Termék státusza
Ár
2 349 Ft - 10 621 Ft
Kategóriák
Ajánlott korosztály
Nem
Téma szerint
Hányan játszhatják?
Fejlesztési terület

Kvízjátékok

Kvízjátékok lényege, hogy különböző kérdéseket kell megválaszolni és a helyes válaszoknak megfelelően haladhatunk előre. A kvízjellegű társasjátékokban a kérdések alapozhatnak az általános műveltségre, intelligenciára, a szerencsére, megfigyelésekre.

A kérdés-felelet játékokkal a gyerekek és felnőttek ismereteit bővíthetjük a világról, az országokról, állatokról, környezetünkről, történelemről stb. Izgalmasabbnál izgalmasabb kérdések megválaszolásával haladhatunk előre szórakozva, a kiválasztott témakörben.

Tovább

A kvízjátékok kicsiknek és nagyoknak egyaránt szórakoztatóak. Játékos elmebajnokság, mellyel gyarapíthatjuk általános műveltségünket, elmerülhetünk egy-egy témakörben, versenyezhetünk, ki a gyorsabb a helyes válasz megadásában. 

A kvízjáték fejleszti a memóriát, a megfigyelőkészséget, próbára teszi a logikus gondolkodást egy ötletes és izgalmas vetélkedő formájában. A társasjátékok feldobják a partikat, társas rendezvényeket, családi összejöveteleket, de remekül játszhatóak utazás vagy nyaralás közben is. A kvízjátékok szabályai különbözűek, de mindegyikre általánosan jellemző a kérdés-felelet, ahol számít a gyorsaság is. 

Izgalmas kihívás, szellemi társasjáték gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. 5 éves kortól 99 éves korig garantáltan senki nem unatkozik  a kvízjáték közben! Ki tudja a helyes választ kiválasztani, megfogalmazni a legrövidebb idő alatt? Ki a legtájékozottabb az állatvilág, a történelem vagy a konyhaművészet terén? Kiderül egy-egy kvízjáték alkalmával.

A társasjátékoknak a közösségépítő szerepen túl számtalan fejlesztő hatása van. A szociális tevékenységek gyakorlása játékélményen keresztül megtanít sportszerűnek lenni, elfogadni a vereséget, javítja a problémamegoldást, az információk elemzését, a kommunikációt. Meg kell tanulni kivárni a sorodat, együttműködni, előre tervezni, uralkodni magadon, stratégiát kialakítani.  A különböző döntések különböző eredményeket hoznak, ami eredményezi a bölcs döntéshozatal kialakítását. 

A társasjátékok rendszerint egy adott téma, elképzelés köré épülnek saját szókészlettel, ami kiváló alkalom arra, hogy a játékosok beszélgessenek a témáról, könnyedén, játsszva tanuljanak új szavakat és fogalmakat, amiket aztán aktívan használjanak a mindennapi élet során. Észrevétlen beszédfejlesztés játékos formában, amit végigkísér a felfedezés izgalma, a feladatok begyakorlása és a folyamatos gondolkodás. 

Fedezd fel Játékliget játék webáruházunk játékkategóriának minőségi kínálatát és merülj el óriási választékunkban!

Kvízjátékaink mellett családi társasjátékok, fejlesztő társasjátékok, kártyajátékok, logikai társasjátékok, party játékok és ügyességi társasjátékok széles skáláját kínáljuk minden korosztály számára.

A társasozás minőségi együttlét, izgalmas és kihívásokkal teli, de mégis tanító jellegű időtöltés kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

 

 

Karácsonyi ajándékötletek

Évről-évre visszatérő kérdés, hogy mi az, amit karácsonyra ajándékozzunk a különböző korú gyerekeknek; mi is az, ami koruknak megfelelő karácsonyi ajándék, aminek örülnének, és amivel sokáig is játszanának. Játék webshopunk ebben többféle válogatás segítségével szeretne tippeket, ötleteket adni:

Tovább