Termék státusza
Ár
2 349 Ft - 23 851 Ft
Kategóriák*
Ajánlott korosztály*
Nem*
Téma szerint*
Mesehős*
Hányan játszhatják?*
Fejlesztési terület*

Családi társasjátékok

A családi társasjátékok egész évben jól szórakozási lehetőséget biztosítanak. Együtt kacaghatunk azon, ha a kisunoka elhappolja a Dobble gyorsasági játékban az összetartozó párokat, de a gyakorlott keresztrejtvény fejtő Nagyi pontszámait csak nehezen tudjuk megközelíteni a Scrabble-ben. Élvezettel figyeljük, ahogy a gyakran túl komoly Nagypapa is együtt kacag a családdal az Activity vicces feladványain, Apát pedig alig győzzük hallgatni, mert minden közlekedésről, vagy ragadozókról szóló BrainBox kártya mellé akad egy története. A cserfes Hugi kedvencei persze a Tick Tack Bumm és Sztorikocka, az Öcsi meg mindent szeret, amiben számolni kell, ha rajta múlna, csak a Rummikub kerülne az asztalra.

Ha még nincs meg a kedvencetek, vagy valami újdonságot keresel, nézz szét kínálatunkban és válogass családi társasjátékaink közül!

Tovább

Családi társasjátékok – óvodástól a nagymamáig

A családi társasjátékok azért jók, mert nehéz olyan egyéb közös elfoglaltságot találni, ami korra való tekintet nélkül mindenki számára élvezetes. Nincs hozzá sem túl meleg, sem túl hideg, nem túl fárasztó vagy megerőltető. A legtöbb családi társasjáték szabályai egyszerűek, hamar megjegyezhető, néhány játék után már mindenki számára tökéletesen követhető.

Együtt a család apraja-nagyja

Télen, ha kint túl hideg az idő, tavaszi szeles napokon, őszi esőben, vagy nyáron a hőség elől az árnyékba, hűs lakásba menekülve, a családi társasjátékok egész évben jól szórakozási lehetőséget biztosítanak. Közös időtöltés a családnak, a felhőtlen pillanatokból pedig idővel szép emlékek lesznek. A kisebbek gyakran a Csigafutam, Bogyó és babóca kalandjain keresztül ismerkednek meg a társasjátékok világával. A nagyobbak és a felnőttek körében pedig a Dixit, Dobble, Activity vagy Scrabble a legismertebbek.

Nem csak szórakoztat, fejleszt is

A társasjátékkal fejlődnek a szociális készségek, a szabálytudat, a kommunikációs és a türelem is. A játékok segítségével a gyerekek plusz ismeretekre is szert tehetnek, a családi társasjáték tematikájától függően.

Akkor se adjuk fel a próbálkozást, ha a közös játék során az idilli kikapcsolódás helyett rendre a testvérek versengését kell csitítani, vagy a kisebb gyerkőc egyszerűen képtelen feldolgozni, ha nem ő nyer. Ilyenkor válasszunk kooperációs társasjátékot, melynek során nem egymás, hanem egy közös ellenfél ellen játsszunk, csapatban, így versengés helyett összedolgozunk.

Karácsonyi ajándékötletek

Évről-évre visszatérő kérdés, hogy mi az, amit karácsonyra ajándékozzunk a különböző korú gyerekeknek; mi is az, ami koruknak megfelelő karácsonyi ajándék, aminek örülnének, és amivel sokáig is játszanának. Játék webshopunk ebben többféle válogatás segítségével szeretne tippeket, ötleteket adni:

Tovább