Termék státusza
Ár
909 Ft - 42 490 Ft
Kategóriák*
Ajánlott korosztály*
Nem*
Téma szerint*
Mesehős*
Hányan játszhatják?*
Fejlesztési terület*

Figyelemzavar, motoros nyugtalanság

A figyelemzavarral, motoros nyugtalansággal küzdő gyermeknél általában gyengébben funkcionál az egyensúly, bizonytalan a testhatárok érzékelése. A lassabb, koncentrációt igénylő igénylő feladatok kedvezően befolyásolják a kapkodóbb munkatempót, míg a gyors, érzékelésen, észlelésen alapuló játékok a figyelem-koncentráció állandóságát, tartósságát erősítik.

E kategóriánkban olyan játékokat, játékos fejlesztő eszközöket gyűjtöttünk össze, melyek pörgősek, gyorsak, mégis fejlesztik a koncentrációs készséget. Építőjátékok, mozgásfejlesztő játékok, néhány kreatív játék, gyorsan lejátszható logikai játékok, társasjátékok válogatását találod itt.

Görgess lejjebb további részletekért!

Tovább

A figyelemzavar, motoros nyugtalanság egy nagyon markáns jele amikor gyermek a neki nem tetsző feladathelyzetekből gyorsan kiszáll, mindig valami mást akar csinálni a feladat helyett. Az óvónénire csak rövid ideig tud figyelni.  A mesehallgatás, a játéktevékenység nem köti le sokáig, kapkodás, gyakori tevékenységváltás, impulzivitás jellemzi. Nehézségei iskolás korban tovább fokozódnak. Figyelme könnyen elterelhető, nem képes hosszabb ideig tartósan koncentrálni egy feladatra vagy tevékenységre, nehezen különíti el a lényeges és lényegtelen információkat. Nem képes végig ülni az órákat, gyakran feláll, kimegy az osztályteremből, nagy és finom mozgása összerendezetlen, nem célvezérelt. Írásbeli munkái rendetlenek, töredékesek és ha a feladat nem sikerül elsőre, gyakran feladja és annyiban hagyja. Ha nem az elvárásai alapján alakulnak a dolgok, ideges, feszült, agresszív lesz. 

A mozgásfejlesztés nagyon sokat tud segíteni és igen rövid idő alatt látványos eredmények mutatkoznak. Elsődlegesen az alap mozgások fejlesztésére érdemes fókuszálni, melyet mozgásos játékok játszásával lehet begyakoroltatni. Fontos, hogy minél többet mozogjon a gyermek, hintázzon, bicajozzon, ugrókötelezzen, mert ezek a mozgásformák bizonyítottan fejlesztik az idegrendszert. Azok a mozgásos játékok, melyek a testi fáradtság mellett koncentrációt is igényelnek (pl. egyensúlyozók), erősítik a megtartott figyelem képességét. De különböző feladatokat (tanulás, házi feladat) elvégezhet a gyermek például Fizioball labdán ülve is, mivel a rugózás segíti a koncentrációt.

Ingergazdag környezettel is ösztönözhetjük az érdeklődését. Viszont a digitális eszközök túlingerelhetik, ezért azt próbáljuk meg a minimumra csökkenteni. 

A figyelemzavarral, motoros nyugtalansággal küzdő gyermeknél általában gyengébben funkcionál az egyensúly, bizonytalan a testhatárok érzékelése. A lassabb, koncentrációt igénylő igénylő feladatok kedvezően befolyásolják a kapkodóbb munkatempót, míg a gyors, érzékelésen, észlelésen alapuló játékok a figyelem-koncentráció állandóságát, tartósságát erősítik.

Játékliget játék webáruházunkban kiemelt fontossággal bírnak a különböző fejlesztési területek játékai. Büszkék vagyunk arra, hogy számos fejlesztő intézményt, óvodát, iskolát és fejlesztő pedagógust tudhatunk vásárlóink között!

Nézz szét minőségi kínálatunkban!


Karácsonyi ajándékötletek

Évről-évre visszatérő kérdés, hogy mi az, amit karácsonyra ajándékozzunk a különböző korú gyerekeknek; mi is az, ami koruknak megfelelő karácsonyi ajándék, aminek örülnének, és amivel sokáig is játszanának. Játék webshopunk ebben többféle válogatás segítségével szeretne tippeket, ötleteket adni:    • Az alábbi népszerű játékok karácsonyi ajándékba játékkategóriák segítségével webáruházunk legkedveltebb, legtöbb vásárlónk által választott TOP játékait, ajándékait, legnépszerűbb játékait válogattuk össze, korcsoportok szerint válogatva.Tovább