A webáruház használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Pöttöm Park

Pöttöm Park
Egy könyv, amely nagyon egyszerűen, lépésről-lépésre vezeti be gyermekedet és Téged a tudás birodalmába. Fokozatosan egymásra épülve következnek a feladatok, amiket együtt átbeszélve tudsz gyermekeddel megoldani. Nagy előnye ezeknek a közös felfedezéseknek, hogy a gyermeked otthoni környezetben, tőled tanulhat, ami és aki számára teljes biztonságérzetet ad. A mindennapi pörgés, a hihetetlen mennyiségű információ, ami nap, mint nap eláraszt minket, valljuk meg, még nekünk is sok, megterhelő, a kisgyermeked anyanyelvi fejlődésére pedig egyértelműen negatív hatást gyakorol, ezért különösen jó lehet, ha a gyermekeddel otthon, kettesben beszélgethettek, együtt játszva gyakorolhattok. 
 
 
Kinek is ajánljuk ezt a könyvet?
A Pöttöm Park beszélgetős, beszéltetős, beszédindító könyv 2-4 éves gyermekek számára.

 

Miért olyan jó fejlesztői szemmel is?

A 0-7 éves kor közötti időszakban történik, az érési folyamatok a legintenzívebbek, ezért a gyermeked életének ezen szakasza igen hangsúlyos! A lurkód személyiségfejlődésére – a genetikai adottságán túl – az őt körülvevő környezete a meghatározó. A családi környezetetekben nemcsak spontán tanulás lehet, hanem a tudatos nevelői hatásodnak is jelen kell lenni. Egy jó közös játék, egy klassz játékeszköz, egy fantáziát megmozgató munkafüzet, mint a Pöttöm Park, mind segítenek gyermeked fejlődésében. Ebben az időszakban elért eredményeknek vagy az elmulasztott lehetőségeknek később maradandó kihatása lehet a csemetéd egész életére. Ezzel a könyvvel ezeket az érési folyamatokat tudod elősegíteni, megerősíteni. A gyermeked játszva ismerheti meg, a könyvön és a veled töltött időn keresztül, a saját környezetét. Felfedezéséről, tapasztalásról szól ez a játék, így egy igen intenzív tanulási folyamat is egyben.

 

A nyelvi fejlesztésen túl az értelmi képességek részterületein is végigvezeti a gyerekedet. Tudatosan felépített, a gyerekedhez közelálló, jól felismerhető formákkal halad az egyre nehezebb feladatok felé. A szókincs bővítése a gyermekedet körülvevő világot teljesen lefedi: család, testünk, közlekedés, állatok, évszakok, színek, környezet – és egészségtudatos magatartás, élő- élettelen fogalma. A relációs szókincs gyakorlására is több feladatot tartalmaz – a térészlelés fejlesztését megcélozva. Az értelmi képességek részterületeit vissza-visszatérően, nehezedő feladatokkal fejleszti: vizuális- és hallási észlelés, emlékezet, képzelet, kiegészítés, alak-forma felismerése, rész-egész összetartozása, azonosságok-különbözőségek felismerése, a számfogalom. A Pöttöm Parkkal való játszás közben a gyermeked észrevétlenül megtanulja az iskolai feladatok elvégzéséhez szükséges kifejezéseket is: összekötni, odahúzni, bekarikázni…

Természetesen a figyelem fejlesztése minden közös tevékenységben jelen van, és a te figyelmed is ilyenkor 100%-ban a gyermek felé fordul – ami a foglalkoztató legnagyobb előnye! A veled együtt töltött minőségi idő a legfontosabb gyermeked számára.

A megfelelő mennyiségű és minőségű interakciónak fontos szerepe van a mentális és érzelmi képességek fejlődésében. A Pöttöm Park nemcsak meghitt vidám pillanatokat ad majd számotokra, hanem a képek, feladatok segítségével ébresztheted gyermeked beszédét, támogathatod beszédindulását, fejlődését.

 

Néhány gyakorlati tanács!

Mindig tarts szem előtt, hogy csak akkor vedd elő, amikor kedve van hozzá. Ez neki még játék!
Ha feladatokat oldatok meg a könyvben, mindig az ő szintjéhez megfelelő feladatot keress, legyen sikerélménye.
Támogatói magatartással tudatosítsd, hogy hibázni lehet, mindenkinek kell a gyakorlás, és abból lesz majd a tudás.
Pozitív értékelést, megerősítést minden feladatnál adjál gyermekednek – természetesen az erőfeszítésnek megfelelően

A sikeres iskolakezdéshez ezeknek a személyiségjegyeknek harmónikusan, megfelelő szinten kell lenni. Ehhez ezen könyv segítségével szakszerűen vezetett játékban lesz társatok a Pöttöm Park!
 
 

Jó együttlétet, kellemes közös időtöltést!