A webáruház használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Anyanyelvi játék – Okoskocka

Katt rá a felnagyításhoz
További képek
Ár:
49.400 Ft
Szerezhető hűségpontok: 495
Cikkszám: 547
Az Anyanyelvi játék az Okos(koc)ka játékcsalád tagja a szókincsbővítéstől a fogalomalkotáson át a szövegalkotásig kínál 50 féle játéklehetőséget.
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: Okoskocka
Szállítási díj: Ingyenes
Ekkorra érkezhet hozzád: 2019. március 26.

Játék bemutatása


E kockacsalád elsősorban a szókincs bővítésén keresztül célozza meg a szemantika (jelentéstan), szintaktika (mondattan) és grammatika (nyelvi szabályok alkalmazása) nyelvi síkjainak fejlesztését. Ahogy a gyermek anyanyelvét tanulja, úgy tudjuk tetten érni gondolkodásának fejlődését is. A "Mi ez?" kérdőkorszakkal jelzi, hogy felfedezte, a tárgyaknak neve van; a "Mit csinálsz?" kérdéseivel a tárgyakkal való cselekvési lehetőségek után nyomoz; "Miért?"-jei pedig az események oksági viszonyait térképezi fel. Az egymást követő kérdőkorszakok magasabb szintű gondolkodást tükröznek, ezzel együtt az egy-két szavas mondatok egyszerű, majd összetett mondatokká fejlődnek, míg végül az összefüggő beszéd is megjelenik. Ezt a fejlődési irányt és folyamatot követi jelen kockacsalád is.Fontos, hogy gyermekeink rendelkezzenek egy tekintélyes passzív és aktív szókinccsel, hisz erre épül a gondolkodás, a mondat- és szövegalkotás, s ezzel együtt a nyelvi szabályok megértésének és alkalmazásának képessége. A szókincs fejlődése két fontos szófaj, a főnevek és igék megjelenésén és kiterjedésén alapul, e szófajokhoz kapcsolódnak a melléknevek, számnevek, határozók. E kockacsalád közel 600 főnevet, 120 igét, és 48 (24 pár) melléknevet, valamint relációs szavakat tartalmaz, melyek számossága a rokonértelmű szavaknak, a szavakhoz kapcsolódó egyéb fogalmaknak köszönhetően akár meg is többszöröződhet. Kutatások szerint kb. 3000-4000 aktív szó, és 6000 passzív szó szükséges az iskolakészültséghez, mert ha a gyermek ismer és alkalmaz ilyen mennyiségű fogalmat, akkor képes a megfelelő szintű nyelvi szabályok alkalmazásával mondatalkotásra és összefüggő beszédre is, nyelvi szinten tehát iskolaérett.A kockacsalád szókincskészletében olyan témák jelennek meg elsősorban, amelyek a gyermek közvetlen környezetének leképeződései, olyan konkrét fogalmak, amelyek érzékszerveinkkel vagy a médiák által gyakran megtapasztalhatók.Összesen 5 főtéma jelenik meg (állatok; természet, táplálkozás; házi és ház körüli élet eszközei ; életmód; igék és melléknevek). Mindegyik főtémát 6 altémára osztottuk fel, ezekhez egyenként 24 fogalom tartozik (kivéve a használati eszközöket, mert ahhoz 48 szót gyűjtöttünk).A készlet több, mint ötvenféle játéklehetőséget kínál a szókincsbővítéstől a fogalomalkotáson át a szövegalkotásig. 

Az anyanyelvi kockacsalád tartalma:
   -120 db kocka fadobozban
  -betűt letakaró műanyaglécek
  -kockafogók
  -útmutató

Gyártó Okoskocka
Mely kategória? Intézményi eszközök
Mely korosztály? 5 - 7 éves
Nem Mindegyik

Vélemények

| 5 / 5 csillag!
2016. 08. 23.

Nagyszerű játék, amely az egyszerű gondolkodási műveleteken át logikusan felépítve az összetett gondolkodási műveleteken keresztül fejleszti a gyermek gondolkodását. A beszédfejlődés minden szintjén alkalmazható.
| 5 / 5 csillag!
2016. 05. 06.

Könnyen kezelhető és jól használható.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Fejlesztő játék webshopunkban „Anyanyelvi játék – Okoskocka” elnevezéssel megtalálható óvodai eszköz termékadatlapjára leginkább a következő kulcsszavakkal találnak rá vásárlóink: készségfejlesztő eszköz, készségfejlesztő eszközök, óvodai fejlesztő eszköz. Hasonló témájú kifejezések, melyek szintén segíthetnek az elképzeléseknek leginkább megfelelő fejlesztő eszközök megtalálásában, pl. a következőek lehetnek: képességfejlesztő eszköz, óvodai eszközök, képességfejlesztő eszközök. A fenti termék egyebek mellett a „Játékkategóriák > Fejlesztőjáték > Okoskocka fejlesztő játékok” termékkategóriában illetve az „Életkor szerint” nevű kategóriában található meg. A következő termékcímkéket választva számos további, hasonló óvodai eszköz között lehet böngészni. A fejlesztő eszköz címkére kattintva példának okáért több mint 430 különféle fejlesztő eszköz között választhatnak az iskolai, óvodai illetve bölcsődei pedagógusok, vezetők.

Termék címkék: fejlesztő eszköz, óvodai eszköz
MailChimp hírlevél modul

Játékliget hírlevél

Különleges ajánlatok, hírek, érdekességek!
Most ajándékkal jutalmazzuk feliratkozásod!

Milyen korú gyermeked van?

Adatvédelmi tájékoztatót a hírlevél kéréssel  elfogadom. 
Adatvédelmi azonosítónk:
NAIH-94873/2016
bármikor leiratkozhatsz 

Szállítás & fizetés

Ekkorra érkezhet hozzád: Minden terméknél pontosan feltüntetve

általában 1 munkanap, de a megnövekedett forgalom miatt késések előfordulhatnak - Házhoz szállítva; GLSPontra,postán maradón; személyes átvétellel 

Fizetés történhet:
átutalással, utánvéttel, bankkártyás fizetéssel
Szállítási költségek:
990 Ft (+200 Ft utánvét esetén)
20.000 Ft felett INGYENES szállítás

(Kivétel: bútor, tornatermi berendezés, nagyméretű fejlesztő,játszótéri eszközök
Ezek esetében a várható költségről emailben, előre tájékoztatunk)
Részletek itt >>