Termék státusza
Ár
699 Ft - 213 801 Ft
Kategóriák
Ajánlott korosztály
Nem
Téma szerint
Hányan játszhatják?
Fejlesztési terület

Mozgásfejlesztő játékok, nagymozgásos játékok

A gyermekünk személyiségfejlődésének rugója, hogy aktívan merjen kezdeményezni. Ez akkor lehetséges, ha egyediségének kialakulását nem kíséri folyamatos korlátozás, mer és akar nyitni a világ felé. A gyermek igen kíváncsi a környező világra: látni, hallani, érezni, megfogni akarja mindazt, ami elé tárul. Igazán megérezni akkor tudja, ha a saját tapasztalatai, élményei sokrétűek. Egy korlát lehet bármilyen magasságú mindaddig, amíg csak kerülgetni kell. Abban a pillanatban, hogy átbújásra, vagy átugrásra használjuk, fontossá válik a magassága is.

3-6 éves, bölcsődés és óvodás korban mozgással hozhatók működésbe az érzékleteket feldolgozó agyi központok. Tehát ebben a korban a leghatékonyabb tanulási forma a mozgás! Minden egyéb tevékenységgel igyekezhetünk kiegészíteni ezt, de pótolni nem tudjuk. Ezért is nagyon fontos ebben a korban a játékos mozgásfejlesztés, amely az értelmi fejlődés alapja. 

Webáruházunk kínálatában mozgásfejlesztő játékok között számos egyedi gyerekjárgányt,nagymozgásos játékok, járássegítő játékot, mozgásfejlesztő társasjátékokat, beltéri mozgásfejlesztő készletet és bölcsődei, óvodai eszközt, felszerelést találhatsz.

 

Tovább

Ebben a kategóriában nagymozgást fejlesztő, mozgásfejlesztő játékok lettek összegyűjtve  a 3-7 éves korosztály számára.

Az értelmi fejlődés alapja a mozgás. A mozgásélmények munkára serkentik az agyat és ez a munka képezi az alapját a tanulás képességének is. A tanulási zavarok hátterében gyakran a mozgásfejlődés hiánya áll. A nagymozgások fejlesztésének eredményeképpen javul a gyermek figyelme, jobban tud koncentrálni és fejlődik a mozgáskoordinációja. 

A rendszeres mozgás segíti a helyzetfelismerést, a térben való tájékozódást, javítja az alkalmazkodó képességet, ami előkészíti a vizuális, környezeti, matematikai és zenei nevelés kapcsolódó feladatait. 

Nagymozgások például a járás, felülés, rúgás, egyensúlyozás, hajítás. Ezek a készségek közvetlenül a fizikai állóképességgel függenek össze, de több fizikai funkciót is befolyásolnak. A nagymozgásokat célzott testmozgásokkal fejleszthetjük úgy, hogy a mozgások tempóján, ritmusán és irányán mindig változtatunk. 

Játékliget játék webáruházunk kategóriáiban játékkategóriák mellett a fejlesztő játékok között is számtalan mozgásfejlesztőt, egyensúlyfejlesztőt és térbeli tájékozódást fejlesztő eszközt, játékot kínálunk az örökmozgó kis csemeték számára. 

A bújócska, a fogócska, az ugrándozás, kúszás-mászás, szökdécselés valóban igénybeveszik a test nagy izomzatait. A karok, a lábak, a hát és nyak izmainak intenzív használata hozzájárul ahhoz, hogy megfelelő testtartása legyen gyermekünknek. Izgalmas játékos mozgásfejlesztésre alkalmas kerti játékok, kültéri játékok között gyermekjárművek, hinták és udvari játékok, labdák széles választékát kínáljuk. Játszósátraink fergeteges, intenzív, órákig tartó játékélmény nyújtanak önmagukban is, de kiegészíthetjük őket extra labdákkal is, és a gyerekek csak játszanak-játszanak kifulladásig. 

Sport és mozgásfejlesztő játékok kategóriában rengeteg sporteszköz és játék található. Akadálypályát építhetünk akár kültéren vagy a lakásban, összetett és nagyizmokat megmozgató gyakorlatokhoz. Igazán mókás mozgásforma és kitűnő szórakozás, ahogy a rendelkezésre álló hely méretétől függően egymáshoz közelebb vagy egymástól távolabb elhelyezzük az akadályokat. 

Guggolás, fél lábon állás, szökdécselés bárhol és bármikor végezhető, de versenyt is rendezhetünk belőle különféle mozgásfejlesztő játékokkal, például karikákkal, kötelekkel, csúszásgátlós műanyag folyamikövekkel, egyensúlyozó készletekkel, célbadobással fiúknak és lányoknak egyaránt. 

A mozgásos szerepjátékok nagyon vidámak és rendkívül jó mozgásfejlesztők, amikor a gyerekek utánozzák az állatok hangját és mozgását, robotot, repülőgépet, szobrot. 

Zenéljünk és táncoljunk! A gyerekhangszerek nem csak a zenebirodalmába hívnak kalandozásra. Ritmusra ugrálás, táncolás szabad mozgás, majd egy adott jelre hirtelen meg kell állni mindenkinek mozdulatlanul úgy, ahogy vannak. Mekkora móka! 

Merülj el webáruházunk hatalmas kínálatában és válogass izgalmasabbnál izgalmasabb játékaink között!

 

Karácsonyi ajándékötletek

Évről-évre visszatérő kérdés, hogy mi az, amit karácsonyra ajándékozzunk a különböző korú gyerekeknek; mi is az, ami koruknak megfelelő karácsonyi ajándék, aminek örülnének, és amivel sokáig is játszanának. Játék webshopunk ebben többféle válogatás segítségével szeretne tippeket, ötleteket adni:

Tovább