A webáruház használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Karácsonyi apró ajándékok az utolsó pillanatban

Karácsonyi apró ajándékok az utolsó pillanatban

Az év végi hajtásban eddig nem volt időnk a bevásárlást intézni, vagy már csak néhány apróság hiányzik? Tanácstalanok vagyunk, mert csak most derül ki, hogy mégis eljön a rég látott rokon az ünnepekre és gyerekek is vannak a családban? Csecsemőkortól kezdve kisiskolás korig ajánlunk olyan apróságokat, ajándékötleteket, amelyekkel örömet szerezhetünk.

 

Ajándékok 1 éves kor alatt

A legkisebbek szívesen nézelődnek az ágyukban, kedvelik a megnyugtató dallamokat. Ideális ajándék számukra az álomba ringató plüss hold vagy egy csuklócsörgő. Fél éves koruktól kezdődően ismerkednek az új ízekkel, ha épp ennyi idős babának keresel ajándékot, jó választás lehet egy kedves mintákkal ellátott előke készlet. A fogzás időszakában hasznos apróság a bébirágóka, az esti pancsoláshoz pedig egy fürdőjáték.

 

Egy évestől óvodáskorig

A már járni tudó apróságok szívesen játszanak húzós játékokkal, vagy olyanokkal, amiket guríthatnak. Kedvelik a memóriajátékokat, de a strapabíró fából készült fogantyús puzzle és mágneses golyóvezető is  biztos, hogy a következő években többször is elő fog kerülni a játékos polcról. Két-három éves koruk körül a keménytáblás lapozókat már szívesen forgatják a gyerekek, akár saját maguk is „elmesélik” a történeteket, elmondják a szereplők neveit. A Kisvakond és a három cica története is jó ajándék lehet.

 

 

Óvodás gyerekeknek

Minden kisgyerek kiélheti a kreativitását ebben a nagy méretű színezőfüzetben, melyből fiúk és lányok részére is találunk kedves mintákat. Választhatunk hozzá illatos filctollakat vagy akár igazi varázstollakat is. Ebben az életkorban már apróbb darabokból álló építőjátékokkal is meg lehet lepni őket. A társasjátékok közül a Brainbox igazán kedvelt ebben az életkorban, ám éppen ezért nem árt rákérdezni, hogy az általunk kiszemelt típus nincs-e már meg a családban.

 

Ajándékok kisiskolásoknak

Habár a kisiskolás korosztály tagjainak egyre határozottabb elképzelése van arról, hogy mi tetszik neki és mit szeret, egy puzzle vagy egy társasjáték mindig jó választás a számukra. A vicces ajándékok általában szintén sikert aratnak, ilyen például az örökmozgó gyurma vagy a Ciki-caki reflex labda. A Solo kártyajáték pedig igazi klasszikus darab. Építőjátékból választhatunk egyre bonyolultabb, több elemből álló és gondolkodást igénylőket is. A különböző kreatív játékok is népszerűek ebben az életkorban.

 

Ha társasjátékot keresel, nézd meg ajándékötleteinket! Kamaszok számára ajándékötletekről itt olvashatsz. Ha nem találtad meg a megfelelő ajándékot, nézz szét tematikus gyűjteményünkben!