Gyerek játékok 8-9-10-11-12 éveseknek

A Játékliget kínálata 8-12 éves gyerekeknek.

A webáruházban 8-9-10-11-12 éves iskolás gyerekeknek ajánlunk társasjátékokat, egyéni fejlesztőjátékokat, készségfejlesztőket, logikai fejtörőket szabadidejük hasznos eltöltésére és közös szórakozásra egyaránt. Játék webshopunkban található játékok fejlesztik az iskolás gyermek figyelmét, memóriáját, segítik a logikai következtetések levonásában, a különböző készségek alakításában, az együttműködés megtanulásában és a társas kommunikációs lehetőségeket is gyarapíthatjuk általuk. A 8 - 9 - 10 - 11-12 éveseknek való játékok, készségfejlesztő játékok egyben a szülő segítségére is lehetnek a gyermeket foglalkoztató érzelmek, gondolatok megismerésében. Termékkategóriánkban számos kreatív és szórakoztató ajándék ötletet találhatsz az iskolás korosztály számára. 

Nézz szét kínálatunkban, és válaszd ki azt a játékot, amivel gyermeked fejlődését segítheted ebben az életkorban!

Tovább

A 8-9-10-11-12 éves korcsoportban rendkívül jelentős agyi fejlődési folyamat zajlik. Mire iskolás korba kerülnek megértik a számokat, le tudnak másolni bonyolult alakzatokat, tudják melyik a jobb és bal kezük, meg tudják nevezni a tárgyakat és el tudják mondani a használatukat.

8 éves kortól egyre többet olvasnak, megértik a tér fogalmát, szeretnek rajzolni, festeni és élvezettel gyűjtögetnek tárgyakat.

10-12 évesen értik az ok-okozati összefüggéseket, történeteket, leveleket írnak és jól olvasnak. Szívesen beszélnek jövőbeli karrier céljaikról. Fantáziálnak, álmodoznak arról, milyen jövő vár rájuk. Gyakoriak a karrier szerepjátékok és ebben a korban gyakran találnak maguknak hobbit. Szeretnek beszélgetni másokkal és a barátok nagyon fontosak számukra. Elkezdenek érdeklődni a másik nem iránt. Fontos ösztönözni az iskolás korúak fizikai fejlődését is mérsékelt vagy intenzív mozgással a hét több napján. A fizikai aktivitás előnyös az egészségre és fejleszti a képességeiket.

A 8-12 éves korszak a sportolás kora, mivel a mozgások szabályosabbak, eredményesebbek. Szinte minden sportot élvezettel űznek a gyerekek. A mozgás örömének, az erő megmutatásának szükséglete, a testi vetélkedés fiúknál, lányoknál egyaránt a fejlődés része. Kitartó, céltudatos mozgásra, tevékenységre képesek. 

JÁTÉKOK 8-9-10-11-12 ÉVES LÁNYOKNAK

A lányok a finommotorikus készségeket fejlesztik előbb, mint a fiúk, például a kézírást és a szem-kéz koordinációt. Mozdulataik kecsesebbek, szeretnek alkotni, rajzolni, festeni, varrni, stb. Örömmel fogadják a kreatív játékokat, a kerámiakészítő, gyertyaöntő készletet, barkács és kreatív alapanyagokat, maszkoló filceket. Kisiskoláskorban a nemek viszonylag elkülönülnek, a fiúknak többnyire több barátjuk van, de a lányok barátsága általában intimebb jellegű. A testképpel és az önbizalommal kapcsolatos problémák szempontjából igen érzékeny időszak ez. Érdemes vásárolni egy serülőkorról szóló könyvet és lehetőséget adni a kislány számára, hogy beszélhessen róla. Legfőbb érzelmeik a tanuláshoz, a tanulásban elért sikerekhez vagy kudarcokhoz kötődnek. A logikai játékok használatával megjelenik a logikai öröm, ha rájön a megoldásra, vagy a kétely, ha nem tudja megoldani. A növekvő tudásvágy, kíváncsiság és fokozódó érdeklődés egyre nagyobb teljesítményre ösztönzi őket. Segíthetjük őket ismeretterjesztő könyvekkel, izgalmas foglalkoztató füzetekkel, idegen nyelv tanulásához és gyakorlásához szükséges játékokkal, tudományos játékokkal. Motiválhatjuk, hogy legyen hobbija és próbáljon ki több tevékenységet. Játékliget játék webáruházunk fejlesztő játékai között változatos sport, mozgásfejlesztő játékot és eszközt találhattok, melyek kiváló alkalmat kínálnak arra, hogy megtalálja a lánygyermek a számára ebben az életkorban legjobb mozgást és sporttevékenységet. 

Merülj el óriási társasjáték választékunkban és fedezd fel újdonságainkat!

JÁTÉKOK 8-9-10-11-12 ÉVES FIÚKNAK

A 8-12 éves fiúk körében elsősorban a nagymozgásos tevékenységek dominálnak, mivel izomerejük folyamatosan növekszik. Mozgásaik lendületesek, futnak, fociznak, bírkóznak, fogócskáznak. Érdemes őket valamilyen sportág irányába terelni, mert a sportolás hatására mozdulataik finomodnak és szabályosabbá válnak. Foglalkoztatják őket a tudományos kérdések, megfigyelnek, következtetéseket vonnak vonnak le, a világ iránti kíváncsiságuk szinte kimeríthetetlen. Örömmel játszanak a tudományos játékokkal - ezekkel bátran kísérletezhetnek, felfedezhetnek. Konkrét ismeretekre tesznek szert és önálló munkára sarkall. Szociális kapcsolataikban a barátok kerülnek első helyre, kiváló alkalmat kínálva a közös sportolásra, kvízjátékokra, ügyességi játékokra. Folyamatos kihívásra van szükségük, ezért élvezettel merülnek el a csoportos játékokban. Szeretnek fúrni, faragni, szétszerelni, összerakni - barkácsolni. A pubertás felé tartó időszak, majd annak megélése fizikai és lelki változásokat idéz elő. Megerősödik az "Én"- tudat és jobban felfogják már a kérdések, jelenségek reális, racionális vonatkozásait. Csendes, visszahúzódó időszakaikban szívesen játszanak egyszemélyes logikai játékokkal, programozható robotjátékokkal vagy merülnek el az ismeretterjesztő könyvek világában. Teljesen azonosulnak munkáikkal és gyakran töltenek időt annak tökéletesítésével. Webáruházunk TV reklámos slágertermékei között sok mindent találunk, legyen szó akár 10 éves fiúnak ajándék a keresés tárgya. Játékok fiúknak, melyek újdonság erejével hatnak a fiúgyermekre és hosszú időre leköti a figyelmét. 

Élvezd a böngészést játékkategóriáink izgalmas kínálatában és körül népszerű ajándékötleteink tárházában is!     

Gyerek ajándékötletek

Évről-évre visszatérő kérdés, hogy mi az, amit ajándékozzunk a különböző korú gyerekeknek; mi is az, ami koruknak megfelelő ajándék, aminek örülnének, és amivel sokáig is játszanának. Játék webshopunk ebben többféle válogatás segítségével szeretne tippeket, ötleteket adni:

Tovább