Kerti játékok, kültéri játékok

Azon gondolkodsz mivel csalogasd ki gyermeked a szabad levegőre? Szeretnétek a játszótérre menni … milyen kültéri, kerti játékokat is vigyetek magatokkal?  Frissítenél a homokozó készleten? A kerti munkálatokba szeretnéd őt bevonni vagy csak a természetben található dolgokat figyelnétek meg közösen? A jó idő beköszöntével a gyerekek imádnak a szabadban lenni. Kerti játékok segítségével a szabadban töltött idő még inkább kellemesebb és tartalmasabb időtöltést fog nyújtani.

Görgess lejjebb és válogass kerti játékaink, szabadtéri játékaink között, amelyek különböző alkategóriákra vannak lebontva a könnyebb keresés érdekében!

Tovább

Kerti játékok szerepe


A tavasz elérkezésével a gyerekek számára hatalmas örömet jelent, hogy nem csupán zárt térben, a négy fal között tudnak játszani, de kint az udvaron, a játszótéren és a strandon is levezethetik mozgásigényüket. Minden gyerek megtaláhatja a saját korosztályának, érdeklődésének megfelelő szabadtéri játékot. Legyen akár kerékpár, kerti hinta, homokozó játék vagy focilabda. A klerti játékok abszolút kedvencek a 2-3 éves, bölcsis és 3-4 éves osvis korosztály körében. A természet apró csodáinak megfigyelése akkora örömforrás lehet gyermekének, mely feltölti őt és mindez mellett a zöldellő környezetben, friss levegőn töltött idő az egészségére is jótékony hatással van. Mennyi mindent megfigyelhetünk környezetünkben, legyen szó a madárcsicsergésről, vagy épp a vakondtúrásokról, a szárba szökkenő természet megannyi apró jeléről. Az ősz ugyanannyi apró örömet tartogat, gondoljunk csak az avarban történő hancúrozásra vagy épp egy közös lombseprűzésre.

Homokozó játékok, Kültéri játékok


A kerti játékok között a homokozó játékok a kisebb korosztály körében a legkedveltebbek. A homokozójátékok egyenként is megvásárolhatók, de ma már hatalmas a választék a homokozó szettek között is. A fiúk körében népszerűek a különböző dömperek, munkagépek, lányoknál pedig a színes unikornisos homokozójátékok. A különféle formák, gereblyék, kislapátok segítségével fantasztikus homokvárak építhetők, alakzatok formázhatók, a kis tolható talicskákban pedig jó sok minden elfér. A Magni környezetbarát márka homokozó szettjei lebomló, környezetbarátból anyagokból készülnek. Ezek az ökojátékok kiváló lehetőséget kínálnak arra, hogy már egészen kicsi korban rávezessük a gyerekeket, hogy mennyire fontos környezetünk megóvása. Mindezekből is láthatjuk, hogy a kerti játékok segítségével nem csupán a természetet ismertethetjük meg gyermekeinkkel, életkorukból adódó fogékonyságuknak köszönhetően gyermekeink a környezethez való pozítív hozzáállást is könnyedén elsajátítják miközben látszólag csak játszadoznak a kertben.

Vizes kerti játékok, strandjátékok
A nyári melegben a vizes játékok sem maradhatnak ki a szabadtéri játékok között. A vizező asztalok, amellett hogy felüdülést jelentenek, sokoldalú játékot biztosítanak a kicsik számára. A felfújható matracok, úszógumik, kis fürdőjátékok pedig egyetlen medencéből sem hiányozhatnak. 

Labda minden mennnyiségben
A kerti játékok a fő eszközei annak, hogy a gyerekek minél több időt töltsenek a szabadban anélkül, hogy unatkoznának. A felesleges energiák levezetésének egyik legjobb eszközei a különböző labdajátékok. Óriási a választék a külünböző gumilabdákból, focilabdákból, kosárlabdákból, de népszerűek a tollasok, pingpong felszerelések is. 

Kuckózás a kertben
Egy igazi kertből nem hiányozhatnak a kerti játékházak, hinták sem. A gyerekek saját kis kuckójukban sokszor szívesebben játszanak. A lányok saját babáikkal gyakorolhatják a szerepjátékokat, meghívhatják teázni kis barátnőiket a kialakított kis konyháikba, míg a fiúk igazi kis bunkereket, műhelyeket alakíthatnak ki. Nagy kedvencek a francia Smoby játégyártó kerti házai, de tökéletes választás lehet egy játszósátor,, vagy épp gyereksátor alagúttal. A klasszikus hinták mellett egyre népszerűbbek a fészekhinták amelyek az egész család számára kényelmes pihenést biztosítanak. 

Futóbiciklik, járgányok
A kerti járművek is sok izgalmat tartogatnak a gyerekek számára. A kis járgányok remekül fejlesztik a gyerekek egyensúlyát és segítik a mozgásfejlődést. Találhatunk lábbal hajtható járműveket, kis traktorokat, a fából készült scootereket és természetesen a futóbringákat

Webáruházunkban garantáltan minden szülő megtalálja a legmegfelelőbb szabadtéri játékot, hogy gyermeke minél több időt töltsön a szabadban. Nézz körül további sport, mozgásfejlesztő játékaink között is!                                                                                                                   

 

 

Ajándékötletek

Évről-évre visszatérő kérdés, hogy mi az, amit ajándékozzunk a különböző korú gyerekeknek; mi is az, ami koruknak megfelelő ajándék, aminek örülnének, és amivel sokáig is játszanának. Játék webshopunk ebben többféle válogatás segítségével szeretne tippeket, ötleteket adni:

Tovább