A webáruház használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Számolás – Okoskocka

Ár:
51.900 Ft
Cikkszám: 553
Gyártó: Okoskocka
Elérhetőség: Raktáron
Szerezhető hűségpontok: 519
Szállítási díj: Ingyenes
Ekkorra érkezhet hozzád: 2020. november 06.
Számolás az Okos(koc)ka fejlesztő játékcsalád tagja. A matematika területéhez szükséges képességek fejlesztését célozza meg játékos formában.

Szállítás & fizetés

Gyors szállítás: akár 1 nap alatt nálad lehet

INGYENES SZÁLLÍTÁS: 25.000 Ft felett

Fizethetsz: átutalással, bankkártyával, utánvéttel

Részletek itt >>

Játék bemutatása

A készlet a matematika területének hatékony fejlesztésére vállalkozik. A matematikai nevelés és oktatás célja, hogy a gyermek tevékenyen ismerje meg a környező világot, fedezze fel a valóságban megfigyelhető összefüggéseket, legyen képes a világ elemeinek jellemzésére, összehasonlítására, rendszerezésére, kialakuljon a problémaérzékenysége és problémamegoldó gondolkodása, stb. Összegzésképpen: legyen képes a világ leképezésére matematikai fogalmak és a matematikai gondolkodás alkalmazásával. Természetesen e kompetenciák elemi szintről építkezve fejlődhetnek csak, melynek megalapozása elkezdődik már az óvodai matematikai neveléssel. Ebben az életkorban jelentős fejlődést lehet elérni kellő játékos gyakorlással. Ennek ékes bizonyítékát Nagy József és munkatársai is citálták a PREFER/DIFER hatásvizsgálata kapcsán. Igazolták, hogy e képességterület az elmúlt negyed évszázad alatt mintegy egy mentális évnyi akcelerációt eredményezett. Ugyanakkor hangsúlyozzák, hogy az iskolába lépő gyermekek mintegy harmada nem éri el a sikeres iskolai matematikai tanuláshoz szükséges érettséget. Szükség van tehát a számolási képesség sokoldalú és játékos fejlesztésére óvodás- és kisiskoláskorban. Sőt számolási nehézséggel vagy zavarral (diszkalkulia) küzdő gyermekek esetében még későbbi életkorban is szükséges az elemi szintű fejlesztés, melyre e kockacsalád a teljesség igényével kínál lehetőségeket. A készlet 6 fő kockacsoportot tartalmaz, melyek változatos formában biztosítják a matematikai gondolkodás fejődését az alábbi területeken: 1. A számolás, számlálás fejlődésének nyomon követéséhez, illetve fejlesztéséhez: Több, kevesebb, ugyanannyi perceptuális megállapítása. Matematikai fogalmak értelmezése, pl. páros, páratlan, stb. Számsor ismerete. Mennyiség megszámlálása. A számsorban való"közlekedés" képessége. Számképek ismerete. Számnevek képeinek felismerése. Mennyiségállandóság (invariancia) képessége. Számfogalom kialakulása. Tő- és sorszámnév elkülönítése. Gondolkodási műveletek alkalmazása (csoportosítás, sorbarendezés, elvonatkoztatás, összehasonlítás, megkülönböztetés, analízis, szintézis). Műveletvégzés. Hozzáadás, elvevés, bontás végzése halmazok átalakításával, illetve számlépcső segítségével (cselekvő-szemléletes szint). Műveletvégzés számképek alkalmazásával (szemléletes-képszerű szint). Műveletvégzés. Összeadás, kivonás és bontás műveleteinek verbális alkalmazása (nyelvi-fogalmi szint). Szorzás értelmezése, alkalmazása. Osztás értelmezése, alkalmazása. Tört és egész viszonyának értelmezése. 2. Geometria alapjainak mérése, fejlesztése. Síkidomok megkülönböztetése, megnevezése. Szimmetria fogalmának értelmezése, alkalmazása. Tárgyak, pontok helyének meghatározása koordinátarendszerben. A számolás képességét fejlesztő OKOS(KOC)KA Fejlesztő Kockajáték-család tartalma: 120 db kocka fadobozban, színes pálcikák, játéklapok, útmutató. 

Gyártó Okoskocka

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Kreatív játék webáruházunkban „Számolás – Okoskocka” terméknévvel megtalálható óvodai eszköz termékadatlapjára általában ezekkel a kifejezésekkel lelnek rá látogatóink: fejlesztő eszközök, készségfejlesztő eszköz. Hasonló típusú kifejezések, amelyek szintén segítségre lehetnek a megfelelő fejlesztő eszközök megtalálásában, pl. a következők lehetnek: képességfejlesztő eszközök, óvodai fejlesztő eszközök, készségfejlesztő eszközök. A fenti óvodai eszköz egyebek mellett az „Intézményeknek > Matematikai fejlesztés” elnevezésű termékkategóriában,továbbá a „Játékkategóriák > Fejlesztőjáték, fejlesztő eszközök > Okoskocka fejlesztő játékok” nevű termékkategóriában érhető el. Az alább felsorolt termékcímkékre kattintva még több, hasonló óvodai eszköz adatlapja között lehet böngészni. Az óvodai eszköz címkére kattintva példának okáért több mint 498 különféle fejlesztő eszköz között választhatnak a bölcsődei, óvodai illetve iskolai pedagógusok, vezetők.

Vásárlóink a Számolás – Okoskocka terméken túl legtöbbször a következő termékeket választották még: » Anyanyelvi játék – Okoskocka » Vizuális észlelés – Okoskocka » Testséma – Okoskocka » Virág alakú zseblámpa- Melissa és Doug » Varázsbetű Programcsalád intézményeknek – Képességfejlesztő szoftvercsomag » Vonatkészlet 63 db-os – Favonat készlet » Magassági vasútpálya – Bigjigs favonat kiegészítő » Vasútállomás piros tetős – Kiegészítő fa vonatos építőjátékhoz » Qwirkle – Készségfejlesztő társasjáték » Akusztikus észlelés – Okoskocka.

Termék címkék: fejlesztő eszköz, óvodai eszköz