SNI- sajátos nevelési igényű gyermekek fejlesztése

A sajátos nevelési igényű gyermek nevelése és fejlesztése különleges bánásmódot igényel mind a szülő, mind az oktatási intézmények részéről.  Az SNI fogalma: Sajátos nevelési igényű gyermek, tanuló az a különleges bánásmódot igénylő gyermek, tanuló, aki a szakértői bizottság szakértői véleménye alapján mozgásszervi, érzékszervi (látási, hallási), értelmi vagy beszédfogyatékos, több fogyatékosság együttes előfordulása esetén halmozottan fogyatékos, autizmus spektrum zavarral vagy egyéb pszichés fejlődési zavarral (súlyos tanulási, figyelem- vagy magatartásszabályozási zavarral) küzd.

E kategóriánkban a diszkalkulia (matematikai teljesítményben bekövetkező zavar), a diszlexia  (a beszéddel és az olvasástanulással kapcsolatos részképességzavar) és diszgráfia (írászavar), az emocionális zavar,  figyelemzavar, motoros nyugtalanság és sajátos nevelési igényű gyermekek fejlesztésére szolgáló játékokat, játékos fejlesztő eszközöket találod. Játékainkat ajánljuk otthoni és intézményi felhasználásra.

Nézz körül kínálatunkban!

Tovább
A sajátos nevelési igény eredhet testi és szellemi fogyatékosságból vagy egyéb zavarból is. Hacsak nem látványos testi vagy szellemi fogyatékosságról van szó, nagyon nehéz felismerni azokat a problémákat, amik sajátos nevelési igényre utalhatnak. Mivel a kisgyerekek sokáig nem beszélnek, így nehéz felismerni az SNI jeleket. Fejlesztő játékok sni-s gyerekek fejlesztéséhez, sajátos nevelési igényű gyerekek fejlesztése játékokkal - fejlesztőjátékok. 
A diszkalkulia számolás speciális zavara, a számok kezelésének nehézsége. A diszkalkulia olyan részképesség zavar, amely a különböző számtani műveletek, matematikai jelek, kifejezések, szabályok megértésének, a számjegy, számkép felismerésének, egyeztetésének, a számok sorrendiségének nehézsége. A számolás zavara sok esetben nem érinti a logikai képességet, azaz, lehet, hogy a gyereknek nagy nehézség összeadni két számot, viszont a komoly matematikai fejtörők megoldása pillanatok alatt megy neki. A diszkalkulia másik fajtája, amikor maga a mechanikus számolással nincs hiba, megy a gyereknek, viszont az összefüggéseket nem látja át és nem tudja a matematikai feladatokhoz kiválasztani a megfelelő módszereket és eszközöket. Ezeknek a gyerekeknek általában a helyesírása és az időérzékelése is gyenge. A matematika tantárgy elsajátításához elengedhetetlen a téri-, síkbeli, időbeli tájékozódás, a mennyiségi viszonyok felismerése, a számfogalom kialakulása. 
Hogyan tudjuk a legjobban fejleszteni a diszlexiás, diszgráfiás gyermeket? Az olvasás, írás elsajátításához számos részképesség szükséges. A síkbeli tájékozódás, irányészlelés, sorrendiség, analizáló-szintetizáló gondolkodás, finommotorika, szem-kéz koordináció alak-állandóság, fonológiai tudatosság bármelyikében megjelenő bizonytalanság kihat az alapkultúrák elsajátítására, súlyosabb esetben diszfunkcióhoz vezet. E részképességeket fejlesztő játékok mellett, a már diagnosztizált diszlexia, diszgráfia terápiához használható játékok és kiadványok szerepelnek kínálatunkban.
Az emocionális zavarral küzdő gyermekek számára olyan játékokat gyűjtöttünk össze, melyek segítik az empatikus készség erősödését, saját és mások érzelmeinek felismerését, az ok-okozati kapcsolatok átlátását. A kooperatív játékok alkalmazása a siker, kudarc élmények könnyebb, adekvát megélését teszik lehetővé. A szerepjátékok, bábjátékok a nehezen megfogalmazható érzelmek feldolgozását támogatják.
A figyelemzavarral, motoros nyugtalansággal küzdő gyermeknél általában gyengébben funkcionál az egyensúly, bizonytalan a testhatárok érzékelése. A lassabb, koncentrációt igénylő igénylő feladatok kedvezően befolyásolják a kapkodóbb munkatempót, míg a gyors, érzékelésen, észlelésen alapuló játékok a figyelem-koncentráció állandóságát, tartósságát erősítik.
Fejlesztő játékok sni-s gyerekek fejlesztéséhez, sajátos nevelési igényű gyerekek fejlesztése játékokkal. A különleges bánásmódot igénylő gyermekek szórakoztatása, fejlesztése és tanítása több odafigyelést és energiát igényel. Ebben a kategóriánkban találsz olyan kisegítő játékszereket, eszközöket, tanítási és fejlesztési módszereket, amelyek segítenek a mozgásszervi, érzékszervi, értelmi, vagy beszédfogyatékossággal élő, hátrányos helyzetű gyermekek taníttatásában, nevelésében is. 
Karácsonyi ajándékötletek

Évről-évre visszatérő kérdés, hogy mi az, amit karácsonyra ajándékozzunk a különböző korú gyerekeknek; mi is az, ami koruknak megfelelő karácsonyi ajándék, aminek örülnének, és amivel sokáig is játszanának. Játék webshopunk ebben többféle válogatás segítségével szeretne tippeket, ötleteket adni:    • Az alábbi népszerű játékok karácsonyi ajándékba játékkategóriák segítségével webáruházunk legkedveltebb, legtöbb vásárlónk által választott TOP játékait, ajándékait, legnépszerűbb játékait válogattuk össze, korcsoportok szerint válogatva.Tovább