tanulás esetén a gyermekben pozitív attitűd alakul ki mind a nyelv, mind az azt beszélők iránt és ezáltal jobban kitárul a világ számára.
Ezért is érdemes ezt a játékosságot érdemes megőrizni az iskolás korú gyermekek idegen nyelv oktatásának esetében is. A LÜK rendszer szókincsfejlesztői és nyelvi feladatlapjai élmény alapú tanulást nyújtanak a kisiskolások számára ugyanúgy, mint a BrainBox megfigyelést fejlesztő társasjátékai. A szövegértési, szövegalkotási stratégiák fejlesztése fontos szerepet játszik a mindennapi nyelvhasználatban, nyelvtanulásban. Kommunikációs, beszélgetős játékkal a nyelvhasználó, illetve a nyelvtanuló észleli az írott vagy hallott szöveget, azonosítja, felfogja mint nyelvi egységet, és összefüggésében értelmezi, majd megtervezi. Ezután szóban vagy írásban létrehozza a közlendőjét tartalmazó szöveget. Helyesen megformált, értelmes mondanivalót alakít ki akár egy kommunikációs társasjáték vagy egy kártyajáték segítségével.
Az idegen nyelv, angol- és német nyelvi játékok mellett nézz szét Játékliget játék webáruházunk játékkategóriáinak óriási választékában és fedezd fel újdonságainkat!  
 
Karácsonyi ajándékötletek

Évről-évre visszatérő kérdés, hogy mi az, amit karácsonyra ajándékozzunk a különböző korú gyerekeknek; mi is az, ami koruknak megfelelő karácsonyi ajándék, aminek örülnének, és amivel sokáig is játszanának. Játék webshopunk ebben többféle válogatás segítségével szeretne tippeket, ötleteket adni:

    • Az alábbi népszerű játékok karácsonyi ajándékba játékkategóriák segítségével webáruházunk legkedveltebb, legtöbb vásárlónk által választott TOP játékait, ajándékait, legnépszerűbb játékait válogattuk össze, korcsoportok szerint válogatva.
Tovább