A webáruház használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

ÉRZEL-MESE - érzelmi intelligenciát fejlesztő játék

Youtube videók

Ár:
4.590 Ft
Cikkszám: 10260
Gyártó: Játékliget
Elérhetőség: Előrendelhető
Szerezhető hűségpontok: 46
Szállítási díj: 890 Ft
Ekkorra érkezhet hozzád: 2021. március 17.

“Kutatások igazolják, hogy az életben való beválásunk nem csak értelmi képességeinken múlik.”

Érzel-mese a Játékliget saját fejlesztésű érzelmi intelligenciát fejlesztő játéka 4 éves kortól. Az EQ fejlesztő játékunk összeállításában Kádár Annamária is segítségünkre volt nagyszerű javaslataival.
Az Érzel-mese játékot azért alkottuk meg, hogy legyen egy olyan eszköz a szülők, vagy a gyermekekkel dolgozó szakemberek kezében, ami lehetőséget biztosít az érzelmekről szóló beszélgetésekre. Ezzel a csomaggal számos játék játszható, mely az érzelmi intelligencia több részterületére hat. Segít felismerni a látott érzelmeket, megfogalmazni adott szituációban átélteket, a körülöttünk élők „bőrébe bújva” átgondolhatjuk, hogy vajon a másik mit érez. 

Szállítás & fizetés

Gyors szállítás: akár 1 nap alatt nálad lehet

INGYENES SZÁLLÍTÁS: 25.000 Ft felett

Fizethetsz: átutalással, bankkártyával, utánvéttel

Részletek itt >>

Ajánlott kiegészítők. Jelöld be amelyiket meg szeretnéd vásárolni!
ÉRZEL-MESÉIM - érzelem-napló az érzelmi intelligenciát fejlesztéséhez ÉRZEL-MESÉIM - érzelem-napló az érzelmi intelligenciát fejlesztéséhez
980 Ft

Játék bemutatása

Kádár Annamária írta játékunkról:

"A kisgyermek nagyon nehezen tudja megfogalmazni problémáit, csupán az érzések szintjén éli meg a feszítő állapotokat. Számtalan olyan feladattal kell megbírkóznia, amelyek nagy megpróbáltatások elé állítják: le kell válnia szüleiről, meg kell tanulnia, hogyan kezelje félelmeit, késleltesse vágyait, győzze le a testvérféltékenység érzését. Gyakran átéli az érzések ambivalenciáját is: egyszerre imádja és gyűlöli szüleit, és tehetetlennek érzi magát ebben a belső zűrzavarban. Ha a szülő és a pedagógus teljesítményorientált, hogyha nagyon magasra helyezi a mércét vagy átadja a gyermeknek saját szorongásait, bizonytalanságát, ha felnőttszerepbe emeli a gyermeket, ha értelmezi problémáit, ha semmibe veszi és lekicsinyli félelmeit, szorongásait, akkor még jobban kibillentheti őt az amúgy is ingatag egyensúlyi állapotából. A gyermek élményeit szimbolikusan, a játék és a mesehallgatás során segítségével tudja kifejezni. Erre egy kiváló eszköz ez a társasjáték, hogy növeljük a gyermekünk éntudatosságát, érzelmi kifejezőkészségét, segítsünk a külső-belső konfliktusai megoldásában, a segítségkérésben, az empátiában, a vágyaik késleltetésében, a kitartásban. A játék gyakorlatai segítenek szóba állni az érzésekről, természetesebbé teszik azt, hogy egyáltalán foglalkozzunk ezzel a témával.

Az Érzel-mese játékot azért alkottuk meg, hogy legyen egy olyan eszköz a szülők, vagy a gyermekekkel dolgozó szakemberek kezében, ami lehetőséget biztosít az érzelmekről szóló beszélgetésekre. Ezzel a csomaggal számos játék játszható, mely az érzelmi intelligencia több részterületére hat. Segít felismerni a látott érzelmeket, megfogalmazni adott szituációban átélteket, a körülöttünk élők „bőrébe bújva” átgondolhatjuk, hogy vajon a másik mit érez. 
A játékban levő helyszíntáblák a gyermekek számára ismerős, napi szinten megjelenő színtereket ábrázolnak, így minden tábla rengeteg történetet, eseményt hív elő gondolataikból.  

A játékhoz összeállítottunk 12+1 játékszabályt, és további ötleteket a Játékliget facebook oldalán találhattok.

Néhány ötlet:

-memória az érzelmekkel
-pantomim
-Élet-mese
-Anya-apa ezt mondja
-Ha erre járok, ezt érzem
-Mit érezhet?
-Mese az érzelmekről
-Tabula rasa

A játék tartalma:
-30 érzelemkártya
-14 karakterkártya
-10 kétoldalas helyszín és szituációkártya

A játékhoz ajánljuk az Érzel-meséim érzelem-naplót, mely használatával hozzászoktathatjuk gyermekeinket, hogy a mindennapjaikban keressék, hogy a történések milyen érzéseket váltanak ki belőlük, figyeljék meg, hogy gondolkodnak. A negatív érzelmek okozta feszültséget így könnyebben megtanulják kezelni, oldani. A konfliktushelyzeteiket kezelni, illetve az örömteli pillanatokat a rajz, írás által újraélni.


Kellemes szórakozást, izgalmas beszélgetéseket kívánunk!

Fejleszti Szociális készséget, önismeretet, együttműködés képességét
Gyártó Játékliget
Jelleg készségfejlesztő játék
Fejleszti érzelmi intelligenciát, kudarctűrő képességet, önbizalmat

Vélemények

5.00
2 értékelés
5
(2)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2019. 11. 04.
most ismerkedünk, két unokámnak is vettem, tetszik
| 5 / 5 csillag!
2019. 10. 29.
Nagyon jókat beszélgetünk a gyerekekkel a különböző mindennapi helyzetekről, amit a játékban találunk és így jobban megismerjük egymást.

Fejlesztő játék webshopunkban „ÉRZEL-MESE – érzelmi intelligenciát fejlesztő játék” terméknévvel listázott készségfejlesztő játék oldalára leginkább ezekkel a kifejezésekkel találnak rá vevőink: beszédfejlesztő játék, játékok, fejlesztő játékok, gyerekjátékok, érzelmi intelligencia fejlesztése, készségfejlesztő játékok, érzelmi intelligenciát fejlesztő játékok, képességfejlesztő eszközök, fejlesztő eszközök. Hasonló témájú keresőkifejezések, amelyek szintén segítségre lehetnek az elképzeléseknek leginkább megfelelő fejlesztő eszközök kiválasztásában, például a következők lehetnek: képességfejlesztő játék, készségfejlesztő eszközök, beszédfejlesztő játékok, érzelmi intelligenciát fejlesztő játék, készségfejlesztő eszköz, beszédkészséget fejlesztő játék, játék, fejlesztő játék. A fenti készségfejlesztő játék egyebek mellett az „Intézményeknek > Beszédfejlesztés” elnevezésű termékkategóriában illetve az „Életkor szerint” elnevezésű termékkategóriában érhető el. A következő termékcímkékre kattintva még több, hasonló készségfejlesztő játék között lehet böngészni. Az érzelmi intelligencia fejlesztés címkére kattintva példának okáért körülbelül 24 különféle fejlesztő eszköz között böngészhetnek az iskolai, óvodai illetve bölcsődei pedagógusok, vezetők.

Az ÉRZEL-MESE – érzelmi intelligenciát fejlesztő játék termék kiválasztása esetén leggyakrabban az alábbi termékek kerültek még vásárlóink kosarába: » ÉRZEL-MESÉIM – érzelem-napló az érzelmi intelligenciát fejlesztéséhez » Csodakártya – Jobb és bal agyfélteke összehangolása » Beszédépítő 1. -beszédészlelést és beszédértést fejlesztő program középső csoportos óvodások számára kép és hanganyaggal ISBN 978-615-00-6080-4 » Sztorikocka (Story Cubes) – Kommunikációs társasjáték » Grabolo junior gyorsasági társasjáték » Feelinks –  érzelmi intelligencia-fejlesztő társasjáték » Beszédépítő csomag ajánlat – Beszédészlelést és beszédértést fejlesztő program – Óvodások számára ISBN 978-615-00-6080-4 / ISBN 978-615-00-8061-1 » Grabolo – Gyorsasági társasjáték » Club 2% – Egyszemélyes készségfejlesztő játék » Asmodee Dobble kártyajáték – Készségfejlesztő játék.