Termék státusza
Ár
889 Ft - 126 390 Ft
Kategóriák
Ajánlott korosztály
Nem
Fejlesztési terület

Zenei nevelés

A gyermek számára a személyiségfejlődés szempontjából a szülők által nyújtott érzelmi biztonság a legfontosabb, az ismétlődő, mozgással kísért dalok, ringatók, illetve az anyaméhben hallott énekek felismerése ezt az állandóságot adja a kicsik számára. A zenei nevelés minél korábban elkezdődik, annál jobb. Bizonyítottan hatással van a korai zenei nevelés a személyiség fejlődésére, tanulási folyamatokra, összefüggések felismerésére, beszédkészség fejlődésére.

Tovább

A gyermek már magzat korában kapcsolatba kerül a zenével, hiszen az emberi hangokból először a ritmust és a hangszínt érzékeli. Később az anya beszéde, éneke, játéka, mozdulatai viszik közelebb a zene világához. Az első impulzusokat a családtól kapja, ritmust, dalrészeket raktároz el magában apa játéka vagy nagyobb testvére játékos mozdulatai által. A zenei nevelés elsődleges színtere a család, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy ebben a rendkívül fogékony korban milyen zenét hall. Elsősorban az énekléssel alakul ki olyan meghitt légkör, ami szorosabb kötődést biztosít a szülő és a gyermek között. A 3-4 hónapos bébik már aktívan figyelnek a zenei hangokra és érdemes lágy, egyenletes hangerejű zenét hallgattatni velük. Segítenek a vizuális nevelésben ebben az időszakban a felhúzható, zenélő játékok, melyeket a babaágyra tudunk felszerelni. A babajátékok nagy többsége interaktív funkciókkal van ellátva, mely fejleszti a hallást, tapintást, érzékelést  0-1 éves korig.  

Az együtt éneklés, a közös zenehallgatás, táncolás segíti kifejezni és megélni az érzelmeket. Tapsolás, dobolás, ugrálás, éneklés - remek módok a kicsik számára, hogy levezessék a bennük zajló érzéseket, legyen az düh vagy boldogság.

A zene nagyszerűen fejleszti a kommunikációs készségeket, fontos szerepe van a beszédfejlesztésben és a szociális képességek elsajátításában. A zenei nevelésben részesülő gyermekek később, nagy valószínűséggel jobban teljesítenek a matematikában, a logikai gondolkodásban és az olvasási képességben.  

Az énekléstől, a hangszeres játéktól a gyermekek empatikusabbá, érzékenyebbé válnak, fejlődik az érzelmi intelligenciájuk és jobban meg merik mutatni magukat a kreativitás terén. A gyerekhangszerek használatával javul a ritmusérzékük, fejlődik a mozgásuk és a közös zenei foglalkozások megtanítják őket együttműködni

Játékkategóriáink széleskörű választéka mellett válogass kedvedre a fejlesztő játékok között is és találd meg a számotokra legmegfelelőbbet!

A zenehallgatás, éneklés, hangszeres mozgással egybekötött játék könnyed, örömteli közösségi élmény nyújt. A zene nemcsak kiegyensúlyozottabbá teszi a kisgyermeket, de lehetőséget nyújt neki arra, hogy kifejezze saját érzelmeit akár szavak nélkül is. A játékos mondókák, kiszámolók, a szerepjáték eszközök, a bábok segítségével összekötik a hangot a mozgással észrevétlenül fejlődve, miközben remekül szórakoznak.

A zene akaratunk ellenére magával ragad, belénk fészkeli magát a dallam, az ismétlődő ritmus és erősen befolyásolja a hangulatunkat. Tudaton és akaton kívül hat, és ezt a mélyebb tudattal még nem rendelkező kicsiknél láthatjuk a legjobban, hiszen ők egész testükkel átélik a történéseket, a zene ritmusára azonnal ugyanolyan ritmikus mozgással reagálnak. 

Az intézményes zenei nevelés rendezett lelkű, következetes gyermeket nevel, aki a ritmusban és a dallamban megtalálja első érzelmi kapaszkodóját, ahová bármikor visszatérhet. 

Olvasd el a zenei nevelés alapjairól szóló blogbejegyzésünket is, melyet IDE kattintva tudsz elérni!

 

 

 

Karácsonyi ajándékötletek

Évről-évre visszatérő kérdés, hogy mi az, amit karácsonyra ajándékozzunk a különböző korú gyerekeknek; mi is az, ami koruknak megfelelő karácsonyi ajándék, aminek örülnének, és amivel sokáig is játszanának. Játék webshopunk ebben többféle válogatás segítségével szeretne tippeket, ötleteket adni:

Tovább