Termék státusza
Ár
9 440 Ft - 99 860 Ft
Kategóriák*
Ajánlott korosztály*
Nem*
Hányan játszhatják?*
Fejlesztési terület*

Gyermekjárművek

A gyerekek általában 5 éves kor körül tanulnak meg magabiztosan kétkerekű kerékpárral közlekedni. Addig azonban különböző típusú gyermekjárművek állnak rendelkezésre a gyakorláshoz.

Bébitaxi, futóbringa, roller akár már egy éves kortól is használható. Érdemes több típust kipróbálni, hogy kiderüljön, melyik az, amelyiket szívesen és egyre ügyesebben hajtja hosszabb távokon is a gyerkőc. Csak győzzük majd utolérni!

Görgess lejjebb, és ismerd meg gyerekjárgányainkat!

 

Tovább

Gyermekjárművek 1 éves kortól

Egy éves kora után a gyerekek többsége már megteszi önálló lépéseit. Kezdetben járás közben szívesen kapaszkodik még valamibe, amit tolhatnak maguk előtt. Ilyenkor praktikus beszerezni egy járássegítőt. Ülve is szívesen közlekednek, miközben lábbal ügyesen hajtják magukat. Az első gyerekjárgánynak a bébitaxi, vagy a 2 az 1-ben roller és bébitaxi a legideálisabb választás.

1,5 éves kortól futóbicikli

A bébitaxi után, másfél éves kortól járművet válthatunk. A gyerekek többsége élvezi a futóbiciklit hajtani. Gyakorlással egyre ügyesebben is megy nekik. A futóbiciklivel a gyermek pedál nélkül, páros lábbal hajtva, egészen hosszú gurulásokat visz véghez, így gyakorolja az egyensúlyozást. Ez egy nagyon fontos momentum, hiszen az egyensúlyozásban szerzett gyakorlat segíti őt abban később, hogy majd a pedálok segítségével, hajtással egybekötve is tudjon haladni.

Gyermekjárművek 3 éves kor felett

Az óvodakezdésre a gyerkőc már biztosan kinőtte a korábban vásárolt futóbiciklit, így 3 éves kortól már egy következő méretreű Y Volution válthatunk. Ebben az életkorban szokás beszerezni az első pótkerekes gyermekkerékpárt is, így akár felváltva hajthatja mindkettőt. Az is elképzelhető, hogy a gyerkőc annyira megkedvelte a nagyobb futóbiciklit, hogy 5 éves kor körül majd ezt cseréljük egyből kétkerekű kerékpárra.

Tanácsok a gyermekjárművek használatához

- Gyakoroljuk a biztonságos közlekedést! Egy biztonságos helyen játsszunk „Állj” és „Mehet” játékot, aszfaltkrétával rajzoljuk fel a zebrát, járdát és úttestet, építsünk szlalompályát a kanyarodás gyakorláshoz.

- Érdemes az esések során védelmet nyújtó bukósisakot is beszerezni a gyerekjárgányok mellé.

- A lábbal hajtós járművek a cipők orrát nem kímélik. Ha nem akarunk gyakran új lábbelit venni, érdemes beszerezni cipőorrvédőt, amit bármilyen lábbelire felvehet a gyerek, és megvédi a cipő orrát a szakadástól.

- Nem minden gyerkőc kedveli meg egyből a gyermekjárműveket. Valakinek több idő kell, mert bátortalanabb a közlekedésben. Hagyjunk időt, ne sürgessük, ha elzárkózik, inkább tegyük el és később próbáljuk meg újra, ne erőltessük.

Karácsonyi ajándékötletek

Évről-évre visszatérő kérdés, hogy mi az, amit karácsonyra ajándékozzunk a különböző korú gyerekeknek; mi is az, ami koruknak megfelelő karácsonyi ajándék, aminek örülnének, és amivel sokáig is játszanának. Játék webshopunk ebben többféle válogatás segítségével szeretne tippeket, ötleteket adni:

Tovább