Termék státusza
Ár
589 Ft - 68 400 Ft
Kategóriák
Ajánlott korosztály
Nem
Téma szerint
Mesehős
Hányan játszhatják?
Fejlesztési terület

Érzékelés- észlelés, szenzoros játékok

Érzékszerveink által tapasztaljuk meg a világot, az érzékelés fejlesztésével a gyermekek gazdagabb, intenzívebb a környezethez jobban alkalmazkodó, minőségibb életet élhetnek. Az érzékelés, érzékszerveink fejlesztésébe beletartozik, a tapintás fejlesztése, az ízlelés, a látás fejlesztése, szín-és formafelismerés és még megannyi terület. Az érzékelést fejlesztését szolgáló eszközeink, játékaink választéka folyamatosan bővül minden életkorra. 

E kategóriában azokat az eszközöket gyűjtöttük össze, melyek a különböző érzékszervek számára biztosítanak gazdag, változatos tapasztalatokat.  A tapintás, szaglás, hallás, látás érzékszervét külön-külön, és az azok összekapcsolását, együttes működését is aktivizálhatjuk e kategóriánk termékeivel.

Tovább

Az érzékelést fejlesztő játékok a sikeres gyermeki teljesítményekhez szükséges részképességek , illetve részképesség hiányokat fejleszti.

A kisgyermeket születésétől rengeteg inger éri környezetéből, amelyeket érzékel. Az ezekre való reakció folyamatosan fejlődik a gyermek növekedésével. Hallás, látás, tapintás, szaglás, ízlelés, színek, formák érzékelése az ismeretszerzés első lépései, melyekeknek fő funkciója a felismerés. Ezeknek az ingereknek az együttes feldolgozása nagyon fontos a kisgyerekek számára. 
Fejlesztőjátékaink e kategóriájában olyan játékokat gyűjtöttünk össze, melyek ezeknek az ingereknek a feldolgozását segíti. Első lépcsőfok az értelmi funkciók fejlesztésében az észlelés fejlesztése, mivel az érzékszervi tapasztalatok jelentik a tanulás alapját. Az észlelés fejlesztése több területet foglal magába. A vizuális észlelés, a rész - egész viszonyának felismerése játékos formában bármilyen kirakó összerakása, szétszedése által; formaalakítások, csoportosítások, párosítások, azonosság - különbözőség felismerése; vizuális minták folytatása és kiegészítése; mozgó tárgyak szemmel követése pl. golyópálya játékkal történhet. A fejlesztésben kulcsfontosságú szerepet tölt be a játékos forma, hiszen a gyermekek játékokon keresztül tanulnak. Vizuális helyzet, pozíció felismerésére kiválóan alkalmasak a mágnestáblák, toronyépítők, formaépítők, alakzatok elhelyezése játékok. A vizuális észleléshez szorosan kapcsolódik a finommotorika és a mozgásfejlesztés is. Gyurmák, építőjátékok, fűzőcske, olló, lyukasztó, papír, ceruza - ezekhez a kéz finommozgásaira van szükség, valamint a szem és a kéz összehangolására.
Az térbeli viszonyok, a térbeli helyzet megláttatása és megismertetése a térbeli, síkbeli tájékozódás fejlesztőjátékainak célja, mivel a kicsiknek tökéletesen meg kell tanulniuk a jobbra-balra irányokat, az előtte-mögötte, alatta-felette elhelyezkedéseket. A tapintásos észlelés során tapintás útján kell felismerni tárgyakat és sorbarakni, párosítani méret, forma, felület, stb. alapján. A mozgásos észlelés képességének birtokában pedig a gyermek csukott szemmel is tud mozgásokat végezni. A játék lényege: észlelés mozgás alapján pl. szembekötősdi, "erre csörög a dió". Ilyenkor a hallás során nyert információt is feldolgozza és értelmezi. A hallási észlelés fejlesztőjátékai nagyon fontosak a beszéd fejlődéséhez. Az érzékelés az érzékszerveinkben található receptorok segítségével történő ingerek felvétele és azok ingerületté alakítása. Az észlelés során pedig ez az ingerület tudatosodik.
Játékliget játék webáruházunk játékkategóriáinak színes palettáján biztosan megtalálod a számotokra legértékesebb fejlesztőjátékokat, fejlesztő eszközöket! Merülj el izgalmas kínálatunkban és fedezd fel újdonságainkat 
  
Karácsonyi ajándékötletek

Évről-évre visszatérő kérdés, hogy mi az, amit karácsonyra ajándékozzunk a különböző korú gyerekeknek; mi is az, ami koruknak megfelelő karácsonyi ajándék, aminek örülnének, és amivel sokáig is játszanának. Játék webshopunk ebben többféle válogatás segítségével szeretne tippeket, ötleteket adni:

    • Az alábbi népszerű játékok karácsonyi ajándékba játékkategóriák segítségével webáruházunk legkedveltebb, legtöbb vásárlónk által választott TOP játékait, ajándékait, legnépszerűbb játékait válogattuk össze, korcsoportok szerint válogatva.
Tovább