Termék státusza
Ár
2 989 Ft - 12 991 Ft
Kategóriák*
Ajánlott korosztály*
Nem*
Téma szerint*
Mesehős*
Hányan játszhatják?*
Fejlesztési terület*

Kooperációs - együttműködésre tanító játékok

Ha az otthonotok nem éppen a béke szigete a közös társasjáték alatt, ha a meghitt légkör helyett csak egymással versengő családtagok hangjától hangos a ház, akkor jó helyen jársz! A kooperációs társasjátékok együttműködésre tanítanak. Segítségükkel nem egymás, hanem egy közös ellenség ellen szállunk harcba, így össze kell dolgoznunk a játék során.

Ajánljuk túlzott versenyszellemű felnőttek, versengő testvérek, a társasjátékokkal még csak ismerkedő, veszíteni nem tudó kisgyermekek számára, és mindenkinek, aki szeretne egy olyan társasjáték típust kipróbálni, ahol mindenki nyer.

Görgess lejjebb, és válassz kooperációs társasjátékaink közül!   

Tovább

Társasjátékozni jó!?

A társasjátékkal fejlődnek a szociális készségek, a szabálytudat, a kommunikációs és a türelem is. A társasjáték összehozza a családot, ápolja a szülő-gyerek kapcsolatot, remek közös időtöltés lehet. Persze ez nincs mindig így. A kisebbek – és sokszor még a felnőttek is – nehezen veszítenek. Ilyenkor kitartás és sok türelem kell hozzá, hogy a családi társasjáték miatt ne változzon az otthonunk csatatérré.

Kooperációs társasjátékok

Képzeljük el, hogy mi lenne, ha a játékban nem egymás, hanem egy közös ellenfél ellen kellene küzdeni a játékban. Ha közös tervet kellene gyártanunk, az aktuális döntéseinket megvitatni, a feladatokat felosztani és együtt dolgozni. A kooperációs társasjátékok ugyanis ezen az elven működnek, egészen más hangulatban, csapatban dolgozunk a cél elérése érdekében. Például bankot rabolunk, állatokat terelünk, vagy felfedezzük együtt, hogy mit rejt a titkos csapóajtó.

Együttműködésre tanítanak

A kooperációs játékokban azért szurkolunk, hogy a másik pont annyit dobjon, amennyit kell, és azt a kártyát húzza fel, amire a csapatnak szüksége van. Nincs „ellenségeskedés”, közösen mérjük fel a feladatokat, együtt ötletelünk és közösen megvalósítunk. A kooperáció mellett több módon is fejlesztenek a játékok. A gyerekek megtanulják elfogadni a másik véleményét, rájönnek, hogy a másik nézőpontja is lehet jó. Az idő jó hangulatban telik és közben fejlődik a kreativitás, a problémamegoldó és a kezdeményező készség is.

 

Karácsonyi ajándékötletek

Évről-évre visszatérő kérdés, hogy mi az, amit karácsonyra ajándékozzunk a különböző korú gyerekeknek; mi is az, ami koruknak megfelelő karácsonyi ajándék, aminek örülnének, és amivel sokáig is játszanának. Játék webshopunk ebben többféle válogatás segítségével szeretne tippeket, ötleteket adni:

Tovább