Termék státusza
Ár
589 Ft - 22 320 Ft
Kategóriák
Ajánlott korosztály
Nem
Téma szerint
Hányan játszhatják?
Fejlesztési terület

Érzelmi intelligencia fejlesztése

Érzelmi intelligencia fejlesztése már kisgyermek korban elkezdődhet. Segít megérteni saját és mások érzelmeinek, érzéseinek minőségét, megélését, megértését.


Fontos képesség:

  • képesség az érzelmek pontos érzékelésére
  • képesség a gondolkodás érzelmek segítségével való előremozdításában
  • képesség az érzelmek jelentésének megértésére
  • képesség az érzelmek kezelésére

Az érzelmi intelligencia összetett fogalom. Beletartozik a saját, és mások érzéseinek felismerése, az empatikus készség. Az érzelmekről nehéz lehet beszélgetni, mégis sok rossz élményt, kellemetlen szituációt előzhetünk meg ha gyermekeinkben kialakítjuk, erősítjük a képesség használatát. Az érzelmi intelligencia fejlesztését segítő játékokat, eszközöket, társasjátékokat, kártyajátékokat gyűjtöttük egy helyre ebben a kategóriában.

Tovább

A saját és mások érzelmi állapotának felismerésére és megnevezésére, illetve az érzelmek-gondolatok- viselkedés közötti kapcsolat megértésére vonatkozó képességét összefoglalóan érzelmi intelligenciának, röviden EQ -nak nevezzük. A gyermekeknek szüksége van egy olyan tudásra, amit az érzelmek felismeréséről, tudatosításáról és feldolgozásáról, azokkal való megküzdésről tanul. Ezeket az ismereteket elsősorban a szüleitől, a mindennapi helyzetek és az érzelmileg túlfűtött szituációk alkalmával tanulja.

Az érzelmi intelligencia fejlesztését gyermekkorban kell elkezdeni és a szülők nagyon sokat tehetnek érte, hiszen felnőttkori érzelmi intelligenciánk nagymértékben gyermekkorunk, neveltetésünk hozadéka. Már egészen kicsi korban sokat tehetünk pusztán azzal, ha meséket olvasunk a gyermeknek. Olyan meséket, amik tanulságosak és példát mutatnak. Megtanulhatja belőle, hogy mik a pozitív emberi tulajdonságok. Jóság, segítőkészség, együttműködés, stb. A mese egy olyan lelki táplálék, ami életre szóló nyomot hagy benne. Az esti mesélés meghitt, szeretteljes hangulata segít neki megpihenni, ellazulni, segít neki abban, hogy saját fantáziaképekkel fel tudja dolgozni a nap folyamán felgyűlt belső feszültségeit, félelmeit. 

Az érzelmi intelligencia fejlesztésének másik alappillére szakértők szerint a folyamatos kommunikáció. Okos kérdésekkel megtudhatjuk, mi foglalkoztatja a gyermekünket, mi történt vele aznap az óvodában vagy az iskolában. Saját történetünket is elmesélhetjük, bátorítva ezzel, hogy ő is megnyíljon. Kiváló játéklehetőségek a kérdéskártyák, kommunikációs társasjátékok, szerepjátékok (például a bábjáték), melyeknek a beszédfejlesztésben sem elhanyagolható a szerepe. Ezekkel a játékokkal különböző helyzeteket teremthetünk és a gyermek kipróbálhatja magát sokféle szituációban. Nagyon fontos, hogy beszélgessünk az érzésekről. Segítsünk megtanítani arra, hogy felismerje és kezelni tudja az érzéseit. Érzelmi intelligencia fejlesztő játékaink között érzelem felismerő társasjátékok, képkártyák, bábkészlet - szórakoztató módon tanítanak már 3 éves kortól

Az Akrosz fejlesztő játékait (konfliktus kezelés, mesekockák, érzelmek-nyomdakészlet, önbizalom-kerék, stb.) mára már a világ több, mint 50 országában használják többek között pszichológusok, logopédusok és pedagógusok, mivel széleskörű igényeket elégít ki nemcsak az érzelmi intelligencia, hanem a környezetismeret, beszédfejlesztés és a matematika terén is. Játékliget játék webáruházunk fejlesztő játékai között nagy népszerűségnek örvendenek a francia Asmodée játékgyártó Dixit társasjátékai, mely a rengeteg kiegészítőnek köszönhetően hosszútávú, változatos játékélmény biztosít fejlesztve az empátiát, szókincset, verbális kommunikációt. Álmodozások, emlékek, mesélés, érzelmek 8 éves kortól felnőtt korig. 

Gyermekkorban a társas kapcsolatok fejlődésében fontos szerepet játszik az együtt éneklés, a közös játék, a támogató és példamutató szülői közeg, ami által megtanulja a gyermek a kitartást, a toleranciát, a szeretet adásának képességét és a felelősség vállalást. A legjobb, ha lehetősége van megtapasztalni az állatokról való gondoskodást vagy idősebb családtagok gondviselését, ami növeli a mások tiszteletének tanulását. Felnőtt korban érdemes minél több önismereti könyvet olvasni. Ezek az olvasmányok nagy területet fednek le (hatékony kommunikáció, stresszkezelés, stb.) és növelik az empátia mértékét. Ha a könyvvel ellentétben azonnali visszajelzést szeretnénk kapni hol hibázunk, akkor a barátokkal közösen játsszunk önismereti-személyiségfejlesztő társasjátékokat, asszociációs játékokat. 

Az érzelmi intelligencia fejlesztő játékai között böngészve fedezd fel újdonságainkat is! Gondevő plüss állatkák, élethő LIorens babák, beszélgetős játékok, Haba társasjátékok és a Piatnik megunhatatlan Activity-je is elfoglalta méltó helyét ebben a kategóriában.

Merülj el minőségi kínálatunkban és találd meg a legjobb játékokat webáruházunkban! 

 

Karácsonyi ajándékötletek


Évről-évre visszatérő kérdés, hogy mi az, amit karácsonyra ajándékozzunk a különböző korú gyerekeknek; mi is az, ami koruknak megfelelő karácsonyi ajándék, aminek örülnének, és amivel sokáig is játszanának. Játék webshopunk ebben többféle válogatás segítségével szeretne tippeket, ötleteket adni:

    • Az alábbi népszerű játékok karácsonyi ajándékba játékkategóriák segítségével webáruházunk legkedveltebb, legtöbb vásárlónk által választott TOP játékait, ajándékait, legnépszerűbb játékait válogattuk össze, korcsoportok szerint válogatva.
Tovább