A webáruház használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Számolás – Okoskocka

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
49.400 Ft
Szerezhető hűségpontok: 495
Cikkszám: 553
Számolás az Okos(koc)ka fejlesztő játékcsalád tagja. A matematika területéhez szükséges képességek fejlesztését célozza meg játékos formában.
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: Okoskocka
Szállítási díj: Ingyenes
Ekkorra érkezhet hozzád: 2019. március 26.

Játék bemutatása

A készlet a matematika területének hatékony fejlesztésére vállalkozik. A matematikai nevelés és oktatás célja, hogy a gyermek tevékenyen ismerje meg a környező világot, fedezze fel a valóságban megfigyelhető összefüggéseket, legyen képes a világ elemeinek jellemzésére, összehasonlítására, rendszerezésére, kialakuljon a problémaérzékenysége és problémamegoldó gondolkodása, stb. Összegzésképpen: legyen képes a világ leképezésére matematikai fogalmak és a matematikai gondolkodás alkalmazásával. Természetesen e kompetenciák elemi szintről építkezve fejlődhetnek csak, melynek megalapozása elkezdődik már az óvodai matematikai neveléssel. Ebben az életkorban jelentős fejlődést lehet elérni kellő játékos gyakorlással. Ennek ékes bizonyítékát Nagy József és munkatársai is citálták a PREFER/DIFER hatásvizsgálata kapcsán. Igazolták, hogy e képességterület az elmúlt negyed évszázad alatt mintegy egy mentális évnyi akcelerációt eredményezett. Ugyanakkor hangsúlyozzák, hogy az iskolába lépő gyermekek mintegy harmada nem éri el a sikeres iskolai matematikai tanuláshoz szükséges érettséget. Szükség van tehát a számolási képesség sokoldalú és játékos fejlesztésére óvodás- és kisiskoláskorban. Sőt számolási nehézséggel vagy zavarral (diszkalkulia) küzdő gyermekek esetében még későbbi életkorban is szükséges az elemi szintű fejlesztés, melyre e kockacsalád a teljesség igényével kínál lehetőségeket. A készlet 6 fő kockacsoportot tartalmaz, melyek változatos formában biztosítják a matematikai gondolkodás fejődését az alábbi területeken: 1. A számolás, számlálás fejlődésének nyomon követéséhez, illetve fejlesztéséhez: Több, kevesebb, ugyanannyi perceptuális megállapítása. Matematikai fogalmak értelmezése, pl. páros, páratlan, stb. Számsor ismerete. Mennyiség megszámlálása. A számsorban való"közlekedés" képessége. Számképek ismerete. Számnevek képeinek felismerése. Mennyiségállandóság (invariancia) képessége. Számfogalom kialakulása. Tő- és sorszámnév elkülönítése. Gondolkodási műveletek alkalmazása (csoportosítás, sorbarendezés, elvonatkoztatás, összehasonlítás, megkülönböztetés, analízis, szintézis). Műveletvégzés. Hozzáadás, elvevés, bontás végzése halmazok átalakításával, illetve számlépcső segítségével (cselekvő-szemléletes szint). Műveletvégzés számképek alkalmazásával (szemléletes-képszerű szint). Műveletvégzés. Összeadás, kivonás és bontás műveleteinek verbális alkalmazása (nyelvi-fogalmi szint). Szorzás értelmezése, alkalmazása. Osztás értelmezése, alkalmazása. Tört és egész viszonyának értelmezése. 2. Geometria alapjainak mérése, fejlesztése. Síkidomok megkülönböztetése, megnevezése. Szimmetria fogalmának értelmezése, alkalmazása. Tárgyak, pontok helyének meghatározása koordinátarendszerben. A számolás képességét fejlesztő OKOS(KOC)KA Fejlesztő Kockajáték-család tartalma: 120 db kocka fadobozban, színes pálcikák, játéklapok, útmutató. 

Gyártó Okoskocka
Mely kategória? Intézményi eszközök
Mely korosztály? 5 - 7 éves
Nem Mindegyik

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Játék webshopunkban „Számolás – Okoskocka” terméknévvel listázott óvodai eszköz oldalára leginkább a következő kulcsszavakkal lelnek rá vásárlóink: készségfejlesztő eszköz, óvodai fejlesztő eszköz, óvodai eszközök. Hasonló típusú kifejezések, melyek még segítségre lehetnek az elképzeléseknek leginkább megfelelő fejlesztő eszközök megtalálásában, pl. a következőek lehetnek: óvodai fejlesztő eszközök, képességfejlesztő eszközök. A fenti óvodai eszköz többek között az „Intézményeknek ” elnevezésű termékkategóriában,továbbá a „Játékkategóriák > Fejlesztőjáték” elnevezésű termékkategóriában érhető el. A következő termékcímkékre kattintva még több, hasonló óvodai eszköz között lehet válogatni. Az óvodai eszköz címkére kattintva példának okáért több mint 315 különféle fejlesztő eszköz között választhatnak az iskolai, óvodai illetve bölcsődei pedagógusok, vezetők.

Termék címkék: fejlesztő eszköz, óvodai eszköz
MailChimp hírlevél modul

Játékliget hírlevél

Különleges ajánlatok, hírek, érdekességek!
Most ajándékkal jutalmazzuk feliratkozásod!

Milyen korú gyermeked van?

Adatvédelmi tájékoztatót a hírlevél kéréssel  elfogadom. 
Adatvédelmi azonosítónk:
NAIH-94873/2016
bármikor leiratkozhatsz 

Szállítás & fizetés

Ekkorra érkezhet hozzád: Minden terméknél pontosan feltüntetve

általában 1 munkanap, de a megnövekedett forgalom miatt késések előfordulhatnak - Házhoz szállítva; GLSPontra,postán maradón; személyes átvétellel 

Fizetés történhet:
átutalással, utánvéttel, bankkártyás fizetéssel
Szállítási költségek:
990 Ft (+200 Ft utánvét esetén)
20.000 Ft felett INGYENES szállítás

(Kivétel: bútor, tornatermi berendezés, nagyméretű fejlesztő,játszótéri eszközök
Ezek esetében a várható költségről emailben, előre tájékoztatunk)
Részletek itt >>