Termék státusza
Ár
5 289 Ft - 24 991 Ft
Kategóriák
Ajánlott korosztály
Nem
Téma szerint
Hányan játszhatják?
Fejlesztési terület

Programozható robotjátékok

Gyermeked rajong a különböző kütyükért? Lepd meg olyan játékokkal, amelyek a programozáshoz szükséges gondolkodását anélkül fejlesztik, hogy egész nap a számítógép előtt ülne.

A programozható robotjátékok között találhatsz óvodások, kiskamaszok, tinédzserek körében is népszerű darabokat. Az egyszerűbb, távirányítós és a bonyolultabb, akár tabletről is programozható szerkezetekből a hagyományos robotfigura mellett választhatsz átalakuló robotot, markológépet, kutyát, pandát vagy akár tarantulát is.

Görgess lejjebb és ismerd meg a programozható robotjátékok új és izgalmas világát!

Tovább

Új ismeretek - robotika

A hagyományos fejlesztő játékok és foglalkoztató füzetek mellett a modern kor kihívásaira és igényeire reagálva a játékok piacán megjelentek a programozható robotjátékok.  Ahogy a világ változik, egyre nagyobb szerepet kapnak a programozható, vezérelhető robotok. Érdemes ilyen típusú játékokkal is megismertetni a gyerekeket, hiszen a robotikához kapcsolódó ismeretek a későbbiekben akár munkaerőpiaci előnyt is jelenthetnek majd.

A programozható robotjátékok így fejlesztenek

A kisebbeknek készült távirányítós robotok mellett a nagyobbaknak szóló játékok beállítása egyre nehezedik. A programozási feladat, a robot beállítása alapos figyelmet, sok türelmet és kitartást igényel a gyerekektől. A sikerélmény pedig az önbizalmát erősíti, hiszen jó érzés, amikor a családtagok is elismerően bólogatnak a robot mozgását figyelve.

Ha valami hiba mégis becsúszik és nem sikerül megfelelően beállítani, a logikus gondolkodást és a problémamegoldó képességet kell elővenni és addig próbálkozni, amíg megtalálja az okot, amiért a robot nem a beállítani kívánt feladatsort hajtja végre.

Az útvonal és a feladatok kitalálása közben fejlődik a térlátás és az előrelátás.

Az pedig már csak hab a tortát, hogy a kütyük iránt érdeklődő gyerkőc úgy hódolhat a hobbijának, hogy közben mégsem kell naphosszat a gép előtt görnyednie.

Ha érdekel a robotika, nézz szét a logikai játékok és a tudományos játékok kategóriában is!

Karácsonyi ajándékötletek

Évről-évre visszatérő kérdés, hogy mi az, amit karácsonyra ajándékozzunk a különböző korú gyerekeknek; mi is az, ami koruknak megfelelő karácsonyi ajándék, aminek örülnének, és amivel sokáig is játszanának. Játék webshopunk ebben többféle válogatás segítségével szeretne tippeket, ötleteket adni:

Tovább