Ár
51 899 Ft - 70 500 Ft
Kategóriák
Ajánlott korosztály
Nem
Fejlesztési terület
Termék státusza

Okoskocka

Az Okoskocka Fejlesztő Játékcsalád egy pszichológus, logopédus, tehetségszakértő és fejlesztőpedagógusok által kifejlesztett játékos eszközrendszer és módszer. Védett magyar termék, melynek eszközei az adott értelmi funkciót az idegrendszer érési folyamatával összhangban fejlesztik a legújabb kutatási eredmények alapján. A  3 - 10 éves korú gyermekek képességeinek szakszerű, pontos megismerésére és fejlesztésére szolgál.
Az OKOS(KOC)KA Fejlesztő Kockajáték-család a játékon túl  kellő szakképesítés birtokában diagnosztikus és fejlesztő eszköz-családként is szolgál. Ezen eszközök birtokában a szakmailag megfelelően felkészült szakember teljes képet alkothat a vizsgált gyermek képességeinek fejlettségéről, a fejlődés jellemzőiről, a fejlesztés mikéntjéről.

Tovább
Az Okoskocka fejlesztő kockajáték olyan fejlesztő eszköz, mellyel a gyermek gyakran játszhat. A játék közben világossá válik, mivel boldogul könnyebben és nehezebben, s ez megbízhatóvá teszi a gyermek fejlettségének megítélését. Az eszköz megbízható előrejelzést ad a tanulási zavar veszélyeztetettségének megállapítására, illetve a tanulási zavar okainak feltárására. Amennyiben a gyermek lényegesen alulteljesít az életkora alapján elvárttól, vagy teljesítménye diszharmóniát mutat (egyes nehezebb feladattal jobban boldogul, mint néhány könnyebb feladattal), s nagyon fontos, hogy a játékos fejlesztések sem mutatnak fejlődést, akkor joggal gondolhatunk potenciális tanulási zavarra. Átmenetet képez a kétdimenziós feladatlapok és a háromdimenziós, manipulatív tevékenységet jelentő eszközök között. A manipulációba ágyazott percepció-fejlesztés hatékonyabb eljárás, mint a feladatlapozás. Ennek oka, hogy a vizuális ingerek szerveződésében a gyermek aktívan részt vehet, figyelmi funkciói eredményesebbek és motivációja is erősebb. Szívesebben és gyakrabban foglalatoskodnak a gyermekek fejlesztő eszközökkel, mint feladatlapokkal. Ugyanezt tapasztaltuk a kockajáték-család esetében is. Az eszköz család sok játékos feladathelyzetben biztosítja az önellenőrzés lehetőségét. Ez azt jelenti, hogy a gyerekek egyedül, vagy akár felnőtt jelenléte nélkül két-három fős csoportokban is játszathatnak a kockákkal. (forrás: okoskocka.hu)
Az Okoskocka fejlesztő játék nem csak intézményi, óvodai, iskolai felhasználásra javasolt. Használatával és a benne található útmutató segítségével a szülők is betekintést nyerhetnek, hogy egy-egy képesség miért lesz fontos majd az iskolai tanuláshoz. A kockák esztétikusak, a gyermekek szívesen forgatják a kezeik között és fedeznek fel újabb és újabb játéklehetőségeket. Fejleszti a kreativitást és az ügyességet és minőségi, együtt töltött közös élményt nyújt, ami erősíti a szülő-gyermek kapcsolatot. Az óvodapedagógusoknak kiváló lehetőséget teremt a kicsik képességeinek szakszerű megismerésére, fejlesztésére, valamint a fejlődés nyomon követésére. A pedagógus értelmezni tudja, mely gyermeknek miért jelent nehézséget bizonyos készség elsajátítása. Ennek fényében módosíthat a tanítás módszerein és stratégiáján egyes gyerekek esetében. A gyermek a játékkal önállóan is játszhat, hiszen biztosítottak az önellenőrzés lehetőségei. Miközben a gyermek játszik, csendes szemlélőként fel tudja térképezni, hogy milyen eszközökkel játszik eredményesen és melyek azok a területek, amik fejlesztésre szorulnak.
A vizuális nevelés fejlesztő eszközeként segíti a megkülönböztetést és fejleszti az elemző látásmódot. Mozgósítja a gondolkodási műveletek területeit, fejleszti a térbeli tájékozódást és az akusztikus észlelést. Segíti a szókincs bővítését a fogalomalkotáson át a szövegalkotásig, erősíti a logikát és a gondolkodást. Kiváló játékos segítség a beszédfejlesztésben és a matematikai gondolkodás felépítésében. 
Játékliget játék webáruházunk minőségi fejlesztő játékokat kínál intézmények számára és otthoni felhasználásra egyaránt!
Nézz körül hatalmas választékunkban és fedezd fel játékkategóriánk színes palettáját!
Karácsonyi ajándékötletek

Évről-évre visszatérő kérdés, hogy mi az, amit karácsonyra ajándékozzunk a különböző korú gyerekeknek; mi is az, ami koruknak megfelelő karácsonyi ajándék, aminek örülnének, és amivel sokáig is játszanának. Játék webshopunk ebben többféle válogatás segítségével szeretne tippeket, ötleteket adni:    • Az alábbi népszerű játékok karácsonyi ajándékba játékkategóriák segítségével webáruházunk legkedveltebb, legtöbb vásárlónk által választott TOP játékait, ajándékait, legnépszerűbb játékait válogattuk össze, korcsoportok szerint válogatva.Tovább