Blog

EGYSZERŰ KREATÍV ŐSZI FÁK KÉSZÍTÉSE GYEREKEKKEL

2021.04.22 13:50
EGYSZERŰ KREATÍV ŐSZI FÁK KÉSZÍTÉSE GYEREKEKKEL

„Itt van az ősz, itt van ujra,/ S szép, mint mindig, énnekem./ Tudja isten, hogy mi okból /Szeretem? de szeretem.” Mit biztosan tudjuk, hogy miért rajongunk ezért az évszakért: gyönyörű színekben pompázik körülöttünk minden, a napsugarak is megmutatják még az erejüket, de ha esetleg mégis hűvösebbre fordulna az idő és bent ragadunk a lakásban, akkor lehet kreatívkodni, ALKOTNI! A téma pedig mi is lehetne más, mint maga az őszi természet, az erdő, a fák.

 

 

 

 

FA LENYOMATOK

Nagyon egyszerű, mégis roppant dekoratív ötleteket lehet megvalósítani, ha szabadjára engeditek a fantáziátokat. Festhettek ecsettel, de látványos nyomatokat készíthettek tulajdonképpen bármivel, ami a kezetek ügyébe akad. Ebben a gyűjtésben láthattok például parafa dugóval, fültisztító pálcával, wc-papír gurigával, buborékfóliával készült képeket is. A fa törzséhez rajzoljátok körbe csemetétek kezét, így valóban egyedi alkotást készíthettek.

Arra érdemes figyelni, hogy jó minőségű festéket használjatok, mert a gyerekeknek hamar kedvét szegheti, ha emiatt esetleg nem olyan lesz az elkészült remekmű, amilyennek ő szánta. Ha igazán jó mókát akartok, próbáljátok ki bátran a DJECO ujjfestékeit is, melyek garantáltan bőrbarát alapanyagból készültek, kiszerelését tekintve pedig kiadós mennyiségű!

 

KREATÍV MUNKA „KÜLÖNLEGES” ANYAGOKKAL

Ha jól körülnéztek a háztartásban, biztosan ti is felfedezitek ezeket az alapanyagokat: újságpapír, gomb, hiányos puzzle, tökmag, színes papírok. Vessétek be ezeket, hogy megalkossátok a saját őszi erdőtöket! A legkisebbek is ügyeskedhetnek, hiszen akár ollóval vágjátok, akár tépkeditek a „leveleket”, minden esetben ügyesítitek a kicsi kezeit. A fa törzsét készíthetitek akár összegyűrt barna csomagolópapírból is. Ha azt előkészítő munkákkal végeztetek, akkor már csak ragasztóra lesz szükségetek!

3 D-S ERDŐ

Váltsunk perspektívát: ha nem kizárólag síkban gondolkodunk, akkor 3 D-s alkotásokat is készíthetünk. A megunhatatlan wc-papír, vagy papírtörlő gurigát itt is bevethetitek – ez adja majd a fák törzsét. Az, hogy milyen levél kerül a lombkoronára, ti döntitek el, de segítségképp ITT találhattok egy letölthető alapot, melyet csak ki kell nyomtatni, majd színezni, körbevágni és máris mehetnek a fára.

Ha az évszakokról beszélgettek, akkor egy nagyon egyszerű hajtogatható fát is készíthettek. A külső oldalon öltöztessétek fel a lombot az ősz színeibe, illetve ha szétnyitjátok, akkor megelevenedhet rajta a tél is (brrr…).

EGYSZERŰ ŐSZI LEVELEK

A kinyomtatható levélminták alapján rajzoljatok kartonlapra különféle levélformákat, vágjátok ki, majd tekerjétek körbe fonallal! Ezzel nemcsak játékosan fejlesztitek csemetétek finommotorikáját, hanem még jól is mutat, így akár füzérbe kötve ajtó, vagy lakásdísz is készülhet belőle. Egyszerűen nagyszerű, igaz? Még több fűzős játékért kattints IDE!

Ugye Te is szeretted gyerekként a krumpli nyomdázást? Tervezzetek egyszerű levélmintákat, faragjátok ki, majd nyomdázzatok vele kedvetekre - fantasztikus őszi hangulatú képeket lehet vele kreálni!

Webáruházunk nyomdáit ITT találjátok!

Minden kisgyerek szeret kincseket gyűjtögetni, miközben együtt sétáltok. Ha nálatok is rendszeresen előfordul, hogy kis levélcsokorral tértek haza, nyomdázzatok magával a levéllel. Ehhez nem kell mást tenni, mint befestékezni a leveleket, és szépen óvatosan végigsimítani a papíron. Érdekes megfigyelés lesz a kicsiknek, hogy melyik levél milyen lenyomatot hagy maga után.

Amennyiben szeretitek a kreatív alkotómunkát, és az újdonságokat, akkor jó szívvel ajánljuk a francia DJECO, és az olasz Carioca termékeit! Mindkét gyártó kiemelten fontosnak tartja, hogy a gyereknek szánt eszközök biztonságosak és jó minőségűek legyenek, így ha ezek közül választatok, biztosan nem fogtok csalódni!

Kreatív perceket, és kellemes játékot kívánunk!

A felhasznált képek forrását itt találod.