Termék státusza
Ár
1 089 Ft - 19 991 Ft
Kategóriák
Ajánlott korosztály
Nem
Téma szerint
Mesehős
Fejlesztési terület

Raya

Raya és az utolsó sárkány a Walt Disney 2021-ben bemutatott animációs filmje. Raya és az utolsó sárkány története Kumandra fantasztikus világába repít, ahol az emberek és sárkányok egykor harmóniában éltek, amíg egy gonosz erő megfenyegette a vidéket. Rayára hárul a feladat, hogy felkutassa a legendás utolsó sárkányt, aki egyesítheti a széthullott földet és megosztott népeit. 

Az animációs film a játékgyártókat is megihlette. Nézz szét kínálatunkban és megtalálod a legmegfelelőbb ajándékot!

Tovább

LEGO építőjátékok és puzzlek szerepelnek kínálatunkban, amelyek kiválóan fejlesztik a gyerekek kreativitását, képzelőerejét és finommotorikus készségeit, miközben belecsöppenek a Disney álomvilágába. 

A Walt Disney mesék szereplői már rengeteg játékgyártó kínálatában feltűnnek. Építőjátékok és puzzlek készültek a legnépszerűbb mesék például a Verdák, Jégvarázs és a különböző Disney hercegnők között. De most itt van Raya, az új kedvenc!

Puzzle formájában is elmerülhet gyermeked a történet mesés világában miközben képzelőereje szárnyra kel és csak szárnyal! A puzzle fejleszti a logikát, kitartást, memóriát, motorikus készségeket és a szemmozgató izmokat. Érdekesség, hogy a fent említett készségek fejlesztése mellett az apró kirakódarabok helyre illesztése ösztönzően hat a gyermekek koordinációs készségeire is. Ezzel együtt fejlődik a gyerkőcök motorikus képessége, segít Nekik a formák helyes felismerésében és annak elsajátításában is, ami elengedhetetlen, mielőtt a gyermek olvasni tanulna.A kirakós játékok tulajdonképpen mondhatjuk, hogy egyenlő a játszva tanulással. Életkornak megfelelően választhatunk egyre bonyolultabb és nagyobb kiszerelésű Puzzle-okat. Önálló, családi-, vagy társas tevékenység is lehet.

Amint a gyerekek képessé válnak a mozgásuk koordinálására, kezükbe tudnak fogni tárgyakat, megindulnak a rajzolás és építés folyamatai. Próbálgatják, mi hova illik, mindenből épülhet valami. Mindeközben megtanulják saját testüket irányítani, térben tervezni, alakítani a környezetüket, kreatívan problémákat megoldani, majd később megjelennek a szociális interakciók is, legyen szó játékállatok, kisautók vagy LEGO-figurák társas életének eljátszásáról. A gyerekek ezen a közvetett módon ismerkednek saját magukkal és a világgal, szedik szét elemeire és rakják össze újra – ezért olyan népszerűek már egészen pici kortól az építkezős játékok, kezdetben elnagyoltabb, majd egyre aprólékosabb részletekben.A Lego segíthet azoknak a gyerekeknek is, akiknek nehezebben megy a társas viselkedés. Egy LeGoff és munkatársai által végzett kutatásban autizmus spektrumzavaros gyerekek vettek részt Lego-terápiában, hogy a szociális és kommunikációs készségeiket fejlesszék a játék közben modellezett társas helyzetekben. A terápia során a gyerekek először a közös játék és építés szabályait sajátították el egyéni terápiában, majd csoportos helyzetben játszottak, olyan gyerekeket is bevonva, akiknek jók a szociális képességeik. A csoportmunka során különböző szerepeket kaptak (például tervező, építő), amit közben váltogattak is, illetve gyakorolták mind a verbális, mind a nonverbális kommunikációt az együttműködésben. Az előkészítés és a csoportos szakasz is 3-6 hónapon át tartott, heti rendszerességgel, és azt mérték, hogy fejlődik-e a gyerekek kezdeményező-készsége és kitartása a szociális interakciókban, valamint csökkenek-e az autizmus spektrumzavarra jellemző sztereotipikus viselkedések (ismétlődő, rituális mozgások, hangok, például tapsolás, bizonyos szavak vagy mondások visszatérése). Mindhárom mutatóban jelentős javulást tapasztaltak attól függetlenül, hogy a gyerekek 3 vagy 6 hónapos terápiában vettek részt. Egy későbbi kutatás (Legoff és Sherman) más terápiákkal összevetve is hatékonyabbnak találta a LEGO-t az autizmus spektrumzavaros gyerekek szociális készségeinek fejlesztésében.

 

 

 

Karácsonyi ajándékötletek

Évről-évre visszatérő kérdés, hogy mi az, amit karácsonyra ajándékozzunk a különböző korú gyerekeknek; mi is az, ami koruknak megfelelő karácsonyi ajándék, aminek örülnének, és amivel sokáig is játszanának. Játék webshopunk ebben többféle válogatás segítségével szeretne tippeket, ötleteket adni:

Tovább