Termék státusza
Ár
1 130 Ft - 93 160 Ft
Kategóriák
Ajánlott korosztály
Nem
Téma szerint
Hányan játszhatják?
Fejlesztési terület

Egyensúlyfejlesztő játékok

A gyerekek sportos, egészséges életét a mozgásfejlesztő eszközök és egyensúlyfejlesztő eszközök segíthetnek megalapozni.

Az egyensúlyérzékelés már egészen kicsi korban elkezdődik, amikor az anya elkezdi ringatni gyermekét. Ha minden rendben van vele, olyan természetes, hogy nem is gondolunk rá. Ha azonban nem megfelelően működik, akkor később az élet számos területén problémát és nehézséget okoz. Szerencsére rendszeres gyakorlással az egyensúlyérzék fejleszthető. 

Célunk, hogy változatos mozgáslehetőséget nyújtsunk a gyermekek számára az egyensúlyfejlesztésnél is, mellyel a különböző észlelési-érzékelési területek összerendeződését segítjük. Ez alapján állítottuk össze az egyensúly fejlesztését célzó eszközeinket.

Miért fontos az egyensúlyérzék fejlesztése?

Görgess lejjebb további részletekért!

Egyensúlyfejlesztő játékok és egyensúlyozó játékok gyerekeknek, egyensúlyfejlesztő játékok óvodásoknak.

 

Tovább

Ha valakivel gyakran előfordul, hogy mozgás vagy fordulás közben elveszti az egyensúlyát, bizonytalanná válik a mozgása, nem tud egy lábon megállni, akkor érdemes rendszeres, célzott gyakorlatsorral erősíteni egyensúlyérzékelését. A test stabilitásáról, a térben való tájékozódásról és a mozgás közbeni testhelyzetről gondoskodó érzékszerv minden tevékenységnél fontos, illetve vannak olyan munkafolyamatok, sportok amelyek végzése elképzelhetetlen az egyensúlyérzék magabiztos működése nélkül.

A gyerekek számára Játékliget játék webáruházunk számtalan fejlesztő játékot kínál, köztük külön kategóriába gyűjtöttük az egyensúlyfejlesztést segítő/szolgáló játékos eszközöket.

Egyensúlyozó játék kínálatunk:

Az egyensúlyérzékelés képességének fejlesztése gyerekkorban a leghatékonyabb. A testmagasságból adódóan a súlypont alacsonyabban van, ezért könnyebben elsajátítható. 

1 éves kortól a hinták (melyek nagyon intenzíven ingerlik az egyensúlyozó rendszert), a kagylóformájú billegő ülőkék, a csúszda vagy a libikóka ideális a kis totyogó bébiknek. A kertben vagy a szobában is remekül használhatóak. 

A gyermekjárművek, babajárgányok, bébitaxik vidám, élénk színeikkel, mókás megjelenésükkel arra ösztönzik a kicsiket, hogy ráüljenek, elkezdjenek egyensúlyozni. Idővel felváltja őket a műanyag kismotor, a futóbicikli, a roller és a gyerekjárgány.

Az egyensúly zavar jelei lehetnek: félelem a magasságtól, lépcsőzéstől, hintázástól, fáradékonyság, botladozás, térbeli tájékozódási nehézségek. Ezek a jelek azt mutathatják, hogy az egyensúly érzékelése fejlesztést igényel, mert a későbbiekben magatartás-, és figyelemzavart, olvasási-, és írási nehézséget okozhat, illetve mozgáskoordinációs zavar is kialakulhat.

A nagyméretű labdák, melyeken ülve lehet ugrándozni, a trambulinok már 3 éves kortól kiváló mozgás-, és egyensúlyérzék fejlesztők.

Az ügyességi feladatok, az akadálypályán végzett sorjátékok nem csak az óvodában, de akár otthon is végezhetőek. Gondoljunk csak az ugrálóiskolára. Menj végig rajta hibátlanul! Egyensúlyozó pályát építhetünk karikákból, kötélből, csúszásmentes és stabil műanyag "folyami kövekből", fokozhatjuk a játék izgalmát egyensúlyozó szettel, amit a pályán való végighaladáskor a kezükkel egyensúlyozhatnak. Megannyi móka és kacagást, pláne ha végére még beteszünk egy célbadobást is! Fergeteges partit kerekíthetünk belőle észrevétlen fejlesztéssel, játékos formában. Ezek a játékok nem csupán az egyensúlyérzékelést fejlesztik, de kihatással vannak a mozgásfejlesztésen túl a finommotorika fejlődésére is.

Nézz körül hatalmas választékunkban és merülj el játékkategóriáink széleskörű kínálatában! 

A játszósátor, a bújócskacsövek, a mászóka, az illegő-billegő eszközök megannyi lehetőséget kínálnak az egyébként is nagymozgásra vágyó 5-7 éves korcsoportnak. 

A sport-, és mozgásfejlesztő eszközök, játékok már széles korosztálynak kínálnak több típusú egyensúly fejlesztőt is, a görkorcsolyától kezdve a kosárlabda palánkon át a tollaslabda szettekig.

A szülő nagyon sokat tehet az egyensúlyzavarok megelőzése érdekében. Az egyensúly fejlődése 6-7 éves kor körül befejeződik, ezért kell hangsúlyt fektetni a korai fejlesztésre. Szerencsére idősebb korban és még felnőtt korban is rendszeresen végzett gyakorlatokkal kiváló eredményeket lehet elérni. 

Az egyensúlyfejlesztő játékokra a főoldalon található keresőben ezekre a szavakra is kereshettek: billegő deszka, tanulóbicikli, babzsák, ejtőernyő, ugrálókötél, varázspalló, trambulin.

Ajándékötletek

Évről-évre visszatérő kérdés, hogy mi az, amit ajándékozzunk a különböző korú gyerekeknek; mi is az, ami koruknak megfelelő ajándék, aminek örülnének, és amivel sokáig is játszanának. Játék webshopunk ebben többféle válogatás segítségével szeretne tippeket, ötleteket adni. Webáruházunk termékei között sok mindent találunk, legyen szó akár egyensúlyozó játék vagy egyensúlyfejlesztő játékok a keresés tárgya.

Tovább