Termék státusza
Ár
1 990 Ft - 68 400 Ft
Kategóriák
Ajánlott korosztály
Nem
Téma szerint
Mesehős
Hányan játszhatják?
Fejlesztési terület

Térbeli-síkbeli tájékozódás, környezetünk

Térbeli-síkbeli tájékozódás, környezetünk kategóriánkban szereplő játékok, eszközök segítségével változatos, ingergazdag környezetet biztosíthatunk a gyermekeink számára.

Segítségükkel az egyensúly, a rugalmasság és a fejlődéstani nagymozgások harmonikus, egyenletes fejlődését biztosíthatjuk, melyek meghatározzák a tanulási képességeket és az önbizalmat is.
A gyermek minden tevékenységének feltétele, hogy ismerje az őt körülvevő világot, tudja értelmezni a körülölelő teret. A tárgyak elhelyezkedését a környezetben pontosan tudja kódolni és a saját testét, mozgásának következményeit is ismerje.
E nélkül nem tudunk alkalmazkodni a veszélyes téri helyzetekhez, nem tudjuk a mozgás újraszervezését megoldani, ezzel az akadályokat elkerülni, hatékonyan védekezni.
A tanulásban akadályozott gyermekek tipikus reakciókat mutatnak ilyenkor: sokat elesnek, fogódzkodva járnak számukra veszélyes téri helyzetekben, lépcsőn egymás mellé tett lábbal közlekednek stb.
Játékaink a környezetünk megismerését, a térbeli tájékozódást, a térlátást segítik, fejlesztik.

Tovább
Az iskolaérettség fontos kritériuma, hogy a gyermek megfelelően érzékelje maga körül a teret, saját magát el tudja helyezni a térben, ennek előfeltétele a biztos testtudat (testkép, testfogalom, testséma) kialakulása. Ha ezek nem nyugszanak biztos alapon, az nyugtalanságot szülhet a gyermekben. Ez az érzés magatartási, viselkedési és tanulási problémákat vonhat maga után. A kiindulópont mindig a saját testünk, ehhez képest tudjuk érzékelni, hogy a környezetünkben lévő tárgyak, dolgok, személyek önmagunkhoz viszonyítva hol helyezkednek el. Ehhez a  saját testünk határait pontosan kell észlelnünk, fel kell tudnunk ismerni a tárgyak önmagukhoz és egymáshoz való viszonyát, hogy biztonságosabban tudjunk mozogni, létezni a térben. Érzékelés, észlelés útján szabályoznunk kell a mozgást, sebességet és az irányt. Fontos, hogy kialakuljon a gyermekkorban a bennünket körülvevő tér környezetsémája, amit különböző csatornákon (mozgás, egyensúly, látás, tapintás) keresztül gyűjtünk magunkba. 
Nagyon fontos a megfelelő mozgásfejlesztés, mert ez minden tanulás alapja. Szerencsére számtalan fejlesztőjáték, fejlesztő eszköz áll rendelkezésre, amik a különböző fejlesztési területeket támogatják. A térbeli viszonyok, környezetünk ismeretének pontos tudatosítása adja majd az alapját az olvasás-írás-számolási képességek kialakulásának és fejlődésének. 
Térbeli-Síkbeli tájékozódás és környezetünk kategóriánkban egy helyre gyűjtöttük mindazokat a játékokat, amelyek a változatos szórakozás mellett kiválóan alkalmasak a különböző részterületek fejlesztésére. Formaválogatók, formafelismerők, geometriai alakzatok, párosító játékok mellett a kirakók és puzzle-k segítségével izgalmas módon ismerkedhetnek a gyermekek a formákkal, színekkel, azonosságokkal-ellentétekkel. Kártyajátékainkkal gyakorolhatják a megfigyelést, bővíthetik környezeti ismereteiket, gyarapíthatják szókincsüket. A jobb és bal irányok, az alá, fölé, mellé, előre, hátra gyakorlására szembekötős mondókázás, padlójelölő vagy térirány szőnyeg alkalmazása kiváló ötlet. A finommotorika fejlesztéséhez fűzőcskés játékok, építőjátékok, golyóvezetők állnak rendelkezésre.
A biztos térbeli tájékozódás után a síkbeli tájékozódás kialakítása és fejlesztése a következő lépés, hiszen az iskolában a gyermeknek képesnek kell lennie eligazodni a füzetben, a könyvben, pontosan ismernie kell az olvasás-írás megfelelő irányát. A síkbeli tájékozódás fejlesztése történhet játékos, rajzos formában, játszhatjuk társasjáték figurákkal, színes kupakokkal vagy bármilyen olyan tárgyakkal, melyek a gyermek számára ismerősek
Találd meg a számotokra legizgalmasabb játékokat Játékliget játék webáruházunk óriási választékában!
Ezekre a szavakra is érdemes keresned: Brainbox, interaktív robot, Geomag, Akros, környezet, Gigamic, képkirakó
  
Karácsonyi ajándékötletek

Évről-évre visszatérő kérdés, hogy mi az, amit karácsonyra ajándékozzunk a különböző korú gyerekeknek; mi is az, ami koruknak megfelelő karácsonyi ajándék, aminek örülnének, és amivel sokáig is játszanának. Játék webshopunk ebben többféle válogatás segítségével szeretne tippeket, ötleteket adni:

    • Az alábbi népszerű játékok karácsonyi ajándékba játékkategóriák segítségével webáruházunk legkedveltebb, legtöbb vásárlónk által választott TOP játékait, ajándékait, legnépszerűbb játékait válogattuk össze, korcsoportok szerint válogatva.


Tovább