Termék státusza
Ár
6 050 Ft - 15 741 Ft
Kategóriák*
Ajánlott korosztály*
Nem*
Téma szerint*
Mesehős*
Fejlesztési terület*

Bábkellékek és csomagajánlatok

A bábozás tartalmas kikapcsolódás, szórakozás, fejlesztő játék. A bábokkal történő mesélés, verselés, éneklés kiemelkedően fejleszti a gyermekek beszédkészségét, fantáziáját, gondolkodását. Mi kell a bábozáshoz? Kesztyűbábok, ujjbábok, bábparavánok, kellékek. A többi már a fantáziánkra van bízva, és a szerepjáték segítségével a mesék, dalok, mondókák életre kelnek a bábozáson keresztül.
Gyere és válogass bábkellékeink és csomagajánlataink, különböző készletünk között! Csomagjainkat a közkedvelt mesék ihlették (pl. Kismalac és a farkas, aranytarajos kiskakas, magyar népmesék szereplői stb. ). 

Tovább

Amikor kézbe veszünk egy bábot, nem mindig látjuk meg a benne rejlő lehetőséget. Mire jó egy báb, azon túl, hogy eljátszunk vele egy történetet? A bábozás nemcsak szórakoztató, de hihetetlenül hasznos is gyermekünk számára.

Ebben a kategóriában külön gyűjtöttük a bábkellékeket, paravánokat, bábkészleteket, ujjbáb tartókat a könnyebb keresés miatt, de érdemes válogatni a kesztyűbábok és az ujjbábok kategóriában található kincsek között is.

A bábjáték sokoldalú, komplex hatása miatt rendkívül alkalmas a gyermeki személyiség fejlesztésére. Bábozás közben megjön a gyermek mesélő, verselő kedve. Játékos módon sajátít el új ismereteket, kelti életre a mesehősöket, teremt kapcsolatot a világgal, a környezettel, feldolgozza élményeit, benyomásait. Gyakorolja a logikus gondolkodást, vizualizál, rendezi a külvilágból szerzett ismeretanyagokat, kivetíti érzelmeit, elfojtott vágyait - félelmeit feloldja a bábjáték által. 

Azon túl, hogy meghozza a gyermek beszélőkedvét, bábozás alkalmával jól fejleszthető többek között a ritmusérzéke is. Az énekes bábozást kiegészíthetjük ritmikus gyerekhangszerekkel és a ritmusra sétáló, táncoló nyuszi a kis csemetét is magával ragadja, hatására azonnal ringatózni kezd. 

A kisebb gyerekek leginkább azokat a meséket, történeteket kedvelik, ahol a saját életük pillanatait vélik felfedezni. Hihetetlenül élvezik, amikor a tarka kakas óvodába megy vagy fogat mos lefekvés előtt. A bábozás varázslat, mely újra és újra átélhető a számukra azáltal, hogy felveszik a kezükre vagy az ujjukra. A báb megelevenedik, élni kezd általuk. 

Bábkészleteinkkel olyan klasszikus mesék játszhatók el, mint a Répamese, a Piroska és a farkas vagy az Iciri piciri ökröcske. Érzelmi bábjaink segítenek megérteni a saját és mások érzelmeit az érzelmi intelligencia fejlesztés eszközeként. Játékliget játék webáruházunkban számtalan fejlesztőjáték, fejlesztő eszköz között érdemes böngészni! Bábparavánjainkat intézményi felhasználásra is javasoljuk!

A bábozás a mesélés egy új dimenziója, ami nemcsak a kommunikációt fejleszti, de segíti a szem-, kézkoordinációt, a finommotorikát és finomítja a kézmozdulatokat. Megtanítja a gyermek a hangutánzásra, a gesztikulálásra, a testbeszédre és az idegen nyelv tanulásához is jó segédeszköz lehet.

Fedezd fel izgalmas kínálatunkat és merülj el webáruházunk minőségi választékában!

 

Karácsonyi ajándékötletek

Évről-évre visszatérő kérdés, hogy mi az, amit karácsonyra ajándékozzunk a különböző korú gyerekeknek; mi is az, ami koruknak megfelelő karácsonyi ajándék, aminek örülnének, és amivel sokáig is játszanának. Játék webshopunk ebben többféle válogatás segítségével szeretne tippeket, ötleteket adni:

Tovább