Termék státusza
Ár
1 660 Ft - 23 851 Ft
Kategóriák
Ajánlott korosztály
Nem
Téma szerint
Mesehős
Hányan játszhatják?
Fejlesztési terület

Logikai társasjátékok

Az ember minden korban szeret játszani, ki így - ki úgy. Az izgalom átélése vagy épp az ellazulás végett, szükség is van a játékra. Érzékeljük, hogy a valódi tartalomnélküliség, az igénytelenség egyre nagyobb teret nyer. Ezért is van fokozottan szükség az olyan tevékenységekre, melyek a gyermek szellemi és lelki fejlődését szolgálják.

A logikai társasjátékok és táblajátékok az emberiség ősi játékai közé tartoznak, melyekkel nem csak kellemes időtöltést biztosíthatunk, fontos a gondolkodásfejlesztő funkciójuk is.

Válogass kedvedre minőségi kínálatunkból!

Tovább
A logikai játékok elsajátítása és az azzal való szórakozás nem csupán remek kikapcsolódást jelent, hanem rejteget számtalan olyan lehetőséget, amely a gyermekek szellemi képességeit fejleszti, ezzel játszva tanítja őket olyan dolgokra, melyeket később életük során fel tudnak majd használni. A logikai játékok bármely formája nagyon pozitív hatással van a kisgyermekek fejlődésére. A logikai és táblajátékok fő célkitűzése a gyerekek értelmi képességének fejlesztése, a szabadidő igényes, tartalmas eltöltése, a társas élet erősítése és a megmérettetés. A játéktevékenység közben mindvégig törekedni kell a gyerekek motiváltságának biztosítására, önállóságuk fejlesztésére.
A logikai társasjátékok fejlesztik a matematikai készségeket a figyelmet és a koncentrációt. A játék közben a gyermekek megértik és alkalmazzák a szabályokat. A játék egyik legfontosabb sajátossága, hogy a tevékenység minden résztvevő számára pontosan meghatározott, egyformán kötelező szabályok szerint folyik. A játék során fejlődik az érzékelés, figyelem, jobban tudnak koncentrálni, pontosabban figyelik meg a körülöttük lévő világot. Fejlődik a problémamegoldó gondolkodásuk, helyzetfelismerési- és döntési képességük, bátrabban kezdeményeznek, jobban, ügyesebben szervezik az életüket, találékonyabbak, kreatívabbak lesznek.
A játékok felfedeznivalók. Már az is rengeteg különféle tanulási lehetőséget kínál, amikor a gyerkőc kinyitja egy játék dobozát és felfedezi annak tartalmát. A társasjátékok mindenféle olyan részeket tartalmaznak, amelyeket sorba rendezésre, színek szerinti válogatásra, formák és anyagok felfedezésére, a tapintási érzék fejlesztésére lehet használni. A gyerekek megtanulják, hogy az egyes részek hogyan illeszkednek egymáshoz, hogy mi történik, ha bizonyos dolgokat csinálnak, és hogy mi lesz az eredménye a különféle taktikák és stratégiák alkalmazásának. Társasjátékozás közben a gyerekek a játékba feledkezve fejlesztik kognitív, motorikus és társas képességeiket, tanulják a térbeli gondolkodás gyakorlati alkalmazását. Önismertük, énképük reálisabb lesz, beszédkészségük, szókincsük, kommunikációjuk komplexebb.
Fejlesztő társasjátékaink aktív kikapcsolódást nyújtanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Gyermekeinkkel töltött idő életre szóló kapcsolatot is teremt. A közös családi társasozós estékből egész életre szóló hagyományt teremthetünk, sok-sok nevetéssel, beszélgetéssel, tanulással.
Merülj el Játékliget játék webáruházunk játékkategóriáinak minőségi kínálatában és fedezd fel újdonságainkat!    
Karácsonyi ajándékötletek

Évről-évre visszatérő kérdés, hogy mi az, amit karácsonyra ajándékozzunk a különböző korú gyerekeknek; mi is az, ami koruknak megfelelő karácsonyi ajándék, aminek örülnének, és amivel sokáig is játszanának. Játék webshopunk ebben többféle válogatás segítségével szeretne tippeket, ötleteket adni:    • Az alábbi népszerű játékok karácsonyi ajándékba játékkategóriák segítségével webáruházunk legkedveltebb, legtöbb vásárlónk által választott TOP játékait, ajándékait, legnépszerűbb játékait válogattuk össze, korcsoportok szerint válogatva.Tovább