Termék státusza
Ár
449 Ft - 79 091 Ft
Kategóriák
Ajánlott korosztály
Nem
Téma szerint
Mesehős
Hányan játszhatják?
Fejlesztési terület

Figyelem és memória fejlesztő játékok

A figyelem és memória az életkorral természetes módon is fejlődik: a csecsemők- és totyogók figyelme még könnyen elterelődik, az óvodások már hosszabb ideig képesek egy mesére vagy játékra koncentrálni. Az iskolában pedig már a 45 perces tanórákat kell figyelemmel követni.

 A mai zajos világban azonban sok gyereknél okoz gondot a figyelem irányításának képessége. A háttérzaj, az okostelefon jelzéseinek hangja, a mesék közben felbukkanó reklámok mind azt jelzik, hogy vizuálisan és akusztikusan is sokkal több inger éri a gyerekeket.  

 A figyelem- és memória fejlesztés azonban nemcsak az életkor függvénye, hanem tanulható képesség is. Az alábbi játékok segítségével hatékonyan fejleszthetjük gyermekünk figyelmének tartósságát és irányítását.

Görgess lejjebb, nézz szét kínálatunkban!

Tovább
-12%
Raktáron
Kedvencekhez
Fejleszt_Elek_utazik
Fejleszt_Elek_utazik
Fejleszt_Elek_utazik
Fejleszt_Elek_utazik
4 990 Ft
5 690 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

Figyelem- és memóriafejlesztő játékok

Az elérhető játékok abban segítenek, hogy a figyelem- és memória fejlesztése játékos formában történjen, a gyerekek élvezettel vegyenek részt benne, miközben sokat fejlődhetnek is.

A figyelem- és memória fejlesztésére minden olyan játék alkalmas, amely hosszabb koncentrációt igényel, nem könnyen engedi elkalandozni a gyermeket játék közben. Érdemes több típust is kipróbálni, így feltérképezhetjük, melyik az, amelyiket igazán kedveli, amiben sikerélménye van és ezt váltogatni a nehezebb, komolyabb odafigyelést igénylő játékokkal.

 

Társasjátékok

A memóriajátékok a kategória legismertebb és talán legnépszerűbb darabjai. Hosszú ideig játszhatunk velük, hiszen kisebbeknél elég néhány kártyát kiteríteni, nagyobbakkal viszont már egészen sok lappal is játszhatunk. A megfigyelésen alapuló társasjátékoknak több ismert változata létezik, közülük is ki kell emelnünk a népszerű Brain box család tagjait ebben a kategóriában.

 

Puzzle, kirakó

A figyelem- és memóriafejlesztésben gyakran használt, népszerű játék a puzzle, kirakó. Sokan még felnőttként is szívesen játsszuk, hiszen élvezettel merülünk el a keresgélésben, és irányítjuk figyelmünket a napi hajtásból kikapcsolva az összeillő darabok megtalálására.

 

Figyelem fejlesztő játékok és  memória játékok

A memóriafejlesztő játékok, koncentrációt tanító eszközök, megfigyelést fejlesztő játékok és memória játékok mind-mind a tanulást tanítják a gyermekeinknek. Mindezeket tudatosan kell irányítaniuk, hatékonyságát növelniük ahhoz, hogy egy-egy feladatot a későbbiekben meg tudjanak oldani, és az őket körülvevő világ megismerése ne a türelmüket tegye próbára, hanem igazán örömüket leljék benne. 

Karácsonyi ajándékötletek

Évről-évre visszatérő kérdés, hogy mi az, amit karácsonyra ajándékozzunk a különböző korú gyerekeknek; mi is az, ami koruknak megfelelő karácsonyi ajándék, aminek örülnének, és amivel sokáig is játszanának. Játék webshopunk ebben többféle válogatás segítségével szeretne tippeket, ötleteket adni:

Tovább