Termék státusza
Ár
2 230 Ft - 23 851 Ft
Kategóriák*
Ajánlott korosztály*
Nem*
Téma szerint*
Mesehős*
Hányan játszhatják?*
Fejlesztési terület*

Stratégiai társasjátékok

A stratégiai társasjátékokra talán a legjellemzőbb tulajdonság, hogy előre gondolkodásra késztet. A stratégiai, taktikai társasjátékokban a játék kimenetelét a szerencse helyett a játékosok döntései határozzák meg. A játék során nagyon fontos, hogy legyen egy elképzelésünk arról, hogyan szeretnénk játszani, a terveinket tudjuk alakítani némiképp a játékostársunk döntései alapján, de még jobb, ha a lépések megtétele előtt szinte valószínűségszámítással felérő előre gondolkodást végzünk.
Kell ennél jobb gondolkodásfejlesztő eszköz? Hol fogja a gyermek az itt megtanultakat használni? Hisz szinte az élet ilyen lépések sorozata!

A stratégiai társasjátékok minden korosztály számára izgalmas, lebilincselő, kiterjedt gondolkodást igénylő, tartalmas szórakozást biztosítanak. Legyen esős délután, kellemesen hűs este a kertben, családi vagy baráti összejövetel, minden alkalmat minőségivé varázsol.

Tovább

A stratégiai társasjátékok kategóriában a család minden tagja megtalálja a taktikázással teli élményt. Izgalmas kaland, mellyel kiválóan feldobhatjátok az estéket. Hódítsd meg a prérit, épits fel egy birodalmat, találd meg az eltemetett sírt, nyomozd ki a tettest, légy te a leggazdagabb viking! De vigyázat! A játékok pörgősek és jól megmozgatják az agytekervényeket! A társasjáték gyerekeknek és felnőtteknek egyformán remek szórakozást biztosít.

A szabályjáték legfontosabb sajátossága, hogy a tevékenység minden résztvevő számára pontosan meghatározott, egyformán kötelező szabályok szerint folyik. Ezek biztosítják a játék belső rendjét, enélkül értelmetlenné válna. Ez a szabályrendszer segít a tudatos fegyelmezettség kialakításában és fejlődésében.

A társasjáték a legrégebbi szabadidős tevékenység, és bár a sakk és a kínai dáma még ma is hódít, azóta számtalan különlegesség látta meg a napvilágot. A szellemi kihívás minden társasjátékban benne van, így a szórakozás mellett aktívan tartja az elmét és növeli a tanulási képességet. A társasjátékozás jótékony hatása számtalan területen megmutatkozik. A játék során egymásra összpontosítunk. Mindenki oldott, móka és kacagás tölti be a teret nem feledve a versenyszellemet, hiszen titokban vagy nyíltan mindenki nyerni szeretne. A közös élmény összehangolja a játékos társaságot. 

Számos készséget, ismeretet a játék során sajátítunk el. Csapatépítő hatású, megtanít az együttműködésre, fejleszti a taktikai, stratégiai érzéket, a kommunikációs készséget, a szabályok értelmezését és alkalmazását. A családi társasjátékok építik a generációk közötti kapcsolatot és minden életszakaszban a legépítőbb szabadidős tevékenységnek bizonyulnak.

Kártyajátékok, kvízjátékok, ügyességi társasok, fejlesztő és logikai társasjátékok óriási választékát kínálja Játékliget játék webáruházunk a stratégiai társasjátékok mellett a társasjátékok szerelmeseink. 

Élvezd a böngészést játékkategóriánk minőségi kínálatában! Fedezd fel party játékainkat is!

A társasjáték nemcsak a gyermekeknek, de az idősebb generációnak is hasznos az agy aktívan tartásához, ami által élénk marad a figyelem és a memória, ráadásul javítja a kedélyállapotot, és csökkenti a stressz mértékét is. A logikai gondolkodás, a verbális képességek a koncentrációs készség fejlesztésében igazi szuperfegyver.

 

Karácsonyi ajándékötletek

Évről-évre visszatérő kérdés, hogy mi az, amit karácsonyra ajándékozzunk a különböző korú gyerekeknek; mi is az, ami koruknak megfelelő karácsonyi ajándék, aminek örülnének, és amivel sokáig is játszanának. Játék webshopunk ebben többféle válogatás segítségével szeretne tippeket, ötleteket adni:

Tovább