A webáruház használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Kalaha / Mankala, üveggolyókkal - Logikai táblajáték

Ár:
4.990 Ft
Cikkszám: 5236
Gyártó: FKP Toys
Elérhetőség: Raktáron
Szerezhető hűségpontok: 50
Szállítási díj: 890 Ft
Ekkorra érkezhet hozzád: 2020. július 08.

Az ősi Mankala-Kalaha játék eredete homályba vész. A világ legrégibb (stratégiai) táblajátékának is mondják, sok száz néven ismerik, és több tucat változatát játsszák Afrikában, Ázsia egyes részein, a Nyugat-Indiai szigeteken és Dél-Amerikában is.
A Kalaha ősi logikai játék. Eredetileg homok-gödröcskékben játszották kavicsokkal, csontokkal. A Kalaha egyaránt volt gyerekjáték és felnőttek, uralkodók kedvence. Egyszerű játék menete ellenére nagyon komoly taktikai játék.

Szállítás & fizetés

Gyors szállítás: akár 1 nap alatt nálad lehet

INGYENES SZÁLLÍTÁS: 25.000 Ft felett

Fizethetsz: átutalással, bankkártyával, utánvéttel

Részletek itt >>

Játék bemutatása

Tábla: két sor, soronként hat lyukkal, a tábla két végében 1-1 gyűjtőrekesszel (mindig a nekünk jobb kéz felőli gyűjtőrekesz a sajátunk).

Figurák: 72 mag, kavics vagy a golyó mindkét játékosnak 36 (ezeket nem kell egymástól megkülönböztetni).

Nyitó helyzet:

1. Kezdetben mindkét játékosnak 36-36 golyója van, melyet hatosával helyeznek el a saját mezőjének hat lyukába, vagyis minden lyukban 6 golyó legyen.

2. Bármelyik játékos kezdhet, mégpedig úgy, hogy a kezdő játékos a saját térfelének bármelyik lyukát tetszőlegesen kiválaszthatja, és az abban elhelyezett négy figurát az óramutató járásával ellentétes irányba haladva egyesével elhelyezi a következő négy lyukban.

3. A másik játékos szintén kiválasztja a saját mezőjének bármelyik lyukát, és hasonlóképpen folytatja a szétosztást.

Játék menete:

Az ellenfelek felváltva lépnek. Egy-egy lyukban lévő golyók elfogására akkor kerül sor, ha valamely lépésben az utolsónak letett golyót olyan lyukba sikerül letennünk, amelyben korábban 1 vagy 5 golyó volt (és így most 2-re vagy 6-ra egészült ki a számuk), ekkor ezeket a golyókat zsákmányként levesszük és saját gyűjtőrekeszünkbe helyezzük, ezeket a játszma végén összeszámolják.

A játék vége:

A játék akkor ér véget, ha az egyik játékosnak már nem marad golyója a saját térfelén, és ezért nem tud lépni. Ekkor a táblán maradt valamennyi golyó az ellenfélé lesz. Az győz, akinek végül is több golyót sikerült zsákmányolnia.

Kellemes időtöltést, jó játékot!

Gyártó FKP Toys
Játékosok száma 2 fő
Játékosok száma 2-4 játékos
Korosztály 5 éves kortól ajánljuk
Jelleg logikai fejlesztő társasjáték

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Az ünnepek előtt ajánlanánk figyelmébe a kedves szülőknek és nagyszülőknek illetve az ötletes és praktikus karácsonyi ajándékokat kereső látogatóknak a kisiskolás gyerekek legkedveltebb játékait bemutató karácsonyi ajándékötleteinket, melyek a „Top ajándékötletek karácsonyra 5 éves gyerekeknek” című oldalon találhatóak. Ezen az oldalon egyebek mellett azok a logikai játékok és gyerekjátékok kerültek bemutatásra, amiket tavaly, karácsony alkalmából a legtöbbször választottak ki ajándékként.

Játék webshopunkban „Kalaha / Mankala, üveggolyókkal - Logikai táblajáték” terméknévvel megtalálható logikai játék adatlapjára leginkább a következő kulcsszavakkal találnak rá látogatóink: játék, logikus gondolkodást fejlesztő játékok, képességfejlesztő játékok, gyerekjátékok, gyermekjáték, társasjátékok iskolásoknak, iskolás társasok, társas, készségfejlesztő játékok, logikát fejlesztő játékok. Hasonló típusú szavak, amelyek szintén segíthetnek az elképzeléseknek leginkább megfelelő gyerekjátékok kiválasztásában, pl. a következők lehetnek: logikus gondolkodást fejlesztő játék, táblás játékok, társasjátékok, készségfejlesztő játék, társasok, társas játékok, gyermekjátékok, iskolás társasjátékok, logikát fejlesztő játék. A fenti termék többek között az „Életkor szerint > Játékok 8-9-10-11-12 éveseknek > Játék 8-9-10-11-12 éves lányoknak” kategóriában és a „Kedvelt ajándékötletek” nevű kategóriában található meg. A következő termékcímkéket választva számos további, hasonló logikai játék tekinthető meg. A gyerekjáték kulcsszóra kattintva pl. körülbelül 4842 különböző gyerekjáték között böngészhetnek a hasznos és érdekes játékot kereső nagyszülők és szülők, továbbá gyerekek számára egyedi és minőségi ajándékot kereső látogatók.