A webáruház használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
0

Számolás – Okoskocka

Számolás – Okoskocka Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
46.800 Ft
Szerezhető hűségpontok: 468
Cikkszám: 553
Számolás az Okos(koc)ka fejlesztő játékcsalád tagja. A matematika területéhez szükséges képességek fejlesztését célozza meg játékos formában.
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: Okoskocka
Szállítási díj: Ingyenes
Ekkorra érkezhet hozzád: 2017. augusztus 02.
Játék bemutatása

A készlet a matematika területének hatékony fejlesztésére vállalkozik. A matematikai nevelés és oktatás célja, hogy a gyermek tevékenyen ismerje meg a környező világot, fedezze fel a valóságban megfigyelhető összefüggéseket, legyen képes a világ elemeinek jellemzésére, összehasonlítására, rendszerezésére, kialakuljon a problémaérzékenysége és problémamegoldó gondolkodása, stb. Összegzésképpen: legyen képes a világ leképezésére matematikai fogalmak és a matematikai gondolkodás alkalmazásával. Természetesen e kompetenciák elemi szintről építkezve fejlődhetnek csak, melynek megalapozása elkezdődik már az óvodai matematikai neveléssel. Ebben az életkorban jelentős fejlődést lehet elérni kellő játékos gyakorlással. Ennek ékes bizonyítékát Nagy József és munkatársai is citálták a PREFER/DIFER hatásvizsgálata kapcsán. Igazolták, hogy e képességterület az elmúlt negyed évszázad alatt mintegy egy mentális évnyi akcelerációt eredményezett. Ugyanakkor hangsúlyozzák, hogy az iskolába lépő gyermekek mintegy harmada nem éri el a sikeres iskolai matematikai tanuláshoz szükséges érettséget. Szükség van tehát a számolási képesség sokoldalú és játékos fejlesztésére óvodás- és kisiskoláskorban. Sőt számolási nehézséggel vagy zavarral (diszkalkulia) küzdő gyermekek esetében még későbbi életkorban is szükséges az elemi szintű fejlesztés, melyre e kockacsalád a teljesség igényével kínál lehetőségeket. A készlet 6 fő kockacsoportot tartalmaz, melyek változatos formában biztosítják a matematikai gondolkodás fejődését az alábbi területeken: 1. A számolás, számlálás fejlődésének nyomon követéséhez, illetve fejlesztéséhez: Több, kevesebb, ugyanannyi perceptuális megállapítása. Matematikai fogalmak értelmezése, pl. páros, páratlan, stb. Számsor ismerete. Mennyiség megszámlálása. A számsorban való"közlekedés" képessége. Számképek ismerete. Számnevek képeinek felismerése. Mennyiségállandóság (invariancia) képessége. Számfogalom kialakulása. Tő- és sorszámnév elkülönítése. Gondolkodási műveletek alkalmazása (csoportosítás, sorbarendezés, elvonatkoztatás, összehasonlítás, megkülönböztetés, analízis, szintézis). Műveletvégzés. Hozzáadás, elvevés, bontás végzése halmazok átalakításával, illetve számlépcső segítségével (cselekvő-szemléletes szint). Műveletvégzés számképek alkalmazásával (szemléletes-képszerű szint). Műveletvégzés. Összeadás, kivonás és bontás műveleteinek verbális alkalmazása (nyelvi-fogalmi szint). Szorzás értelmezése, alkalmazása. Osztás értelmezése, alkalmazása. Tört és egész viszonyának értelmezése. 2. Geometria alapjainak mérése, fejlesztése. Síkidomok megkülönböztetése, megnevezése. Szimmetria fogalmának értelmezése, alkalmazása. Tárgyak, pontok helyének meghatározása koordinátarendszerben. A számolás képességét fejlesztő OKOS(KOC)KA Fejlesztő Kockajáték-család tartalma: 120 db kocka fadobozban, színes pálcikák, játéklapok, útmutató. 

Gyártó Okoskocka
Mely kategória? Fejlesztő eszközök
Mely korosztály? 5 - 7 éves
Nem Mindegyik
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

A fejlesztő játék webáruházunkban „Számolás – Okoskocka” elnevezéssel listázott készségfejlesztő eszköz oldalára jellemzően ezekkel a keresőkifejezésekkel találnak rá látogatóink: képességfejlesztő eszközök, óvodai fejlesztő eszköz, óvodai eszközök. Hasonló típusú keresőkifejezések, melyek még segíthetnek a megfelelő készségfejlesztő eszköz megtalálásában, pl. a következők lehetnek: fejlesztő eszközök, képességfejlesztő eszköz, óvodai fejlesztő eszközök, fejlesztő eszköz. A következő termékcímkéket választva további, hasonló készségfejlesztő eszközök listájában böngészhet. A nagyszülők és szülők szíves figyelmébe ajánlanánk ezen kívül a 3 éves óvodások legkedveltebb játékait összegyűjtő ajándékötleteinket, melyek a „népszerű ajándék ötletek ovisoknak” termékkategória oldalon találhatóak.
MailChimp hírlevél modul

Játékliget hírlevél

Különleges ajánlatok, hírek, érdekességek!
Most ajándékkal jutalmazzuk feliratkozásod!

Milyen korú gyermeked van?

Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod 
Adatvédelmi azonosítónk:
NAIH-94873/2016
bármikor leiratkozhatsz 

Szállítás & fizetés

Ekkorra érkezhet hozzád: Minden terméknél pontosan feltüntetve

általában 2 munkanap - Házhoz szállítva; GLSPontra,postán maradón; személyes átvétellel 

Fizetés történhet:
átutalással, utánvéttel, bankkártyás fizetéssel
Szállítási költségek:
970 Ft (+150 Ft utánvét esetén)
20.000 Ft felett INGYENES szállítás

(Kivétel: bútor, tornatermi berendezés, nagyméretű fejlesztő,játszótéri eszközök
Ezek esetében a várható költségről emailben, előre tájékoztatunk)
Részletek itt >>