A webáruház használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
0

Anyanyelvi játék – Okoskocka

Anyanyelvi játék – Okoskocka Katt rá a felnagyításhoz
További képek
Ár:
46.800 Ft
Szerezhető hűségpontok: 468
Cikkszám: 547
Az Anyanyelvi játék az Okos(koc)ka játékcsalád tagja a szókincsbővítéstől a fogalomalkotáson át a szövegalkotásig kínál 50 féle játéklehetőséget.
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: Okoskocka
Szállítási díj: Ingyenes
Ekkorra érkezhet hozzád: 2017. július 28.
Játék bemutatása


E kockacsalád elsősorban a szókincs bővítésén keresztül célozza meg a szemantika (jelentéstan), szintaktika (mondattan) és grammatika (nyelvi szabályok alkalmazása) nyelvi síkjainak fejlesztését. Ahogy a gyermek anyanyelvét tanulja, úgy tudjuk tetten érni gondolkodásának fejlődését is. A "Mi ez?" kérdőkorszakkal jelzi, hogy felfedezte, a tárgyaknak neve van; a "Mit csinálsz?" kérdéseivel a tárgyakkal való cselekvési lehetőségek után nyomoz; "Miért?"-jei pedig az események oksági viszonyait térképezi fel. Az egymást követő kérdőkorszakok magasabb szintű gondolkodást tükröznek, ezzel együtt az egy-két szavas mondatok egyszerű, majd összetett mondatokká fejlődnek, míg végül az összefüggő beszéd is megjelenik. Ezt a fejlődési irányt és folyamatot követi jelen kockacsalád is.Fontos, hogy gyermekeink rendelkezzenek egy tekintélyes passzív és aktív szókinccsel, hisz erre épül a gondolkodás, a mondat- és szövegalkotás, s ezzel együtt a nyelvi szabályok megértésének és alkalmazásának képessége. A szókincs fejlődése két fontos szófaj, a főnevek és igék megjelenésén és kiterjedésén alapul, e szófajokhoz kapcsolódnak a melléknevek, számnevek, határozók. E kockacsalád közel 600 főnevet, 120 igét, és 48 (24 pár) melléknevet, valamint relációs szavakat tartalmaz, melyek számossága a rokonértelmű szavaknak, a szavakhoz kapcsolódó egyéb fogalmaknak köszönhetően akár meg is többszöröződhet. Kutatások szerint kb. 3000-4000 aktív szó, és 6000 passzív szó szükséges az iskolakészültséghez, mert ha a gyermek ismer és alkalmaz ilyen mennyiségű fogalmat, akkor képes a megfelelő szintű nyelvi szabályok alkalmazásával mondatalkotásra és összefüggő beszédre is, nyelvi szinten tehát iskolaérett.A kockacsalád szókincskészletében olyan témák jelennek meg elsősorban, amelyek a gyermek közvetlen környezetének leképeződései, olyan konkrét fogalmak, amelyek érzékszerveinkkel vagy a médiák által gyakran megtapasztalhatók.Összesen 5 főtéma jelenik meg (állatok; természet, táplálkozás; házi és ház körüli élet eszközei ; életmód; igék és melléknevek). Mindegyik főtémát 6 altémára osztottuk fel, ezekhez egyenként 24 fogalom tartozik (kivéve a használati eszközöket, mert ahhoz 48 szót gyűjtöttünk).A készlet több, mint ötvenféle játéklehetőséget kínál a szókincsbővítéstől a fogalomalkotáson át a szövegalkotásig. 

Az anyanyelvi kockacsalád tartalma:
   -120 db kocka fadobozban
  -betűt letakaró műanyaglécek
  -kockafogók
  -útmutató

Gyártó Okoskocka
Mely kategória? Fejlesztő eszközök
Mely korosztály? 5 - 7 éves
Nem Mindegyik
Vélemények
| 5 / 5 csillag!
2016. 08. 23.

Nagyszerű játék, amely az egyszerű gondolkodási műveleteken át logikusan felépítve az összetett gondolkodási műveleteken keresztül fejleszti a gyermek gondolkodását. A beszédfejlődés minden szintjén alkalmazható.
| 5 / 5 csillag!
2016. 05. 06.

Könnyen kezelhető és jól használható.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

A játék webáruházunkban „Anyanyelvi játék – Okoskocka” elnevezéssel megtalálható készségfejlesztő eszköz termékadatlapjára jellemzően a következő keresőkifejezésekkel lelnek rá vevőink: képességfejlesztő eszköz, készségfejlesztő eszközök, óvodai eszközök. Hasonló típusú keresőkifejezések, melyek még segíthetnek a megfelelő készségfejlesztő eszköz megtalálásában, például a következőek lehetnek: képességfejlesztő eszközök, óvodai fejlesztő eszköz. A következő termékcímkéket választva további, hasonló készségfejlesztő eszközök listáját tekintheti meg. Figyelmébe ajánlanánk a kedves látogatóknak a felső tagozotosok legkedveltebb játékait összegyűjtő ajándék ötleteinket, melyek a „népszerű ajándék ötletek tizenhárom éves gyerekeknek” kategória oldalon találhatóak.
MailChimp hírlevél modul

Játékliget hírlevél

Különleges ajánlatok, hírek, érdekességek!
Most ajándékkal jutalmazzuk feliratkozásod!

Milyen korú gyermeked van?

Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod 
Adatvédelmi azonosítónk:
NAIH-94873/2016
bármikor leiratkozhatsz 

Szállítás & fizetés

Ekkorra érkezhet hozzád: Minden terméknél pontosan feltüntetve

általában 2 munkanap - Házhoz szállítva; GLSPontra,postán maradón; személyes átvétellel 

Fizetés történhet:
átutalással, utánvéttel, bankkártyás fizetéssel
Szállítási költségek:
970 Ft (+150 Ft utánvét esetén)
20.000 Ft felett INGYENES szállítás

(Kivétel: bútor, tornatermi berendezés, nagyméretű fejlesztő,játszótéri eszközök
Ezek esetében a várható költségről emailben, előre tájékoztatunk)
Részletek itt >>