A webáruház használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Anyanyelvi játék – Okoskocka

Ár:
51.900 Ft
Cikkszám: 547
Gyártó: Okoskocka
Elérhetőség: Raktáron
Szerezhető hűségpontok: 519
Szállítási díj: Ingyenes
Ekkorra érkezhet hozzád: 2020. október 29.
Az Anyanyelvi játék az Okos(koc)ka játékcsalád tagja a szókincsbővítéstől a fogalomalkotáson át a szövegalkotásig kínál 50 féle játéklehetőséget.
Néhány játékötlet az Anyanyelvi Okoskocka felhasználásához.

Szállítás & fizetés

Gyors szállítás: akár 1 nap alatt nálad lehet

INGYENES SZÁLLÍTÁS: 25.000 Ft felett

Fizethetsz: átutalással, bankkártyával, utánvéttel

Részletek itt >>

Játék bemutatása


E kockacsalád elsősorban a szókincs bővítésén keresztül célozza meg a szemantika (jelentéstan), szintaktika (mondattan) és grammatika (nyelvi szabályok alkalmazása) nyelvi síkjainak fejlesztését. Ahogy a gyermek anyanyelvét tanulja, úgy tudjuk tetten érni gondolkodásának fejlődését is. A "Mi ez?" kérdőkorszakkal jelzi, hogy felfedezte, a tárgyaknak neve van; a "Mit csinálsz?" kérdéseivel a tárgyakkal való cselekvési lehetőségek után nyomoz; "Miért?"-jei pedig az események oksági viszonyait térképezi fel. Az egymást követő kérdőkorszakok magasabb szintű gondolkodást tükröznek, ezzel együtt az egy-két szavas mondatok egyszerű, majd összetett mondatokká fejlődnek, míg végül az összefüggő beszéd is megjelenik. Ezt a fejlődési irányt és folyamatot követi jelen kockacsalád is.Fontos, hogy gyermekeink rendelkezzenek egy tekintélyes passzív és aktív szókinccsel, hisz erre épül a gondolkodás, a mondat- és szövegalkotás, s ezzel együtt a nyelvi szabályok megértésének és alkalmazásának képessége. A szókincs fejlődése két fontos szófaj, a főnevek és igék megjelenésén és kiterjedésén alapul, e szófajokhoz kapcsolódnak a melléknevek, számnevek, határozók. E kockacsalád közel 600 főnevet, 120 igét, és 48 (24 pár) melléknevet, valamint relációs szavakat tartalmaz, melyek számossága a rokonértelmű szavaknak, a szavakhoz kapcsolódó egyéb fogalmaknak köszönhetően akár meg is többszöröződhet. Kutatások szerint kb. 3000-4000 aktív szó, és 6000 passzív szó szükséges az iskolakészültséghez, mert ha a gyermek ismer és alkalmaz ilyen mennyiségű fogalmat, akkor képes a megfelelő szintű nyelvi szabályok alkalmazásával mondatalkotásra és összefüggő beszédre is, nyelvi szinten tehát iskolaérett.A kockacsalád szókincskészletében olyan témák jelennek meg elsősorban, amelyek a gyermek közvetlen környezetének leképeződései, olyan konkrét fogalmak, amelyek érzékszerveinkkel vagy a médiák által gyakran megtapasztalhatók.Összesen 5 főtéma jelenik meg (állatok; természet, táplálkozás; házi és ház körüli élet eszközei ; életmód; igék és melléknevek). Mindegyik főtémát 6 altémára osztottuk fel, ezekhez egyenként 24 fogalom tartozik (kivéve a használati eszközöket, mert ahhoz 48 szót gyűjtöttünk).A készlet több, mint ötvenféle játéklehetőséget kínál a szókincsbővítéstől a fogalomalkotáson át a szövegalkotásig. 

Az anyanyelvi kockacsalád tartalma:
   -120 db kocka fadobozban
  -betűt letakaró műanyaglécek
  -kockafogók
  -útmutató

Gyártó Okoskocka

Vélemények

5.00
3 értékelés
5
(3)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 01. 10.
| 5 / 5 csillag!
2016. 08. 23.
Nagyszerű játék, amely az egyszerű gondolkodási műveleteken át logikusan felépítve az összetett gondolkodási műveleteken keresztül fejleszti a gyermek gondolkodását. A beszédfejlődés minden szintjén alkalmazható.
| 5 / 5 csillag!
2016. 05. 06.
Könnyen kezelhető és jól használható.

Kreatív és fejlesztő játék webáruházunkban „Anyanyelvi játék – Okoskocka” elnevezéssel megtalálható óvodai eszköz oldalára leginkább ezekkel a kifejezésekkel lelnek rá látogatóink: készségfejlesztő eszközök, óvodai fejlesztő eszköz, fejlesztő eszközök. Hasonló témájú keresőkifejezések, amelyek szintén segíthetnek a legjobb fejlesztő eszközök megtalálásában, pl. a következőek lehetnek: óvodai eszközök, képességfejlesztő eszközök. A fenti óvodai eszköz többek között az „Intézményeknek > Beszédfejlesztés” termékkategóriában illetve az „Életkor szerint” elnevezésű termékkategóriában található meg. Az alább felsorolt termékcímkékre kattintva számtalan további, hasonló óvodai eszköz adatlapja tekinthető meg. Az óvodai eszköz címkére kattintva például több mint 392 különféle fejlesztő eszköz között választhatnak az iskolai, óvodai és bölcsődei vezetők, pedagógusok.

Termék címkék: fejlesztő eszköz, óvodai eszköz