Termék státusza
Ár
45 Ft - 64 800 Ft
Kategóriák
Ajánlott korosztály
Nem
Téma szerint
Mesehős
Hányan játszhatják?
Fejlesztési terület

Vizuális észlelés fejlesztő eszközei

A vizuális észlelés fejlesztés egyik fő célja, hogy segítse a gyermeket az őt körülvevő világ jelenségeinek megismerésében, megértésében, az örömteli alkotás mélyebb átélésében, a művészeti alkotásokban rejlő igazságok felfedezésében. ​Játékaink a  található képek, formák gyors, megbízható felismerését, megkülönböztetését erősítik. E részképesség terület fejlesztése az olvasás, írás elsajátítását, a betűismeret kialakulását támogatja.


Vizuális fejlesztő eszközeink és játékaink között számos színfelismerő, színekkel foglalkozó játék, kreatív foglalkoztató füzet, kreatív alkotó készlet, fűzős játék, gyurma, rajzoló és festő eszköz található. 

 

Görgess lejjebb további részletekért!

Tovább

A vizuális nevelés alapvető fontosságú célja, hogy hozzásegítse a gyermekeket a látható világ jelenségeinek, a vizuális művészeti alkotásoknak mélyebb átéléséhez, értelmezéséhez. Az óvodai vizuális nevelés közvetlen szemlélet alapján történik. Legfontosabb a valóság megfigyelése (formai,színbeli jellemzők, arányok, irányok stb.) hasonlóságok, különbözőségek felfedezése. Az ábrázoló tevékenységekkel gazdagodnak a formaképzetek és alakul a megfigyelőképesség, fejlődik a figyelem. Emlékezet utáni élményábrázolások otthoni környezet, otthoni események, családi programok, ünnepek, stb. fejlesztik a forma- és színemlékezetet, a képzeletet és a gondolkodást. A gyermekek a természet utáni tapasztalatokból szerzett emlékképeiket variálják. 

A tárgyak, formák díszítése, téri formák vonzóbbá, szebbé tétele fejleszti az arányérzéket, a formaérzéket, a kompozíciós érzéket, a finommotorikát és a technikai készséget. A díszítés során a kicsik a majdani írásnál is használatos elemeket alkalmazzák (hullámvonalak, egyenesek, cikk-cakk vonalak, stb.), így a díszítőtevékenység hangsúlyozottan szolgálja az írás előkészítést. Fejleszti a beszédet, szókincset. Megismerkednek bizonyos fogalmakkal (forma közepe, széle, mellette, előtte, átlók stb.). Megalapozza a szerkezet, elrendezés, díszítendő felületösszefüggésének meglátását. Játékos formában fejlődik a a gyermekek türelme, figyelme és koncentráló képessége. Átélik az alkotás örömét és a sikerélményt.

A barkácsolás - kézimunka elsősorban konstruálást jelent. A létrehozás, szerkesztés, megtervezés jó lehetőséget ad az egyszerű szerszámok használatának elsajátítására, egyszerű munkafogások és különböző anyagok megismerésére. Ezek a játékos ábrázolások szorosan kapcsolódnak a gyermekek mindennapi játéktevékenységeihez. 

A vizuális észlelés fejlesztő eszközei között megtalálhatók a francia Djeco játékgyártó minőségi festék- és ecsetkészletei mellett, gyurmarajzok, színezők, formakivágók, fűzőcskék játékok, szortírozók, színfelismerők, ujjfestékek, pötyi játékok, melyekkel már egészen kicsi korban örömmel foglalatoskodnak az alkotó szellemű gyerkőcök. Számukra az észlelés, érzékelés, környezetük megtapasztalása intenzív, akárcsak saját érzelmeik megértése és megélése. Minden körülöttük zajló eseményt, változást alaposan megfigyelnek és memorizálnak. Azonosságot, különbözőséget, rész-egész viszonyokat, alakváltozásokat vagy állandóságokat, kellemes vagy adott esetben kellemetlen vizuális élményeket egyaránt. 

Ebben a játékkategóriában nem csak az ovisok, de a 8-12 éves iskolások számára is találunk rengeteg izgalmas kreatív játékot, melyekkel felszínre hozhatják bimbózó művészi képességeiket. Készíthetnek csodás karkötőket, ékszereket, alkalmazhatják a karctechnikát, megismerkedhetnek az ólomüveg képkészítéssel vagy a szövés fortélyaival.

Találd meg Játékliget játék webáruházunk minőségi kínálatában a számotokra legérdekesebb fejlesztő játékokat és fedezd fel újdonságainkat is! 

Karácsonyi ajándékötletek

Évről-évre visszatérő kérdés, hogy mi az, amit karácsonyra ajándékozzunk a különböző korú gyerekeknek; mi is az, ami koruknak megfelelő karácsonyi ajándék, aminek örülnének, és amivel sokáig is játszanának. Játék webshopunk ebben többféle válogatás segítségével szeretne tippeket, ötleteket adni:

    • Az alábbi népszerű játékok karácsonyi ajándékba játékkategóriák segítségével webáruházunk legkedveltebb, legtöbb vásárlónk által választott TOP játékait, ajándékait, legnépszerűbb játékait válogattuk össze, korcsoportok szerint válogatva.
Tovább